Alles over olijfolie + winactie!

We hebben bijna allemaal wel een fles olijfolie in de kast staan. Maar de ene olijf is de andere niet en er gaat een hele wereld schuil achter Spaanse, Griekse en Italiaanse olijfolie. In deze blog vertellen we jullie daarom alles over olijfolie. En dat is nog niet alles, want

Tip: WijnSpijs Wandeling in jouw favoriete stad

Op een zondagmiddag wandel je in je favoriete stad ontspannen van restaurant naar restaurant. Na ieder stukje wandelen word je beloond met een signature dish met bijpassende wijn van het desbetreffende restaurant. Daar ga je even rustig voor zitten en geniet samen met je partner, familie of vrienden van deze

De mooiste terrassen van Nederland met smaak!

Waar zijn nou die prachtige terrassen in Nederland waar je ook nog eens fantastisch eet? We gingen op onderzoek uit en vroegen het aan lezers, vrienden en kennissen. Zo kwamen we op deze ultieme lijst uit van de mooiste terrassen van Nederland waar je echt met smaak kunt eten en

Culinair weekend Oostende

Aan de kust van België ligt de vissersplaats Oostende. Hier moet je zijn voor verse vis uit de Noordzee. Maar dat is niet alles. Oostende is namelijk een heel charmant kustplaatsje waar veel te beleven is. Samen met co-blogger Wendy ga ik op onderzoek uit. Het kleinschalige Hotel Ramada is

Op bezoek bij koopeenkoe.nl

Koopeenkoe.nl, jullie hebben er vast al eens van gehoord. Hier bestel je een deel van een koe en weet je precies waar je vlees vandaan komt. “Eet minder vlees, maar eet goed en traceerbaar vlees” is hun devies en daar ben ik het volledig mee eens. Ik was wel benieuwd

Review Restaurant Bidou Amsterdam

Het gezelligste Frans-Italiaanse restaurant van Amsterdam Oost. Zo presenteert Restaurant Bidou zichzelf op hun site. Gezelligheid met Franse en Italiaanse invloeden onder 1 dak, dat ga ik op een doordeweekse avond met grote vriend Tinus uitproberen. Het Beukenplein in Amsterdam is recent flink aangepakt en ik vind het een gezellig

5x zomerse lunch

In de zomer is mijn eetpatroon altijd een beetje van slag. Op warme dagen eet ik meer aan het begin en einde van een dag en moet me er echt toe zetten om ‘s middags te lunchen. Zware dingen gaan er dan absoluut niet in, maar een frisse salade daarentegen…in

Cool Bear – Natuurlijke limonade voor kinderen

Op de Huishoudbeurs maakte ik voor het eerst kennis met Cool Bear. Hun stand stond een beetje verscholen aan de zijkant tussen al het fastfood- en chipsgeweld, maar toch werd ik aangetrokken door het coole beertje wat hun beeldmerk is. Ik mocht proeven en kreeg limonades met de smaken aardbeien-munt

Review Lodge grillpan

Grillen is een enorm lekkere en gezonde manier van koken, omdat je zonder of met weinig olie de lekkerste gerechten kunt klaarmaken. Waarom deed ik dit ook alweer niet vaker? Oh ja, omdat mijn oude (goedkope) exemplaar een tijdje terug is overleden en ik nooit een nieuwe goede grillpan heb

In de keuken van MSC Cruises

Ik geef mijn paspoort af, krijg er een badge voor terug en ga in de richting van de loopbrug. Voor mij doemt de MSC Magnifica op, een 16 verdiepingen tellend cruiseschip uit de vloot van MSC Cruises. Ik kan je verklappen, dat is knap imposant. Het is niet dagelijks dat

Foodelicious Box – delicatessenbox gevuld met passie

Dit wordt mijn eerste review in 2 jaar waarbij ik me niet heb kunnen beheersen voordat ik de foto’s ging maken. De eerste review waarbij ik een doosje met chocolaatjes in 1 dag heb opgegeten. En de amaretti ergens in diezelfde week. Waarbij ik het flesje Crick’s ketchup gelijk al

Panna cotta van rode biet met haring

Tijdens mijn bezoek aan Friesland werd onze fijnproevers trip afgesloten met een kookworkshop bij restaurant De Jouster Toer in Joure. We gingen daar zelf aan de slag met ingredienten die we even daarvoor hadden geplukt in een natuurtuin. Chef kok Mark van Noord had echter alvast een gerechtje voorbereid als

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)