Kalfsentrecote met kruidenboter en hasselbacks

Dit jaar was ik in een klassieke bui voor het hoofdgerecht van mijn kerstmenu. Maar ik had ook niet veel behoefte aan zware sauzen en ingewikkelde bereidingstechnieken. Een hoofdgerecht met veel smaak, maar zonder veel gedoe. Prima uitgangspunt eigenlijk ;-). Mijn keuze viel op kalfsvlees, en specifiek op kalfsentrecote wat

Pompoensoep met truffel en hazelnoot-saliekruim

Als tussengerecht voor het kerstdiner serveer ik graag een soep die volledig is voor te bereiden en alleen nog even opgewarmd hoeft te worden. Beetje afhankelijk van de rest van het diner wordt het een heldere, lichte bouillon, maar voor mijn kerstmenu van dit jaar koos ik voor een romige

Francesca’s Weekmenu #229 – Samen delen

Vandaag heb ik een bijzonder weekmenu voor jullie. In de eerste plaats, omdat het vol zit met gerechten die je samen kunt delen. Makkelijke gerechten uit de oven bijvoorbeeld, die er feestelijk uitzien en zalig smaken (kun je mooi gelijk proefkoken voor Kerst). Maar ook gerechten zoals Surinaamse nasi en

Kerrie kip croissantjes voor een speciaal ontbijt

Dit is eigenlijk geen recept, maar lees toch maar verder. Sterker nog, je wil echt verder lezen. Ik heb namelijk iets bedacht met van dat oprolbare croissantdeeg wat ik veel eerder had moeten bedenken. Ik vulde ze namelijk met mijn Surinaamse kerrie kip! Het maakt de croissantjes veel lekkerder, ik

Traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing

De feestelijke decembermaand is aangebroken en dan eten en snoepen we wat af! Laat ik deze maand daarom maar aftrappen met een heerlijk recept boordevol groenten en peulvruchten. Deze traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing is ontzettend makkelijk om te maken, want de oven doet bijna al het werk. Het

Francesca’s Weekmenu #228 – Dag Sinterklaasje!

Misschien komt het ‘Dag Sinterklaasje’ iets te enthousiast uit mijn mond, maar met een bijna 3-jarige in huis die al sinds augustus vol verwachting is, heb ik inmiddels genoeg sinterklaasliedjes gezongen ;-). Maar aan de andere kant geniet ik ook met volle teugen van zijn plezier in deze periode. En

Stamppot met gehaktballetjes en saffraan

Ik wilde eens een stamppot maken voor sinterklaasavond en besloot om de Spaanse en Nederlandse keuken met elkaar te combineren. Met als resultaat dit geweldig lekkere fusion stamppotrecept! Een Spaans getinte stamppot met gehaktballetjes, aardappel, spinazie en een kruidige saus op basis van wortel, paprika en saffraan. Daarvan weet je

Knolselderijsoep met boerenkool en tortellini

Vandaag heb ik een winterse maaltijdsoep voor jullie op het menu staan, namelijk knolselderijsoep! Ik maakte deze soep met typische ingrediënten voor dit seizoen zoals knolselderij en boerenkool. Het is een dikke soep die extra vullend wordt door de toevoeging van verse tortellini. Deze kun je vaak vinden in het

Francesca’s Weekmenu #227 – Tijd om te stoven

Met het koude weer buiten krijg ik gelijk zin in pruttelende stoofpotjes. En daarom staat het weekmenu voor deze week in het teken van stoven. Van een snelle stoof voor doordeweeks tot een uitgebreid stoofgerecht in het weekend: Vlaams stoofvlees met friet! Maar wees gerust, ik zet echt niet iedere

Mini apfelstrudels met zelfgemaakte vanillesaus

Tijdens onze laatste zomervakantie at ik een perfecte apfelstrudel in Duitsland en ik kan mijn gelukzalige gevoel na de eerste hap nog helemaal voor de geest halen! Deze plek in Nedersaksen was wel enigszins uit de richting hiervoor, want de apfelstrudel komt oorspronkelijk uit Oostenrijk. Waar deze echt niet gemaakt

Hartige galette met biet, gorgonzola en hazelnoten

Het ziet er prachtig uit, het is heel makkelijk om te maken, ideaal gerecht voor kliekjes en bij mij is er nog nooit eentje mislukt. Dan heb ik het over een galette natuurlijk! Oftewel een taart gemaakt van taart- of bladerdeeg die je vult met ingrediënten en daarna rondom ‘dichtklapt’.

Francesca’s Weekmenu #226 – Lekkers voor iedereen

Deze week heb ik een gevarieerd weekmenu voor je waar iedereen in het gezin van kan smullen. Met toegankelijke en kidsproof gerechten die ook nog eens makkelijk zijn om te maken. Heel veel comfort food ook trouwens, want in deze drukke tijden heb ik daar echt behoefte aan. Achter de

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)