Burgers met gegrilde aubergine en mouhamara

Deze mini burgers met gegrilde aubergine zijn ondanks het formaat toch een groot feest. En helemaal niet ingewikkeld om te maken, zeker als je de kant-en-klare mouhamara van MezMez gebruikt als topping. Dit is een pittige mazza op basis van tomaten, gebakken uitjes, sambal, granaatappelsiroop en walnoot. Heerlijk van smaak

Francesca’s Familie Weekmenu #57

Wat een week heb ik achter de rug! De cover van mijn boek is gepresenteerd, ik stond als een van de favoriete bloggers van dit moment in tijdschrift Sante, ik mocht de boekpresentatie verzorgen van het nieuwe boek van 24Kitchen chef Danny Jansen en de pre-ordering van de Eetkalender voor

Uitslag! De risotto maestro van Nederland is…?

SPONSORED – Wat heb ik de afgelopen weken genoten van de risotto maestro wedstrijd van Riso Gallo. Met name door alle heerlijke recepten die jullie hebben ingestuurd. Ruim 40 recepturen zijn er binnengekomen en dat zijn zeker niet de minste. Spannende combinaties die verder gaan dan doperwten met citroen of

De grenzeloze passie van Jaimie van Heije

Inspiratie haalt hij overal vandaan. Ambachten, muziek, ontmoetingen en zelfs de kiezelstenen in zee op vakantie leiden bij hem tot nieuwe gerechten. Jaimie is altijd aan het werk, maar ziet het niet als werk. Deze jonge, getalenteerde chef wordt gedreven door passie en maakt hiermee de meest fantastische gerechten in

Francesca’s Familie Weekmenu #56

Het herfstvakantie! En qua temperatuur is het ook echt herfst. Ik heb mijn winterjas al uit de kast getrokken en zet het liefst iedere dag een pan soep of een verwarmende stoof op het vuur. De verwarming staat aan en ik heb de woonkamer vol met kaarsen gezet. Lekker cocoonen

Geroosterde noten met honing, chili en gember

Er komen veel pakketjes hier binnen. Met nieuwe producten, uitnodigingen en soms ook met regelrechte onzin. Met die onzin val ik jullie niet lastig, met de echt lekkere dingen wel. Zoals de ‘honingheerlijkheden’ van deBijZaak. Ze stuurden mij een selectie van hun producten, waaronder de honing met lamsoor, pecannoten in

Samen bouwen aan de toekomst van cacao

SPONSORED – In de wereld zijn er bijna 6 miljoen boeren die cacao verbouwen rond de evenaar. Dat zijn heel veel kleine boeren die dagelijks keihard werken zodat wij kunnen genieten van de door ons zo geliefde chocolade. Ik ben verzot op chocolade, op het zoete vlak is dit mijn

Francesca’s Familie Weekmenu #55

Afgelopen week heb ik 260 recepten geselecteerd en deels herschreven voor de Eetkalender van Francesca Kookt. Wat een bizarre gewaarwording dat je dus zoveel recepten gewoon al ‘in het archief’ hebt zitten. En dit zijn alleen nog maar de hoofdgerechten. Dan heb ik het nog niet over de ontbijtjes, lunch

Nieuwste hotspot in Leiden: Lot & de Walvis

Die Lot toch. Ze reisde met haar busje Walvis over de hele wereld en besloot uiteindelijk neer te strijken in de Leidse haven voor een nieuw avontuur. De souvenirs van al haar reizen vonden een nieuw huis in Lot & de Walvis. Een van de fijnste nieuwe horecazaken van Leiden.

Snelle stoof met worst, paddenstoelen en koriander

Afgelopen maandag had ik zin in een stoofgerecht, maar veel tijd was er niet. Zin ook niet trouwens, want ik zit een beetje in de lappenmand deze week. Uiteindelijk kwam deze snelle stoof met worst, paddenstoelen en koriander op tafel en dat was zalig. Voor herhaling vatbaar! Wat je nodig

Francesca’s Familie Weekmenu #54

De laatste paar weken heb ik wat moeite met consequent plaatsen van nieuwe blogs. Met het schrijven van een boek en het maken van de nieuwe Eetkalender is het gewoon te druk. En als ik dan een momentje voor mezelf heb, vind ik het ook wel fijn om even niets

Hoe het gaat met ‘Mag ik nog een hapje?’ #2

Nou had ik vandaag, op mijn verjaardag, natuurlijk een recept kunnen posten voor de ultieme verjaardagstaart. Maar dat doe ik fijn niet! Ik heb namelijk geen zin om te koken vandaag. Mijn ultieme verjaardagscadeautje is lekker even niets doen en genieten. Dus ik ga uit lunchen met de Mr vandaag

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)