Citroen tiramisu

Er stond al tijden een citroen tiramisu op mijn kookwenslijstje. Een aantal weken geleden kon ik mijn behoefte bevredigen, aangezien er een Italiaanse lunch op het programma stond. Ik wilde een frisse tiramisu maken en mijn oog viel op dit recept uit Lidia’s Italy waar ik vervolgens mijn eigen versie

Francesca’s Familie Weekmenu #53

Het is me gelukt! In drie weken tijd hebben we de helft van mijn nieuwe boek op de foto gezet. Diep respect heb ik daardoor gekregen voor alle auteurs van kookboeken. Het zijn namelijk geen halve maatregelen die je daarvoor moet nemen. Inkopen doen, props stylen, recepten koken, bordjes stylen

Eten in Rotterdam? Ga naar Dertien.

Ik wilde weer eens in Rotterdam eten. In een restaurant waar het rauwe Rotterdamse nog de overhand heeft op het hippe. En waar waanzinnig gekookt wordt. Op zo’n moment ga ik te rade bij een Rotterdammer die net zoveel houdt van eten als ik. Om vervolgens een lijstje van restaurants

Appelcake met anijs

Met een paar Hollandse appeltjes, wat fantasie en genoeg echte boter maak je deze heerlijke appelcake. Verrassend lekker door de toevoeging van anijs. Ik heb ‘m stiekem al 3 keer gemaakt, dat zegt genoeg! Wat je nodig hebt – 200gr roomboter, kamertemperatuur – 175gr suiker – 200gr bloem – 2

Robbert maakte een gedicht. Over mij.

Weten jullie nog toen ik in een hokje zat voor Free a Girl? Ik was niet de enige, ook teamgenoot Robbert zat opgesloten. Achter de tralies maakte ik recepten voor geld. Hij deed hetzelfde, maar dan met gedichten. Ik twijfelde geen seconde, doneerde geld en schreef daarbij “Hey Robbert, wil

Francesca’s Familie Weekmenu #52

Als je 52 weekmenu’s hebt gemaakt, is het tijd voor een feestje! Een jaar lang heb ik jullie iedere week, nou ja bijna iedere week, inspiratie gegeven voor de doordeweekse maaltijden. Waar het hele gezin van kan genieten. Met gerechten die je zelf maakt, zonder teveel poespas en die meestal

Koffie yoghurt

In veel Mediterraanse landen kun je van die potjes koffie yoghurt kopen in de supermarkt. In de zomer heb ik er aardig wat versleten, de combinatie yoghurt met koffie vind ik namelijk zalig. Thuisgekomen ging ik aan de slag om een eigen versie te maken. En dat bleek makkelijker en

Francesca’s Familie Weekmenu #51

Ik raak altijd een beetje schizofreen in deze periode. Aan de ene kant wil ik al stamppotjes en stoofschotels gaan maken, maar de zomerse salades durf ik ook nog niet los te laten. Het is alsof ik daar mentaal afscheid van de zomer door neem. Maar ja, als ik dan

Wie wordt de risotto ‘maestro’ van Nederland?

SPONSORED – Voor een perfect bordje risotto neem je de tijd. Langzaam nemen de rijstkorrels al roerende het vocht tot zich. Met als eindresultaat een smeuïg gerecht dat zich moeiteloos laat combineren met verschillende groenten, vlees, kip of vis. De oorsprong van risotto ligt in de Italiaanse regio’s Piemonte en

Francesca’s Familie Weekmenu #50

Nog maar 2 edities na dit weekmenu en dan heb ik jullie een jaar lang voorzien van weekmenu’s. Wauw, wat een tijd. Dat moeten we vieren! Ik moet echt op mijn tong bijten terwijl ik dit typ om niet te vertellen wat voor tofs we daarvoor aan het maken zijn.

Project Lunchbox

Wie mij volgt op Facebook of Instagram weet het al. Vorige week zijn we thuis begonnen aan Project Lunchbox. De komende tijd gaan we samen met de kleuter het lunchbox-menu voor op school maken. Geen moeilijk gedoe en geen ingewikkelde ingrediënten. Maar wel meer variatie en vooral meer fun en

Francesca’s familie weekmenu #49

De vakantie is nu echt voorbij en onze kleuter gaat weer naar school. Dan komt ook de regelmaat weer terug in ons leven. Alhoewel dat de eerste week nog wel even zoeken was, aangezien iedere vorm van regelmaat uit ons leven is verdwenen de afgelopen weken. Maar ach, daar is

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)