Knoflook croutons

Ben je een salade of soep aan het maken waar wel een krokant croutonnetje in mag? Duik dan even je broodtrommel of vriezer in en maak vliegensvlug je eigen knoflook croutons van een paar sneetjes brood. Die trouwens zo verslavend lekker zijn dat je de bakplaat niet te dicht in

Gezocht: kindvriendelijk sterrenrestaurant!

Met lede ogen volg ik de berichtgeving de laatste weken over de totstandkoming van kindvrije restaurants. Ik heb me er nog niet over uitgelaten, omdat mijn mening erover zeer duidelijk is. Er is niets vervelender dan een restaurant waar je overhoop wordt gelopen door schreeuwende en rennende kinderen. Met in

Bruschetta met ansjovis, rucola en balsamico tomaatjes

Ik ontdekte dit recept tijdens een lunch in de Toscane. Niet door te proeven, maar door het verhaal dat een vriend mij vertelde erover. Ik kon de smaken van de ansjovis, rucola en balsamico bijna proeven en noteerde de combinatie gelijk in mijn boekje. Afgelopen week was het moment daar

Als je echt iets wilt weten over je eten

Wat velen van jullie waarschijnlijk niet weten is dat ik ooit gewerkt heb in de reclamewereld. Niet onverdienstelijk en vrij lang, zo’n 15 jaar. In die tijd kreeg ik weleens briefings van klanten die ik eerst een aantal keren moest lezen om te begrijpen wat ze nou in hemelsnaam wilden.

Pastéis de nata (ook wel Pastéis de Belém)

Al is het 35 graden, ik bestel nog liever een pastel in Portugal dan een ijsje. Deze traditionele roomgebakjes zijn de trots van Portugal en wat ben ik de Portugezen er dankbaar voor. Pastel is het enkelvoud en wil je er meer bestellen dan heb je het over pastéis. Ooit

Francesca’s Familie Weekmenu #48

Vandaag fiets ik snel met jullie door het weekmenu heen! Niet omdat ik geen zin heb, maar omdat ik intens aan het ontspannen ben hier in Portugal. Dus eigenlijk heb ik geen zin, ach dat mag ook weleens 🙂 Ik heb wel weer wat heerlijke dingen voor jullie verzameld, eet

Stromboli met vleeswaren

Sponsored – Wat doen jullie met vleeswaren in de keuken, naast je brood ermee beleggen? Er kan zoveel meer met vleeswaren en de inspiratie hiervoor kun je sinds kort vinden op het nieuwe platform Vleeschwaar. Ik ben trots mede-ambassadeur van dit platform en zal het komende jaar onder andere recepten

Francesca’s Familie Weekmenu #47

Ik heb maar weer eens een paar recepten uit de oude doos getrokken voor het weekmenu. Heerlijke recepten, maar ja de foto’s zijn niet bijster goed. Tenminste, dat vind ik. Maar vaak hebben jullie daar minder moeite mee dan ik. Vroeger (lees: 3 jaar geleden toen ik net was begonnen

Glutenvrij eten, hoe smaakt dat nou?

Sponsored – Ik eet nooit glutenvrij, omdat ik geen coeliakie (glutenintolerantie) heb. Ook heb ik geen opgezette buik, diarree of andere klachten na het eten van gluten. Ik kan dus overal prima tegen en dat is een zegen. In mijn omgeving zijn er echter wel mensen die er niet tegen

Ambacht in beeld: zo wordt Boerenkaas gemaakt

Een dag lang op pad met de kaas connaisseurs van Zijerveld, wat een feest! We bezochten het indrukwekkende pakhuis van Zijerveld en gingen daarna op bezoek bij Lineke de Bruin van Kaasboerderij familie de Bruin in Bodegraven. Zij liet ons zien hoe zij dagelijks boerenkaas maken. Geweldig om te zien

Francesca’s Familie Weekmenu #46

Het is nu vakantie voor iedereen! En dat vakantiegevoel vind je helemaal terug in het weekmenu. Recepten voor op de BBQ, in het vakantiehuisje of op de camping. En met het zondagse ontbijt neem ik jullie mee naar Wenen. Eet lekker! Maandag We beginnen de week rustig met een makkeijke

Pastasalade met tonijn, sardines en tomaat

Hallo vanaf de camping! We zitten hier nu bijna een week op Camping Il Collaccio in Preci, Umbrië. Je mag het bijna geen kamperen noemen, want we verblijven in een luxe safaritent van Eurocamp. Met keukentje, barbecue en veranda met uitzicht over de bergen. Het lijkt wel een sprookje als

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)