‘Steak meets lobster’ bij La Cage Amsterdam

Geïnspireerd op La Cage aux Folles en gelegen aan het uiteinde van de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Een prima combinatie als je het mij vraagt en daarom reisde ik met de Mr op ‘date night’ naar Amsterdam. Het nieuwe restaurant La Cage combineert de Franse bistro met weinig pretenties en scherpe

Kaiserschmarrn met abrikozencompote

Tot een paar jaar geleden had ik nog nooit van Kaiserschmarrn gehoord. Het feit dat ik ook nog nooit in mijn leven op wintersport naar Oostenrijk ben geweest zal daar aan bijgedragen hebben. Of dat ik überhaupt in Oostenrijk ben geweest, om precies te zijn. Mijn culinaire trip naar Wenen

Francesca’s Familie Weekmenu #45

Het weekmenu stopt natuurlijk niet als ik op vakantie ben. Sterker nog, ook in Italië wordt er bij ons gewoon gekookt! Voor jullie heb ik een heerlijk menu gemaakt voor het begin van de zomervakantie. Niet te ingewikkeld, maar wel met een bijzondere twist. Zoals de Vietnamese biefstukpuntjes die sissen

Vakantie!

De tassen staan ingepakt, ik smeer zo nog wat broodjes, de flesjes water kunnen in de koeltas en daarna gaan we ‘en route’. Het is vakantie in huize Francesca! Samen met mijn mannen ga ik maar liefst een maand op vakantie. Volgens mij ben ik nog nooit zo lang weggeweest

Cottage cheese ontbijt met granola en fruit

Vandaag heb ik een heel fijn recept voor een cottage cheese ontbijt met granola en fruit voor jullie. Het is niet echt een recept, maar meer een samenstelling van lekkere dingen die samen zorgen voor een zalig ontbijt. Eigenlijk mag je het geen ontbijt meer noemen, het is meer een

Francesca’s Familie Weekmenu #44

Het is de laatste week voor de vakantie! Nog een weekje keihard werken en dan vertrekken wijn naar Umbrie in Italie. Ik kan niet wachten. Tot die tijd moet er natuurlijk nog wel goed gegeten worden, maar ik heb iets minder tijd dan normaal om te koken. Daarom blinkt dit

Genieten van yoghurt met geraspte pure chocolade

SPONSORED – Mijn verslaving voor Lindt chocolade dateert uit 1845. Zo oud ben ik natuurlijk zelf niet. Nee, in dat jaar besloten David Sprüngli-Schwarz en zijn 29 jaar oude zoon Rudolf voor het eerst chocolade te maken in een klein patisserie winkeltje in Marktgasse, Zürich. Tot dat jaar kenden mensen

Francesca’s Familie Weekmenu #43

Nu de zomervakantie nadert, kan ik niet wachten om onze koffers te pakken en te vertrekken naar de zon. Maar gelukkig doet de zon hier nu ook goed z’n werk. Dat zie je terug in het nieuwe weekmenu, stuk voor stuk gerechten die heerlijk zijn om buiten te eten. Of

Biefstuksalade met babyspinazie en citrusdressing

Oh, wat was dit lekker! Malse biefstuk die je rosé bakt, gecombineerd met babyspinazie, gebakken kastanjechampignons, sojabonen, radijs en een vinaigrette met een vleugje citrus en sesamolie. Wij hebben enorm zitten genieten van deze biefstuksalade terwijl we in het zonnetje zaten, zelfs de kleuter at er goed van mee! Ik

Programma Kids Culinair Zoetermeer op 4 en 5 juli

Na 2 succesvolle voorgaande edities open we ook dit jaar weer de culinaire speeltuin voor kinderen tijdens Culinair Zoetermeer op zaterdag 4 en zondag 5 juli; welkom op Kids Culinair! In deze blog lezen jullie alles over het programma. Het belooft een geweldig weekend te worden en de weersverwachting maakt

Met Boer Bart en zijn dieren in de bus

Ik was een dag op culinaire tour in Friesland met collega-foodbloggers. Zo’n dag dat je van hort naar her sjeest om zoveel mogelijk te zien, proeven en beleven van de culinaire schatten van Friesland. Na de lunch wandelen we naar onze schoolbus (ja, het leek ook echt een schoolreisje) en

Kip ketjap met garnalen

Ik heb het jullie al vaker verteld, maar ik doe het gewoon nog een keer. De allerlekkerste gerechten ontstaan bij mij als ik zonder nadenken aan het koken ben met restjes. Geen vooropgesteld plan of recept, maar gewoon doen waar ik zin in heb. Zo ontstond deze kip ketjap met

Francesca’s Familie Weekmenu #42

Wat zullen we deze week eens gaan eten. Het lijkt wellicht een opgave om het iedere week weer opnieuw voor jullie te verzinnen, maar niets is minder waar. Ik bedenk mijn weekmenu’s vaak binnen 10 minuten. Wellicht omdat ik droom over eten en ik weet hoe dankbaar jullie iedere week

Lekker (uit) eten met Vaderdag

Met Vaderdag voor de deur is het tijd om na te denken over een origineel cadeau. Als kind kon je natuurlijk een tekening of eigen knutselwerk cadeau geven, maar als je de kinder- en tienertijd voorbij bent, is het tijd voor wat serieuzere cadeaus. Waarom neem je je vader niet

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)