Ontdek de culinaire geheimen van de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland en behoort tot de internationale top van historische buitenhuizen. Een eeuw lang bestond de traditie dat Kasteel de Haar één maand per jaar, in september, werd bewoond door de familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar. Met

Aubergine uit de oven met kerrie en honing

Vandaag weer een heerlijk recept van Deborah vanuit Andorra. Ze maakte een simpel en verrassend gerecht met aubergines. Combineer een aubergine met kerrie en honing en je krijgt een ware smaakexplosie waarvoor je niet langer dan 10 minuten in de keuken hoeft te staan. De oven doet de rest van

Nespresso Maragogype: koffie drink je als wijn

Nespresso nodigde ons uit voor een ‘speciale koffieproeverij, die alle zintuigen prikkelt en de overeenkomsten laat zien tussen koffie en wijn’ en de lancering van hun nieuwe Special Reserve Grand Cru: Nespresso Maragogype. Laat dit nu net voor beide dagdelen mijn favoriete drankje zijn, dus enthousiast ging ik naar Huize

Ei banaan pannenkoeken met kokos

Ik zit in de ‘makkelijk, maar ontzettend lekker’ flow dit weekend. Gisteren hadden we al de heerlijke vijgen met geitenkaas en pistachenoten op het menu staan. Die je binnen 10 minuten op tafel tovert. Vandaag is het tijd voor de makkelijkste pannenkoeken ooit. Gezond, easy en veel te lekker. Met

Nieuw aan tafel #1

Er valt zoveel nieuws te vertellen over de horeca in het land dat ik besloten heb om hier een aparte rubriek van te maken op Francesca Kookt! Die noemen we heel toepasselijk: ‘Nieuw aan tafel’. Wat valt ons op in de horeca en waar worden we blij van? Al deze

Vijgen met geitenkaas en pistache

Een heerlijk voorgerechtje of amuse wat ontzettend simpel te maken is. Dat zijn deze vijgen met geitenkaas en pistache. Het geheime ingrediënt is een balsamico azijn van uitmuntende kwaliteit. Bijvoorbeeld de 9 jaar oude balsamico met vijgenpuree van Foodelicious. Zorg er ook voor dat je goede kwaliteit geitenkaas en pistachenoten

Francesca’s Familie Weekmenu #12

Deze week staat het weekmenu vol met seizoensproducten die allemaal een twist hebben gekregen. Zo maken we een maaltijdsalade met paddenstoelen, peer en hazelnoten op maandag, wordt er een risotto van quinoa bereid met appel en bleekselderij en gebruiken we bieten op een hele andere manier dan je gewend bent.

10x vervangers voor witte rijst

Witte rijst, een bron van weinig voedingsstoffen. Heerlijk bij Aziatisch of Surinaams eten, wokgerechten en in stoofschotels. En laten we vooral de risotto niet vergeten. Maar buiten smakelijk, zonder echte andere functie. Nou hoeft eten echt niet altijd een gezonde functie te hebben, maar het is wel goed om te

Ratatouille – recept uit de Franse keuken

Ratatouille, het is een film en een gerecht. Vandaag gaan we het niet over de Walt Disney klassieker hebben, alhoewel die wel ontzettend leuk is om naar te kijken. Nee, vandaag hebben we het over het gerecht. Een klassieker uit de Zuid-Franse keuken met gestoofde groenten. Voornamelijk aubergine, courgette, paprika

Foodhallen Amsterdam is geopend!

Het is zover. Na een opening van de Rotterdamse Markthal is nu ook de Foodhallen Amsterdam geopend met een spectaculair feest afgelopen dinsdag. Ik kon helaas niet bij de opening aanwezig zijn dus ik reis na de vakantie snel af naar Amsterdam om zelf een vorkje te prikken. Het idee

5x ontbijten met havermout

Havermout is voor mij een ideaal ontbijt om de dag mee te starten. Ik zit er goed vol van en heb tot de lunch geen behoefte meer aan eten. Wel merk ik dat het bij mij seizoensgebonden is. In de zomer heb ik minder met warme havermout dan in de

Francesca’s Familie Weekmenu #11

Vrijdag, dus tijd voor een nieuw weekmenu. Deze week houden we het simpel. Met makkelijk te maken gerechten die verwarmen in dit gure weer. Zo is er een Oosters stamppotje met een twist, zijn er geweldige zoete aardappelbakjes voor het hele gezin, eten we heel veel peulvruchten deze week (die

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)