Granola met grapefruit en frambozen

Wist je dat er in Florida maar liefst 75.000 mensen dagelijks werken in de grapefruitteelt? Veelal komen de grapefruittelers uit families die al generaties lang deze vitaminebommetjes telen. Hun kennis over deze citrusvruchten en het subtropische klimaat zorgen voor ‘s werelds zoetste en sappigste grapefruits. En die vind je gewoon

Ontbijt crumble met amandel en fruit

Laten we 2015 maar gelijk goed beginnen met het lekkerste ontbijtje dat ik de afgelopen maanden heb gemaakt! In december zijn The Mr. en ik aan het experimenteren geslagen met eten volgens het paleo principe. Hierbij eet je eigenlijk zoals de oermensen vroeger aten, met veel groente, fruit, vis, vlees,

Goddelijke garnalen uit het nieuwe kookboek Hemels!

Er is onlangs een nieuw kookboek verschenen dat hemels is op alle fronten. Van recepturen, styling, fotografie tot smaak, alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Dan mag je je boek ‘Hemels!’ noemen en dat is precies wat de auteurs Ria en Alexandra hebben gedaan. Hemels! viel op mijn deurmat,

Krentenbollen uit het boek ‘Brood uit eigen oven’

Als er iemand brood kan bakken in Nederland is het Levine wel. Jarenlang volg ik haar al op de blog ‘Uit de keuken van Levine‘ en ben keer op keer verbaasd over de prachtige broden die uit haar ovens rollen. Desembrood, vlechtbrood, zoete broodjes, kerstbrood, paasstollen, verzin het maar en

Pesto courgette hapjes

Gisteren konden jullie alles lezen over onze kennismaking met de Italiaanse webshop Peccati di Gola. Hier vind je echte Italiaanse delicatessen voor (bijna) Italiaanse prijzen. Een van de producten die we hebben uitgeprobeerd is de Ardoino pesto. Een pesto met meer noot dan normaal, omdat er naast pijnboompitten ook cashewnoten

Zelf focaccia maken

Tijdens een weekje vakantie in Frankrijk bakte ik voor het eerst zelf focaccia met rozemarijn uit eigen tuin. Dat was een groot succes dus die focaccia werd thuis nog een paar keer gebakken. Het is een heerlijk brood voor bij de borrel, snijd het versgebakken brood daarvoor in repen of

IJsthee met gember en citroen

IJsthee is heerlijk verfrissend op een mooie zomerdag. Makkelijk om zelf te maken met als voordeel dat er geen kunstmatige suikers aan zijn toegevoegd. Zo kan iedereen er onbeperkt van genieten. Deze versie maakte ik met groene thee, gember en citroen. Uitermate fris, met een licht zoetje van de honing.

Ricotta pancakes met blauwe bessen

Een flinke stapel pannenkoeken met siroop is vast welkom op deze ontspannen zondagochtend. Heerlijke fluffy pancakes gemaakt van ricotta en blauwe bessen met een vleugje citroen. Deze versie is na het eten direct in mijn pannenkoeken top 3 terecht gekomen. Geniet ervan 🙂 Wat je nodig hebt voor circa 8

5x zoet met Pasen

Wat zijn de paasdagen zonder zoetigheden. Wij zijn er gek op thuis. Ontbijten, snoepen tijdens de brunch of smullen tijdens de koffie of thee. Je kunt alle kanten op met mijn 5 suggesties voor zoet met Pasen. De keuze wordt nog moeilijk! Ik weet nu al dat ik zelf tijdens

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)