Sinterklaas recepten

Op Francesca Kookt vind je de allerlekkerste Sinterklaas recepten. Van zoetigheden zoals zelfgemaakte kruidnoten, gevulde speculaas, borstplaat tot speculaasfudge. Maar ook prachtige sinterklaastaarten, zoals bijvoorbeeld de gevulde speculaas cheesecake. Hartige recepten zijn er ook! Zoals een hartige bladerdeegletter, hapjes en smeersels voor Sinterklaasavond, Spaanse gehaktballen met kruidnoten en zelfs een Spaanse stamppot met gehaktballetjes en saffraan. Ook vind je leuke Sinterklaas recepten die je samen met de kids kunt maken. Denk aan zelf chocoladeletters maken, maar ook borstplaat, peper- en kruidnoten. Als klap op de vuurpijl heb ik zelfs een heel Sinterklaasbuffet met 8 verschillende gerechten voor Sinterklaasavond. Keuze genoeg dus, geniet ervan!

Cheesecake in een glaasje met truffelkruidnoten

We sluiten onze sinterklaasweek vandaag af met een makkelijk dessert voor pakjesavond. Deze cheesecake in een glaasje kun je makkelijk voorbereiden en kan zo vanuit de koelkast geserveerd worden.

3 makkelijke hapjes voor het heerlijk avondje

Naast drie makkelijke smeersels voor de borrelplank en mini banketstaafjes met strooigoed maakten we dit jaar voor het sinterklaasfeest ook nog drie makkelijke hartige hapjes. Want buiten de cadeautjes, gedichten en surprises genieten we vooral van lekker eten tijdens pakjesavond.

Mini banketstaafjes met strooigoed

De Sint is weer in het land en daar zijn niet alleen alle kinderen blij om, wij ook! Nu mogen we namelijk weer smullen van al dat heerlijke snoepgoed dat onze Goedheiligman en zijn pieterbazen hebben meegenomen.

3 makkelijke smeersels voor de borrelplank

Met sinterklaasavond in het vooruitzicht heb ik 3 makkelijke smeersels voor de borrelplank bedacht. Je bent er in een kwartiertje mee klaar en naast dat ze heerlijk smaken staan ze ook nog eens heel gezellig op tafel.

Kruidnoten en chocoladeletters over?

Onze sinterklaasavond is alweer achter de rug. Het was een mooi feest met blije koppies, luid gezang, heerlijk eten en cadeautjes. Ik geniet echt van al die verwonderde gezichtjes en pretogen!

Francesca’s Familie Weekmenu #105 + Sinterklaas

Maandag is het al Sinterklaas en over minder dan vier weken is het Kerst. Voor mijn gevoel komen de feestdagen er echter al een paar maanden bijna aan want hier zijn we al ‘eventjes’ met de feestdagen bezig.

Sinaasappel-chocolade bavarois

Deze sinaasappel-chocolade bavarois had ik eigenlijk bedacht als dessert voor Sinterklaas. Maar nadat we ‘m gemaakt hadden, en geproefd, vonden we deze ook zeer geschikt voor Kerstmis. Of Pasen. Wanneer dan ook eigenlijk.

Spaanse gehaktballen met kruidnoten

Iedereen heeft wel een favoriet recept als het om gehaktballen gaat. Die van je oma, je moeder, uit dat ene kookboek en ga zo maar door. Maar dat neemt niet weg dat het ook lekker is om eens andere varianten te proberen.

Speculaas vlaflip met peer en mandarijn

De smaken van speculaas, peer en mandarijn zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met de herfst en het feest van Sinterklaas. Wat nou als ik die smaken combineer en daar een gerecht van maak? Dan heb je toch wel het perfecte toetje voor Sinterklaas te pakken dacht ik zo!

Koken voor sinterklaasavond met Mathijs Vrieze

Tijdens onze voorbereiding voor de KerstChef decembermaand kreeg ik opeens een briljante ingeving: hoe leuk zou het zijn als ik samen met een chef en kids de keuken in zou duiken om recepten voor sinterklaasavond te koken?

Gevulde speculaas met sinaasappel

Vorig jaar stond deze gevulde speculaas met sinaasappel al op mijn lijstje om te maken. Toen had ik er geen tijd meer voor, dit jaar dus in de herkansing. Dat was gisteren en ik kan met blijdschap melden dat het een zeer geslaagd experiment was!

Salted caramel cheesecake met kruidnoten

Het is tijd voor een bekentenis. Ik heb al drie zakken salted caramel kruidnoten van de pepernotenfabriek opgegeten. In m’n eentje. Of misschien waren het er vier. Die dingen zijn gewoon te lekker!

Zo vieren wij een Surinaams-Nederlandse Sinterklaas

De typisch Nederlandse sinterklaasgerechten kennen we nu wel. Ieder zichzelf respecterende foodblog heeft jullie er de afgelopen weken mee overladen. Ik deed daar vrolijk aan mee. Van authentieke tot gezonde recepten.

Kruidnoten pancakes met sinaasappelgelei

De zon scheen, we ontbeten buiten en het leek wel lente. Terwijl het toch echt november was en ik de eerste zak kruidnootjes alweer had ingeslagen. Inmiddels is de ‘lente’ voorbij en giert de wind door de straten. Maar toen de zon nog scheen, maakte ik al een eerste recept voor Sinterklaas.