Top 5 kinderkookboeken

Er zijn tal van kookboeken verkrijgbaar die ons vertellen hoe we nou beter, anders, gezonder en lekkerder voor onze kinderen kunnen koken. Maar wat zijn nou de leukste kinderkookboeken om samen met kinderen te lezen. Van die boeken die je kids inspireren om zelf een kookschort om te binden en

Review kokosbloesemsuiker + recept zandkoekjes

Voor onze periodieke review van de producten van de online biologische supermarkt Ecomarkt was het de laatste maand de beurt aan co-blogger Wendy om 2 producten te testen. In deze blog lees je haar review over kokosbloesemsuiker. En ze heeft een heerlijk receptje voor zandkoekjes zonder geraffineerde suiker voor jullie!

Review De Krat – Echt eten komt uit een kratje

Zo’n 2 jaar geleden was ik net begonnen met bloggen en enorme fan van De Krat. Ik had een wekelijks of tweewekelijks abonnement (weet het niet exact meer) en vond het een prachtig alibi om over te schrijven. Ik schreef wekelijks reviews en recepten, twitterde me een ongeluk erover en

Bootcamp challenge week #3 – Healthclub OpenAir

Yes, ik ben al 3 weken aan het sporten! Nou gaan een aantal van jullie wellicht hard lachen: “alsof het zo bijzonder is dat je 3 weken sport…”. Ja, in mijn geval wel. Meestal ben ik namelijk na 3 weken allang afgehaakt. Heb ik voor mezelf een aantal redenen bedacht

5x snelle en gezonde lente salade

Heerlijk die lente! Ik krijg gelijk weer zin in allemaal salades boordevol groenten en smeuïge dressings. Daarmee kun je eindeloos varieren en het is ook perfect om je restjes mee op te maken. Zo had ik gisteren voor de lunch een salade met raapstelen, wortel, komkommer, avocado, scheutje olijfolie en

Bootcamp challenge week #2 – Crosstraining en meer!

Week 2 van mijn bootcamp challenge met Healthclub OpenAir is alweer achter de rug! Het was een week met weinig bootcamp en veel andere trainingen, dus ik was goed sportief bezig. Maar nu willen jullie natuurlijk weten waarom er weinig bootcamp was. Nou, op donderdag zou ik gaan trainen, maar

Genieten zonder regels bij Ron Gastrobar

Het heeft wat durf nodig om je 2 sterren in te ruilen en opnieuw te beginnen. Ron Blaauw deed het en opende in 2013 Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam. Hij hoefde niet lang zonder te koken, want Michelin waardeerde hem wederom met 1 ster. Het kon ook eigenlijk

Review van de KitchenAid Chopper

Ik ‘chop’ me thuis een ongeluk. Uien, knoflook, noten, pesto’s, you name it en het gaat in het hakmolentje. Ja, ik geef toe, ik gebruik mijn hakmolentje heel vaak. Want dat is makkelijk en zorgt ervoor dat ik doordeweeks sneller klaar ben met koken. Tot een paar weken geleden deed

Francesca’s bootcamp challenge week #1

Vorige week konden jullie lezen over de start van mijn bootcamp challenge. Ik, de a-sportieveling, die de strijd aangaat met alle smoesjes om maar niet te hoeven sporten. Samen met Healthclub OpenAir ga ik 8 weken lang lekker in de buitenlucht trainen met als doel om sporten weer structureel te

Madaga review: great little foods voor kleintjes

Willen we niet allemaal vers koken voor onze kleintjes? Vanaf het moment van het eerste groentehapje, daarna het fruithapje en vervolgens de eerste echte maaltijden? Dat kun je natuurlijk zelf doen, maar dat vergt wel tijd en creativiteit. Want koken voor baby’s is anders dan voor kinderen die al volledig

Francesca’s bootcamp challenge – day #1

Er zijn heel veel dingen die ik doe in mijn leven, maar sporten komt niet in dat rijtje voor. Ik probeer het wel heel vaak, maar hou er net zo snel weer op. Laten we het rijtje even afgaan: fitnessen (jaren abonnementsgeld betaald zonder zelfs nog te weten waar de

Moleculair koken voor beginners

Tot een paar jaar geleden was moleculair koken alleen nog weggelegd voor de gastronomie. Wie heeft er niet gehoord van de meester van het moleculair koken, Ferran Adrià van het voormalige restaurant El Bulli. En laten we Heston Blumenthal van The Fat Duck niet vergeten. Maar ook dichterbij huis hebben

Review Restaurant Bicken in Amsterdam

Onlangs kwam ik bij toeval bij Restaurant Bicken op de Overtoom terecht. Het restaurant waar we eigenlijk wilden eten bleek gesloten en Bicken was om de hoek. Op een rustige dinsdagavond nestelden we onszelf in een gezellig hoekje aan het raam. Groot was mijn verrassing toen bleek dat ons toevallige

Tip! Hoe eet je met stokjes?

Met stokjes eten, wij doen het regelmatig in restaurants en thuis. Het gaat me nu best goed af, maar in het verleden heeft het vaak voor hilarische taferelen gezorgd. Daar zit je dan, jong en onervaren in een restaurant waar iedereen met stokjes eet en jij hebt geen idee hoe

Francesca plogt! – een dag uit mijn leven #1

Na bloggen en vloggen is er weer iets nieuws in de bloggerswereld…ploggen! Oftewel, een photo blog waarin je je verhaal vertelt aan de hand van heel veel foto’s. Dat kan een persoonlijke plog zijn, een review plog, een hotspot plog of ‘wat je dan ook maar wil’ plog. Ik zie

Flammkuchen en bubbels in de Euromast

Er zijn van die dagen dan doe je weer eens iets bijzonders. Zoals een flammkuchen en bubbels proeverij in de Euromast. Ik bedoel, dat doe je niet wekelijks…maandelijks…jaarlijks…ok, nog nooit gedaan dus. Maar voor alles moet een eerste keer zijn en vandaar mijn volmondige ja toen Twittervriend Kim mij hiervoor

Tip! De leukste manier om eieren te scheiden

Sinds ik begonnen ben met de vrijdag kooktip sturen mijn lezers mij allemaal toffe ‘how to’ filmpjes toe met kooktips. Helemaal leuk en ga daar vooral mee door! Vooral de filmpjes met eieren zijn populair. Klutsen, koken en bakken, jullie doen alles met een ei en kijken er vooral veel

Review In Den Doofpot Leiden

Aangezien mijn vriend een geboren en getogen ‘Leienaar’ is, is het best raar dat we, in de 6 jaar dat wij elkaar kennen, nog nooit bij In Den Doofpot hebben gegeten. Door Leiden Culinair heb ik kennis gemaakt met wat heerlijke hapjes van ze en had me dan ook meteen voorgenomen

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)