Salade met aubergine en falafel

Vandaag staat er weer een heerlijk en verantwoord recept van onze diëtist en online voedingsdeskundige Jonathan Klaassen voor jullie online! Vorig jaar maakte hij een aantal recepten voor de Eetkalender, waaronder deze salade met aubergine en falafel die me enorm verrast heeft qua smaak. Vooral door de combinatie met de

Zo vind ik mijn baba ganoush het allerlekkerst

Wat doe je als je aubergines uit eigen tuin van een vriend krijgt? Dan ga je baba ganoush maken, tenminste ik wel. Deze auberginedip uit het Midden-Oosten vind ik zalig op een broodje, maar ook met platbrood of naan. Op alles wat lijkt op brood eigenlijk. Nou kwam ik tot

Melanzane alla parmigiana quiche

Mijn klassieke recept voor melanzane alla parmigiana, maar dan verpakt in een quiche. Waarvoor je het quichedeeg ook nog zelf maakt, wat helemaal niet zo ingewikkeld is namelijk. Met als resultaat een waanzinnige melanzane alla parmigiana quiche waar je iedereen aan tafel heel gelukkig zult maken. Beloofd! Je bent met

Caponata met een Indonesisch tintje

Zelfs in een vliegtuig kan ik nog geïnspireerd raken tot een recept. Niet door het vliegtuigeten, alhoewel KLM me op deze vlucht van Indonesië naar Amsterdam wel wist te verrassen, maar door de ‘inflight’ kookprogramma’s. Spice of Life om precies te zijn en daar was de voormalig hoofdredacteur van Saveur

Salade van parelcouscous met aubergine en paprika

De naam parelcouscous doet wellicht vermoeden dat het hetzelfde is als couscous, maar dat is zeker niet het geval. Couscous heeft namelijk een veel fijnere structuur en deze laat je wellen of stoom je op de traditionele manier. Parelcouscous heeft een grovere structuur, kleine pareltjes, heeft qua bite meer weg

Burgers met gegrilde aubergine en mouhamara

Deze mini burgers met gegrilde aubergine zijn ondanks het formaat toch een groot feest. En helemaal niet ingewikkeld om te maken, zeker als je de kant-en-klare mouhamara van MezMez gebruikt als topping. Dit is een pittige mazza op basis van tomaten, gebakken uitjes, sambal, granaatappelsiroop en walnoot. Heerlijk van smaak

Salade met gegrilde groenten en borlotti bonen

Dit is een salade met een verhaal. Een klein verhaal, maar toch een verhaal. Het was op een maandag en ik kreeg een filmploeg van de opleiding Film & Televisie op bezoek. Deze studenten hadden als opdracht gekregen om een 24Kitchen-achtige talkshow op te nemen en vroegen mij om hulp.

Maaltijdsalade met gefrituurde aubergine

Bo zit middenin haar Veganuary maand en deelt af en toe een aantal succesvolle vegan recepten. Zoals deze maaltijdsalade met gefrituurde aubergine en couscous. Geschikt voor vegans, vegetariërs, flexitariërs en kinderen. Iedereen dus. Benieuwd naar Bo’s ervaringen na de derde week? Deze week komt er weer een update van haar

Mini pizza hapjes

Vandaag heb ik een heel makkelijk recept voor een feestelijk hapje voor jullie. Ingegeven door mijn peuter, alias pizzamonster. Dol op pizza dus en ik besloot daarom mini pizza hapjes te maken voor hem. Maar dan met groenten. Courgette en aubergine zijn daar ideaal voor, aangezien je er dikke plakken

Aubergine uit de oven met kerrie en honing

Vandaag weer een heerlijk recept van Deborah vanuit Andorra. Ze maakte een simpel en verrassend gerecht met aubergines. Combineer een aubergine met kerrie en honing en je krijgt een ware smaakexplosie waarvoor je niet langer dan 10 minuten in de keuken hoeft te staan. De oven doet de rest van

Ratatouille – recept uit de Franse keuken

Ratatouille, het is een film en een gerecht. Vandaag gaan we het niet over de Walt Disney klassieker hebben, alhoewel die wel ontzettend leuk is om naar te kijken. Nee, vandaag hebben we het over het gerecht. Een klassieker uit de Zuid-Franse keuken met gestoofde groenten. Voornamelijk aubergine, courgette, paprika

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca