Francesca en haar Personal Body Plan na 8 weken

Met een grote groene vink heb ik zojuist dag 74 afgerond in de PBP app. Het is tijd voor een update na de eerste 8 weken. Voor de mensen die houden van rekenen, in het echte leven ben ik inderdaad al iets verder. Maar ik werk graag vooruit. Haha, nee

Francesca en Personal Body Plan: Eetdagboek 2

Een aantal weken geleden maakte ik bekend dat ik met Personal Body Plan ben begonnen. Dat sloeg in als een bom. Van enthousiaste reacties, steunbetuigingen tot zelfs grote teleurstellingen, ‘omdat ik was begonnen met een dieethype’. Ik, de Francesca die altijd tegen hypes is, leek de boel te verraden. Nou,

Francesca en haar Personal Body Plan: Eetdagboek 1

Het is niet geheel duidelijk wanneer ik het omslagpunt heb bereikt, waarschijnlijk is dat geleidelijk gegaan. Wat ik wel weet is dat ik in de spiegel keek en me realiseerde dat ik volgend jaar 40 word, goed ik moet dit jaar nog 39 worden maar volgend jaar 40 voelt wel

Mijn nieuwe inductiekookplaat!

Bijna drie maanden geleden begon mijn ‘Van Gas Los’-avontuur. Van een verstokte gaskoker, die eigenlijk geen flauw benul had van het effect van deze fossiele brandstof op onze planeet, transformeerde ik naar een bewuste koker die uit zichzelf besloot om haar gaskookplaat de deur uit te doen. En ja, daar

Dank je wel 2016

Traditiegetrouw, dat mag ik inmiddels wel zeggen na drie jaar, schrijf ik op de laatste dag van het jaar mijn ‘dank je wel’. En wat was dit jaar weer turbulent. Met enorme pieken en dalen, euforie en tranen. Een jaar waar ik dankbaar op terugkijk, want ook de moeilijke momenten

Koken op inductie, waar let je op?

In de eerste aflevering van mijn Van gas los-trilogie werd al duidelijk dat ik ga overstappen van koken op gas naar elektrisch koken. Omdat ik nog geen idee had welke mogelijkheden er allemaal zijn op het gebied van elektrisch koken heb ik me daar goed over laten voorlichten. En vandaag

Overstappen van gas naar elektrisch koken

Gas als bron van energie gaat verdwijnen. Dat zal niet morgen, volgende week of volgend jaar zijn, maar het komt sneller dichterbij dan je denkt. Dat we in de toekomst geen aardgas meer zullen gebruiken is een heel goede ontwikkeling en dat gebeurt niet om ons te pesten. Gasreserves raken

Slikken voor ongezoete koek

Vroeger was het leven zo overzichtelijk. Wilde je een paprika, dan kocht je er eentje in de kleur rood, groen, geel of zelfs oranje. Tegenwoordig moet je eerst een lijstje met beperkingen doornemen. Want hoe zit het nou eigenlijk met het vetgehalte van een paprika en is deze wel glutenvrij?

Mijn goede voornemens voor 2016. Volgens de Mr.

Ik doe niet aan voornemens. Een bucket list heb ik ook niet, want ik hou me er toch nooit aan. Mijn leven is een aaneenschakeling van momenten en ontmoetingen die weer leiden tot nieuwe inspiratie en ideeën. ‘Vroeger’ was ik daar heel anders in. Had ik lijstjes met dingen die

Gerommel met boter

Er ligt een hoop troep in de supermarkten. Die troep is in te delen in 3 categorieën. Lekkere troep die je bewust eet. Gezond ogende troep die je bewust eet, maar qua inhoud bestaat uit rotzooi. En als laatste, volledig onzinnige troep die bedacht is door marketeers om meer omzet

Eetdagboek #4 – Lekker puh!

Ik heb een wat hectische week achter de rug. Met heel veel deadlines (waar nog niets klaar van is), afspraken, niet startende auto’s, teveel wijntjes in het weekend en meer. Daarbij probeerde ik wel zo verantwoord mogelijk te eten, maar dat is niet altijd gelukt. Laten we maar weer gaan

Eetdagboek #3 – Over taarten met suiker en boter

Oeps, heb ik gewoon een week overgeslagen van mijn eetdagboek! Dat was niet helemaal de bedoeling, maar de drukte overspoelde me. Zo zie je maar, ik ben ook gewoon een mens die 32 uur in een dag van 24 uur probeert te proppen. Ik heb daarom besloten dat het eetdagboek

Een chef-kok is geen diëtist

Vroeger ging je uit eten om te genieten van de kookkunsten van de chef. Schoof je aan tafel voor een avond verwennerij. Liet je dat stukje brood gewoon staan als je even wat wilde minderen met de koolhydraten. Bestelde je in plaats van een zoet dessert een kaasplankje als de

Eetdagboek #2 – Kilo chicken wings als lunch

Vinden jullie wel leuk hè, zo’n eetdagboek? Tenminste, als ik de reacties moet geloven die ik heb ontvangen op de eerste. Tof dat jullie zo enthousiast zijn! Gelukkig vind ik het ook leuk om te schrijven dus ik blijf hier nog wel even doorgaan. Benieuwd of ik me deze week

Eetdagboek #1b – Leven na de oliebollen

Mijn eetdagboek. Het wordt een dingetje hier op de blog. Dat iedere week (misschien af en toe een weekje niet) gaat terugkeren op veler verzoek. Jullie vinden het leuk om te lezen en halen er inspiratie uit. Dat is voor mij al reden genoeg! Nu tijd voor de eerste editie

De ziel van een blogger

Eigenlijk ben ik een nep-blogger. Spaansbenauwd krijg ik het er soms van. Van de trends, de verwachtingen, de aandacht, de kritiek, de hippe events en de druk. Het liefst zit ik gewoon de hele dag stukkies te typen in mijn joggingbroek op de bank terwijl ik tussendoor wat gerechtjes kook

12 dingen die moeders doen voor het ontbijt

Vanmiddag was ik driftig aan het typen voor de nieuwe Francesca’s Food Flash die vanavond zou verschijnen. Totdat ik op dit artikel op Lifehack stuitte met daarin de 12 dingen die succesvolle mensen doen voor het ontbijt. Ik belandde in een lachstuip en vergeleek het direct met mijn ochtendritueel als

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)