Aardbeiencake met citroen en zure room

Onze peuter Zayne is helemaal verzot op aardbeien. Zet een tafel vol met taart, chocolade, friet, snoep én aardbeien en hij zal altijd als eerste de aardbeien willen eten. De appel valt niet ver van de boom, want zijn moeder is er al net zo gek op. Zodra het lente

Lente salade met asperges en doperwtendressing

Ik maakte een heerlijke lente salade met asperges, doperwten, frisse dressing, kruiden en Parmezaanse. In dit seizoen kan ik niet genoeg krijgen van asperges, zowel wit als groen. Daarom combineerde ik ze met al het andere lekkers voor een feestje op je bord! Dol op alle soorten asperges? Maak dan

Ontbijtcake met rood fruit en walnoten

De afgelopen tijd heb ik geëxperimenteerd met natuurlijke zoetstoffen. Vandaag deel ik een mijn meest recente succesrecepten ermee en dat is deze ontbijtcake met rood fruit en walnoten. Vooral in het weekend hou ik van rijke ontbijtjes. En nu langzaamaan het mooie rode fruit weer in het seizoen komt, wilde

3x de lekkerste granola ontbijtrecepten

Dat ontbijten met granola een goed idee is, weten we al met z’n allen. Sterker nog, het basisrecept voor mijn granola wordt al jaren flink door jullie bekeken, en gemaakt! Nu met Pasen in aantocht leek het mij en Debbie een goed idee om eens te variëren met granola ontbijtrecepten

Salade met aubergine en falafel

Vandaag staat er weer een heerlijk en verantwoord recept van onze diëtist en online voedingsdeskundige Jonathan Klaassen voor jullie online! Vorig jaar maakte hij een aantal recepten voor de Eetkalender, waaronder deze salade met aubergine en falafel die me enorm verrast heeft qua smaak. Vooral door de combinatie met de

Francesca’s weekmenu #201: De lente is begonnen!

Het is lente! Niet alleen op de kalender, maar ook in mijn hoofd. En langzaam zie ik al echte lentegroenten in de winkels verschijnen, zelfs de witte asperges! Die ik nog niet gegeten heb trouwens, ik wacht altijd op de officiële start van het seizoen. Verliefd ben ik op de

couscoussalade-met-kikkererwten-paprika-en-lente-ui-1

Couscoussalade met kikkererwten en paprika

Tijdens onze zomervakantie haalden we soms even een salade en sapje om ergens buiten te eten als we onderweg waren. Een van de salades die ik een keer kocht bij de supermarkt was een couscoussalade gevuld met onder andere kikkererwten, paprika, lente-ui en abrikozen. Ik vond het een heerlijke combinatie

Salade met grote garnalen en geroosterde mais

Mais en boter gaan verschrikkelijk goed samen. Normaal kook ik de maiskolven tot ze helemaal zacht zijn (met een beetje zout én boter) en daarna gaat er een lekkere laag gezouten boter overheen voordat ik mijn tanden erin zet. Onlangs had ik wat kruidenboter over en besloot om mijn maiskolven

Frittata met doperwten en rucola

Voor het verwerken van kliekjes groenten of aardappels maak ik regelmatig een frittata. Door deze op te bakken en te combineren met ei heb je heel snel een voedzaam gerecht op tafel staan waar iedereen van kan eten. Kliekjes daarvan zijn trouwens de volgende ook heerlijk als lunch. Deze frittata

Salade met makreel, appel en radijs

Ik keek in mijn contentplanning en zag dat ik vandaag een snijbonenstamppot met kipworst ingepland had staan. Echt een onwijs lekker recept, maar aangezien het buiten bijna 35 graden is, misschien niet een van de meest geschikte recepten. Al was het maar omdat alleen bij het horen van het woord

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)