Bruschetta met passata

Bruschetta met passata, basilicum en verse tomaat

We kennen allemaal de bruschetta met tomaat wel. Men neme brood, snijd dit in stukjes, wrijft ze in met olijfolie en een half teentje knoflook en roostert ze in de oven. Beleg vervolgens met stukjes tomaat en wat andere smaakmakers en je hebt een heerlijk borrelhapje. Dolgelukkig was ik met

Dips en smeersels voor op stokbrood

We zijn dol op dips en smeersels voor op stokbrood. Heerlijk voor bij de borrel, barbecue of wanneer je gaat picknicken. En zo ingewikkeld om het zelf te maken is het niet, wel veel lekkerder! Zo maakten we laatst zelf kruidenboter, een smeersel met roomkaas, dille en augurk en olijfoliedipjes.

Gravad lax met gin

Het Pinksterweekend staat voor de deur. Mooi moment om halverwege deze week het lekkerste hapje van het weekend te regelen. Dan heb ik het dus over deze gravad lax met gin. Het is een werkje van niks, je moet er alleen wat geduld voor hebben. Ongeveer 48 uur geduld, want

3x makkelijke pizzasnacks voor kinderen

Als ik thuis het woord pizzabroodje in de mond neem, begint mijn oudste kind gelijk te juichen. Het liefst zou hij deze pizzarolletjes met salami iedere dag eten. Maar ja, zo gek is mama natuurlijk niet. Die bewaar ik voor speciale gelegenheden, ze staan niet voor niets in het verjaardagshoofdstuk

Tijd voor een feestje? Pimp je kaasplank!

Oer-Hollands en altijd gezellig is het welbekende kaasplankje met blokjes oude kaas en wellicht wat mosterd. Niets mis mee, maar er zijn zoveel lekkere soorten kaas en mini-gerechtjes die je ermee kunt maken waardoor je met gemak ook eens een wat spectaculairder plankje maakt. Combineer kazen bijvoorbeeld eens met andere

Tomatentapenade met oregano

Binnenkort een feestje, borrel of heb je gewoon zin om te genieten van een hapje? Dan is deze tomatentapenade met oregano echt een aanrader! Soms word ik vanuit een hele andere hoek aangespoord om een nieuw recept te maken. Deze kaar kwam dat door de nieuwe tomaatazijn van Foodelicious. Friszuur

De allerlekkerste oliebollen

Nou heb ik aardig wat oliebollen in mijn leven gegeten. Vorig jaar heb ik zelfs nog een verdienstelijke poging gewaagd tot het bakken van chocolade oliebollen met een vleugje sinaasappel. Daarna ontdekte ik de allerlekkerste oliebollen van Nederland. Naar recept van Eetschrijver (a.k.a. Gerrit Jan Groothedde) en lieve mensen, die

Geroosterde noten met honing, chili en gember

Er komen veel pakketjes hier binnen. Met nieuwe producten, uitnodigingen en soms ook met regelrechte onzin. Met die onzin val ik jullie niet lastig, met de echt lekkere dingen wel. Zoals de ‘honingheerlijkheden’ van deBijZaak. Ze stuurden mij een selectie van hun producten, waaronder de honing met lamsoor, pecannoten in

Bruschetta met ansjovis, rucola en balsamico tomaatjes

Ik ontdekte dit recept tijdens een lunch in de Toscane. Niet door te proeven, maar door het verhaal dat een vriend mij vertelde erover. Ik kon de smaken van de ansjovis, rucola en balsamico bijna proeven en noteerde de combinatie gelijk in mijn boekje. Afgelopen week was het moment daar

Stromboli met vleeswaren

Sponsored – Wat doen jullie met vleeswaren in de keuken, naast je brood ermee beleggen? Er kan zoveel meer met vleeswaren en de inspiratie hiervoor kun je sinds kort vinden op het nieuwe platform Vleeschwaar. Ik ben trots mede-ambassadeur van dit platform en zal het komende jaar onder andere recepten

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)