5x hapjes voor Pinksteren

Pinksteren staat voor de deur en het belooft een bijna tropisch weekend te worden! Veel mensen gaan op stap, maar als je nou lekker thuis blijft en geniet van de zon en rust in je eigen tuin dan wordt het ook zeker genieten. Voor de thuisblijvers heb ik een aantal

PROEF…het Westelijk Handelsterrein

Sabrina ontdekte voor jullie het food event PROEF op het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam. Lees alles over haar foodtrip met de leukste man van Rotterdam. Omdat ik altijd goede verhalen hoor van mensen die een keer wat zijn gaan eten in één van de restaurants gelegen in het Westelijk Handelsterrein

Kids food tour Amsterdam

Een kleine food tour maken met je kids op een zaterdagmiddag in Amsterdam, kan dat? Jazeker, heel goed zelfs! Wij namen afgelopen zaterdag zelf de proef op de som en gingen met de peuter op stap. Er zijn in Amsterdam natuurlijk legio adresjes te vinden waar je wat kunt eten

Musthave: de Mate à Croquer lijn van Le Creuset

Iedere foodie dagdroomt weleens over de gietijzeren pannen van Le Creuset. Ons hart slaat even over bij de gedachte van zo’n grote pan gevuld met een hele kip, groenten een aardappelen die je na een aantal uren sudderen met 2 ovenwanten uit de oven tilt en op een grote eettafel

De leukste food festivals 2014 in heel Nederland

Het food festivalseizoen 2014 is geopend en hoe! Amsterdam heeft de spits afgebeten met het Amsterdam Coffee Festival, het Food Film Festival en een zonovergoten en gigadruk Taste of Amsterdam en het Weekend van de Rollende Keukens. Maar er is nog zoveel meer te beleven in Nederland. Daarom krijgen jullie

Francesca ontdekt: ‘t Deurtje Ouderkerk a/d Amstel

Vroeger, zo’n 35 jaar geleden, was ‘t Deurtje in Ouderkerk a/d Amstel nog een echt dorps eetcafé. Vele jaren later kwam de transformatie naar restaurant. In de tijd dat mijn toenmalige werk op een steenworp afstand lag, kwam ik er al graag. Destijds allang geen eetcafé meer, maar een restaurant.

Zelf hamburgerbroodjes bakken

Ik ben een enorme hamburgerfan, maar ik ben geen fan van de hamburgerbroodjes die je kant en klaar in de winkel kunt kopen. Soms cheat ik met afbakbroodjes of ik koop grote bollen bij de bakker. Maar die smaken toch nooit zoals je wilt dat ze smaken. Alweer een tijd

In beeld: Weekend van de Rollende Keukens 2014

Rollende Keukens is er weer op het Westergasterrein! En wat is het geweldig leuk dit jaar. Gisteren hebben we genoten van het heerlijke weer, de gezellige sfeer, de lekkere muziek en het culinaire aanbod van alle foodtrucks. Van eigenwijs ijs, juicy burgers, vette dogs, Albanees, pulled pork, aardbeien wafels, korean

Francesca’s Food Revolution Day 2014

Vrijdag 16 mei was het Food Revolution Day, voor de derde keer georganiseerd door Jamie Oliver. Een wereldwijde actie om koken levend te houden, want door zelf te koken worden we allemaal een beetje gezonder. Zeker voor onze kinderen is dat enorm belangrijk. Dit jaar organiseerde Jamie de grootste kookles

5x gekke groenten voor kinderen

Kinderen en groenten, het blijft een uitdaging. Bij ons thuis is dit ook altijd het meest ‘spannende’ onderwerp aan de keukentafel, vooral als die groenten er iets te groen uitzien. Daarom heb ik vandaag voor jullie een blog vol gekke groenten! Recepten waar groenten centraal staan, maar die net even

Review 2 sterren versmaaltijden van &samhoud

De laatste keer dat ik een magnetronmaaltijd heb gegeten is ‘way back’. Alhoewel, ik heb nog wel eens een magnetronmaaltijd van Marqt gegeten, maar maaltijden uit de reguliere supermarkten komen hier het huis niet in. Tot een aantal weken geleden. Ik schoof aan tafel bij een persevent in &samhoud places.

Ontdekt! Eten in tramrestaurant Hoftrammm

Laat ik voorop stellen dat de tram en ik nooit echt dikke vrienden zijn geweest. We hebben elkaar aardig wat keren ontmoet tijdens mijn studiejaren, maar vaak heb ik hem ook gemist. En mede door dat laatste is er eigenlijk nooit echt een hechte vriendschap ontstaan. 
Maar sinds 21 mei

Citroenpudding

Zondag is bij ons thuis de comfort food dag van de week. Dan wordt er niet gekeken gekeken naar calorieën, vet, koolhydraten, suikers en wat nog meer. Dan wordt er gewoon heel lekker gegeten. Bij voorkeur op de bank, met joggingbroek aan en een toffe serie om naar te kijken.

Francesca’s Food Inspiratie #4

Er is weer veel food nieuws te melden dus tijd voor een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie! Met deze keer onder andere aandacht voor gezonde snacks, 60 jaar beslag mixen, de heilige rabarberstengel en liefde voor de Italiaanse keuken. Fish Tales – De duurzame visproducten van Bart van Olphen Ooit de

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)