Win een Provamel proefpakket!

Kennen jullie de plantaardige producten van Provamel al? Bij ons thuis drinken we het graag! Vooral de amandelmelk is groot favoriet. Ik drink het ter vervanging van gewone melk, maak er smoothies mee of gebruik het om lekkere havermout ontbijtjes mee te maken. Provamel heeft een groot assortiment aan producten

Food Video: Streekbox en lokale producten

Streekbox is trots op de lokale producten die zij iedere week bij liefhebbers aan huis leveren. Dat is niet voor niks, want de unieke en smaakvolle producten komen van lokale boeren en producenten uit de regio. Puur Hollands, ambachtelijk en met zorg geteeld en geproduceerd. Om het verhaal van Streekbox

Pop-up Restaurant Niven, ook voor kids!

Het is geen geheim dat ik fan ben van Restaurant Niven. Nadat ik er niet alleen gedineerd heb, maar ook een dag heb meegelopen in de keuken weet ik met wat voor passie er bij Niven wordt gekookt. Natuurlijk kun je genieten van een prachtig diner in hun restaurant in

Jamie’s american pancakes

Ontbijten met pannenkoeken is echt heel erg leuk. Vooral als je kinderen hebt. Je moet die ogen zien als je zegt dat je pannenkoeken aan het bakken bent! Nou zijn de ochtendpannenkoeken bij ons wel iets anders dan de avondpannenkoeken. ‘s Ochtends maken we namelijk American pancakes. Pannenkoeken versus pancakes

Lemon curd zelf maken

Lemon curd is een van mijn guilty pleasures. Het is een zoete dikke pasta van citroensap en -schil, qua consistentie vergelijkbaar met chocoladepasta. En je kunt het op alles smeren. Op een warme scone, op een pannenkoek, op geroosterd brood en op een brioche. Of je gebruikt het in een

Review meelopen bij Restaurant Niven

Ik kan natuurlijk een lovende blog schrijven over dineren bij Restaurant Niven. Over de prachtige lokatie in Rijswijk, de sfeervolle inrichting, het jonge en energieke bedienend personeel en over het belangrijkste van alles, de geweldige creaties die uit de keuken van Niven Kunz en zijn brigade worden getoverd. Dat zou

Even voorstellen: DeedyLicious food

Vanaf deze week is er een nieuwe rubriek op Francesca Kookt! en die heet DeedyLicious food. De persoon achter deze rubriek is Miss Deedy en zij stelt zich eerst even aan jullie voor. Al ruim 8 jaar ga ik als DJ door het leven onder de naam Miss Deedy. Muziek is

Bananenbrood met sinaasappel

Op een dag als vandaag (1e Pinksterdag) doen wij vaak niet veel, maar eten we wel veel. Het kan ook heel goed zijn dat we nog even lekker van het weer genieten, om daarna weer snel te gaan eten. Tja, je kan maar een hobby hebben. Op zo’n fijne en

Surf en Turf met bulgur

Surf en Turf is echt iets Amerikaans. In Brits-Ierse pubs en steakhouses kun je in Amerika bijna overal een Surf n Turf bestellen, een combinatie van schaaldieren (kreeft, garnalen) en vlees (steak). Waar de naam exact vandaan komt of door wie is niet echt bekend. Of eigenlijk, ik kan het

Food video: Tarte tatin recept van Paul Bocuse

Gisteren gaf ik jullie het recept van mijn makkelijke tarte tatin. En vandaag het tarte tatin recept van Paul Bocuse. In de keuken van zijn restaurant in Collonges au Mont d’Or laat chef kok Christophe Muller zien hoe je een eenpersoons tarte tatin maakt. Na het zien van de video

Review De Peperbol in Amsterdam

Als je op zoek bent naar een uitgebreide collectie kruiden en specerijen en ook nog eens heel erg van thee houdt, dan ben je bij De Peperbol in Amsterdam aan het juiste adres. De winkel is gevestigd op de Albert Cuyp in Amsterdam en zodra je de hoek om komt

Dikke groentesoep met ras el hanout

Ik heb onlangs hele leuke kinderkookworkshops gegeven. Op dag 1 mochten de kinderen van 8 jaar en ouder zelf hun eigen pizza’s maken en beleggen. Ik had lekker veel groenten meegenomen en ze die ook allemaal laten snijden. Champignons, aubergine, courgette en paprika. Waarschijnlijk raadt je het al, ik ging

Kinder kookworkshop Zoetermeer op de BSO

In de meivakantie heb ik kinderkookworkshops gegeven op 5 BSO-vestigingen van De Drie Ballonnen in Zoetermeer. Een geweldig initiatief vanuit de BSO, want niet alleen krijgen de kinderen daardoor variatie in de activiteiten tijdens zo’n vakantie. Ze maken ook op een speelse manier kennis met koken en eten. Na 5

Een kijkje in mijn leven – mei 2013

Voor wie mij (nog) niet volgt op Instagram heb ik vanaf deze maand een nieuwe rubriek: Een kijkje in mijn leven. Al mijn food belevenissen en leuke momenten met mijn 2 mannen, familie en vrienden post ik op Instagram. En een selectie daarvan laat ik jullie maandelijks zien op Francesca

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)