Zelfgemaakte gnocchi met paprika-gorgonzolasaus

Het tussengerecht van het Italiaanse menu van 4 november was zoete aardappelgnocchi met paprika-gorgonzolasaus. Omdat het een tussengerecht was hebben we de gnocchi iets groter gelaten en 6 stuks per persoon gegeven. Als je het als hoofdgerecht eet, is onderstaand recept ideaal. Als je nog wat hulp nodig hebt bij

3 soorten bruschetta’s met aubergine, rode ui en tomaat

Bruschetta’s zijn bijzonder makkelijk te maken en zijn, mits je de goede ingredienten gebruikt, heerlijke hapjes vol met pure Italiaanse smaken. Je kunt bruschetta’s met verschillende soorten toppings serveren. Voor dit gerecht heb ik gekozen voor 3 heerlijke smaken; gemarineerde gegrilde aubergine met munt en peterselie, gekarameliseerde rode ui met

Italiaanse amuse: rood, wit en groen in een glaasje

Op zondag 4 november hebben we een fantastisch Italiaans trattoria menu geserveerd voor 50 personen. Een hele mooie samenwerking tussen Restaurant Vrienden en Francesca Kookt! Alle gasten hebben genoten van het menu, maar daar wil ik jullie natuurlijk ook van laten meegenieten. Daarom ga ik vanaf vandaag iedere dag het

Varieer in groente: geroosterde radicchio

Radicchio is familie van de witlof. Het ziet er qua vorm uit als een koolsoort, maar heeft toch echt die bitter-achtige smaak zoals witlof dat ook heeft. De bladeren van de radicchio zijn mooi roodpaars met wit. Je kunt heel veel met deze groente doen. Rauw door salades heen, in

De winnaar van het foodblogevent oktober 2012 is…

Leuk zo’n foodblogevent organiseren, maar het kiezen van een winnaar is dus echt ondoenlijk… Je wordt een maand lang bekogeld met fantastische recepten, je proeft ervan en denkt bij iedere hap “Oh, maar dit is de winnaar” totdat je weer een andere hap in je mond neemt. Dus ja, ik

Omelet met sjalot, paprika, broccoli en oestersaus

In mijn krat van afgelopen week zaten heerlijke dingen. Onder andere broccoli scheuten die een wat zwaardere smaak hebben dan gewone broccoli. Maar ook lekkere scharreleieren, banaansjalotten en rode paprika. En daar heb ik me toch een lekker omeletje van gemaakt. Wat je nodig hebt voor 4 personen: 1 banaansjalot

Sneak preview van het Italiaanse menu van 4 november

Op zondag 4 november ga ik voor 50 mensen een prachtig Italiaans feestmaal bereiden. We doen dit (met wat hulp gelukkig) bij Restaurant Vrienden in Zoetermeer. En het wordt een prachtig mooie avond! We zijn druk bezig geweest met het samenstellen en finetunen van het menu. En ik kan jullie

Runderstoof van Ottolenghi met vermicelli

Ik ben een beetje aangestoken met het Ottolenghi-virus door Caroline. Zij heeft een aantal keren fantastische gerechten van deze Israëlische chef gemaakt en ik was daar echt van onder de indruk. De filosofie van Ottolenghi is dat je alles zelf maakt van de meest pure ingredienten. En dat proef je

Crumble met appel en aardbeien

De crumble is een van oorsprong Brits/Iers dessert. En wat mij betreft het ultieme dessert voor de herfst en winter. Het is ontzettend snel klaar en smaakt hemels. Voor deze versie heb ik gekozen voor appel en aardbei. Maar er zijn een hoop andere fruitsoorten ook voor geschikt, zoals abrikozen,

Francesca kookt bij Restaurant Vrienden!

Francesca Kookt! mag voor 1 dag de scepter gaan zwaaien in de keuken van Restaurant Vrienden in Zoetermeer. En dan niet een ‘beetje meehelpen’… nee, ik mag gewoon de hele tent overnemen! Mijn eigen thema bedenken, dit uitvoeren, al mijn culinaire vrienden uitnodigen en er een heerlijke kook- en eetavond

Foodblogevent oktober 2012: het thema is…

Yes, ik heb het foodblogevent van september 2012 gewonnen! En dat vind ik helemaal te gek, omdat het de eerste keer was dat ik mee deed. Aangezien ik een newbie ben binnen het foodbloggen, voelt het winnen dan ook als een echte eer 🙂 Voor degene die echt geen idee

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)