5x heerlijke maaltijdsalades

Maaltijdsalades zijn een fantastische uitvinding. Je gooit allerlei ingredienten bij elkaar, kunt daar ook nog eens je restjes mee opmaken en vervolgens zit je (meestal) snel en heerlijk te eten. Ik ben er dol op en heb voor jullie mijn favoriete maaltijdsalades verzameld. Biefstuk salade met mierikswortel aardappeltjes Een goed

Hoe snijd je een hele kip

In huize Francesca wordt heel veel kip gegeten. Een kip in z’n geheel gebraden (in de oven of in de pan) is een geweldig gerecht om te serveren. Maar ook hele kippen die ontleed worden om te marineren en daarna te bakken zijn bij ons niet vreemd. Dat krijg je

Francesca’s Familie Weekmenu #41

Wat een week heb ik achter de rug! Eerst 3 dagen doorgebracht in Duitsland tijdens mijn culinaire rondreis in Nedersaksen, gesproken op het eTravel congres over bloggen en de week eindigde met het tekenen van mijn allereerste boekcontract. Ja, ik ga een boek schrijven! Over de culinaire opvoeding van kinderen

Creatief met rijstwafels

De rijstwafel. We kennen ‘m allemaal, maar vaak beleggen we ‘m toch een beetje saai. Ik doe daar net zo hard aan mee. Plakje kaas of kipfilet en misschien nog een tomaatje of komkommer erop en dat is het wel. Terwijl je toch heel veel met rijstwafels kunt doen. De

De bloginspiratie tag

Ik zag ‘m voorbijkomen op de blog van Sylvia Kuijsten en dacht, “laat ik die eens invullen!”. Een keer niet over eten (nou ok, bijna niet) en meer persoonlijk over waar ik nou mijn inspiratie vandaan haal. Er bleken ook een aantal spelregels te zijn voor deze bloginspiratie tag, komen

5x witte asperges in de hoofdrol

In 2015 ben ik in Nedersaksen geweest waar ik kennis heb gemaakt met de tradities & smaken van dit gebied. Een van de dingen die hoog op mijn #JoinGermanTradition agenda stond zijn de Nedersaksische asperges die een lange traditie hebben in deze regio. Er is zelfs een aspergeroute te vinden

Francesca’s Familie Weekmenu #40

Ik zit heerlijk in het zonnetje te typen deze ochtend, nadat ik 12 uur heb geslapen. Dat had ik wel nodig na afgelopen week! Wat een geweldige week was het met als climax de 12 uur opsluiting in een hokje voor Free a Girl. Geweldig om mee te maken, intens

Tarte tatin

Ben je in Frankrijk, dan maak je tarte tatin. Ook in Nederland trouwens. Het is namelijk het perfecte excuus om je even in Frankrijk te wanen. Deze omgekeerde appeltaart is ontzettend makkelijk om te maken, je moet er alleen wel even bij blijven. En zelf je karamel maken. Nou is

LIVE BLOG: Francesca 12 uur in een #hokje

Vandaag is het zover. Ik laat mezelf 12 uur opsluiten in een #hokje om aandacht te vragen en zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Stichting Free a Girl. Zij bevrijden meisjes uit de kinderprostitutie en geven ze weer een plek in de maatschappij door opvang, scholing en juridische en

Francesca’s Familie Weekmenu #39

Wat een bijzondere week heb ik achter de rug! Ik publiceerde op Facebook een betoog waarin ik aangaf dat het wat mij betreft klaar is met al dat overdreven gedoe over ‘gezond eten’ en jullie gingen vervolgens helemaal los. Meer dan 2.000 likes en 300 reacties van mensen die het

Geroosterde mais met feta en koriander

We hebben een nieuwe verslaving thuis: geroosterde mais uit de oven. Meestal bereid ik de maiskolven heel basic. Even insmeren met olijfolie, bestrooien met zout en daarna 30-40 minuten roosteren in de oven op 200 graden. Onlangs had ik eters en toen maakte ik er een feestelijke versie van die

Opnieuw genieten van BonBonBloc

SPONSORED – Ik ben een waar chocolademonster, al van jongs af aan. Blijkbaar is het genetisch bepaald, want mijn kleine jongen doet hier vrolijk aan mee. Vroeger kocht mijn moeder weleens de Côte d’Or BonBonBloc. Met die zachte pralinevulling. Die nog net niet in je hand smelt, maar wel direct

Mijn culinaire Free a Girl veiling is geopend!

De culinaire Free a Girl veiling is op donderdag 4 juni om 22.00 uur gesloten. Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn dat mijn leven voor een groot deel nu bestaat uit de noodhulporganisatie ‘Free a Girl’. Ik word 12 uur opgesloten (samen met mijn teamleden) om zoveel mogelijk aandacht

Francesca’s Familie Weekmenu #38

Pinksteren staat voor de deur en daarom begint dit weekmenu met 5 van mijn lekkerste recepten voor deze dagen. Van ontbijt tot avondeten, met deze gerechten geniet je de hele dag door. Vanaf dinsdag gaan we weer door met het reguliere weekmenu en gelukkig ook weer met het normale leven.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)