Tomatentapenade met oregano

Binnenkort een feestje, borrel of heb je gewoon zin om te genieten van een hapje? Dan is deze tomatentapenade met oregano echt een aanrader! Soms word ik vanuit een hele andere hoek aangespoord om een nieuw recept te maken. Deze kaar kwam dat door de nieuwe tomaatazijn van Foodelicious. Friszuur

Thaise kipsalade

Wie denkt dat ik geen salades eet in de winter, heeft het mis. Vaak voeg ik er in de koude maanden wel ingrediënten aan toe die de smaak rijker en warmer maakt. Zoals chili, bonen of pompoen. Of lauwwarme pindasaus, in het geval van deze Thaise kipsalade. Met als resultaat

Geroosterde noten met honing, chili en gember

Er komen veel pakketjes hier binnen. Met nieuwe producten, uitnodigingen en soms ook met regelrechte onzin. Met die onzin val ik jullie niet lastig, met de echt lekkere dingen wel. Zoals de ‘honingheerlijkheden’ van deBijZaak. Ze stuurden mij een selectie van hun producten, waaronder de honing met lamsoor, pecannoten in

Pastasalade met tonijn, sardines en tomaat

Hallo vanaf de camping! We zitten hier nu bijna een week op Camping Il Collaccio in Preci, Umbrië. Je mag het bijna geen kamperen noemen, want we verblijven in een luxe safaritent van Eurocamp. Met keukentje, barbecue en veranda met uitzicht over de bergen. Het lijkt wel een sprookje als

Zilvervliesrijstsalade met tonijn en geroosterde paprika

Iedere dag gezond en gevarieerd eten met je gezin kan soms best een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook in de supermarkten steeds meer handige, lekkere en goede producten te vinden die je daarbij helpen. Neem bijvoorbeeld witte rijst. Hartstikke lekker (wij zijn er dol op binnen ons gezin),

Tomatensalade met kappertjes en balsamico

Tijdens mijn zoektocht naar paleo recepten, kwam ik een soortgelijke tomatensalade tegen als deze in Het Paleo Kookboek. Natuurlijk niet echt bewust paleo gemaakt, want iedere salade met vrijwel alle groenten, olijfolie en een toevoeging van vis, vlees, noten of zaden is al snel paleo. Dat maakt het makkelijk, want

Ratatouille – recept uit de Franse keuken

Ratatouille, het is een film en een gerecht. Vandaag gaan we het niet over de Walt Disney klassieker hebben, alhoewel die wel ontzettend leuk is om naar te kijken. Nee, vandaag hebben we het over het gerecht. Een klassieker uit de Zuid-Franse keuken met gestoofde groenten. Voornamelijk aubergine, courgette, paprika

kipsalade maken

Kipsalade maken met een Grieks tintje

Een hele fijne kipsalade maken doe je gewoon zelf. En deze is een beetje Grieks georiënteerd, vandaar de naam. Net even anders door de toevoeging van olijven en rode biet en daardoor extra lekker. Je kunt er ook nog eens alle kanten mee op. Eet deze heerlijke kipsalade bijvoorbeeld als

Salade met avocado, mango en garnalen

Zodra de temperatuur buiten het niet meer toelaat om lang in de keuken te staan, stap ik over op simpele salades. Zonder in te boeten op kwaliteit en smaak. Deze salade met avocado, mango en garnalen is daar een schoolvoorbeeld van. Je hoeft geen pan aan te raken en de

Kruidige bulgur salade met kikkererwten

Een van de mannen thuis (ik zal geen namen noemen) kijkt me altijd een beetje glazig aan als ik bulgur of couscous serveer. Hij is er niet dol op en heeft liever rijst, als hij mag kiezen. Tja, en dat laatste doe ik. Want laat ik bulgur nou echt heel

Zelf focaccia maken

Tijdens een weekje vakantie in Frankrijk bakte ik voor het eerst zelf focaccia met rozemarijn uit eigen tuin. Dat was een groot succes dus die focaccia werd thuis nog een paar keer gebakken. Het is een heerlijk brood voor bij de borrel, snijd het versgebakken brood daarvoor in repen of

IJsthee met gember en citroen

IJsthee is heerlijk verfrissend op een mooie zomerdag. Makkelijk om zelf te maken met als voordeel dat er geen kunstmatige suikers aan zijn toegevoegd. Zo kan iedereen er onbeperkt van genieten. Deze versie maakte ik met groene thee, gember en citroen. Uitermate fris, met een licht zoetje van de honing.

Bananenbrood recept – 3 variaties

Een bananenbrood smaakt het lekkerst wanneer je hem maakt met overrijpe bananen. Kom je er nog een paar tegen op je fruitschaal? Ga dan snel aan de slag met dit makkelijke recept. Met overrijp bedoel ik echt overrijp. Een banaan met zo’n bijna zwarte schil die er eigenlijk heel onaantrekkelijk

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)