Zalmbonbon met garnalen, appel en koffiemayonaise

Deze zalmbonbon is gevuld met een mengsel van Hollandse garnalen, roomkaas, verse kruiden, friszure appel en sjalot. Ik garneerde de zalmbonbon met een simpele koffiemayonaise die ik maakte van afgekoelde ristretto koffie en de lekkerste mayonaise. De inspiratie hiervoor kreeg ik toen ik bij Capriole Café at en daar een

Mac and cheese met courgette en citroen

Voor een goede mac and cheese mag je me altijd uitnodigen om te komen eten. Alhoewel het een gerecht is wat ik voornamelijk eet in de herfst- en wintermaanden kun je er ook een zomerse variant van maken die wat lichter, maar nog steeds heerlijk romig is door het gebruik

Vlaflip met rood fruit en bastogne koek

Dit is echt een ultieme klassieker: de vlaflip. En aan een recept dat zo eenvoudig en lekker is, hoef je maar weinig te sleutelen. Hoogstens wat optimaliseren. En dat is precies wat ik met deze zomerse vlaflip met rood fruit heb gedaan! In plaats van de traditionele siroop gebruik ik

Jam van cherrytomaten met ciderazijn en piment

Frisse en glanzend rode cherrytomaten die uit elkaar spatten als je erop bijt. Kilo’s worden ervan gegeten in huize Kookt. De kinderen zijn er dol op als tussendoortje en ik ben er ook zeker niet vies van. Ook om mee te koken, kijk maar wat een fijne cherrytomaten recepten je

Spinaziesalade met garnalen en Parmezaanse kaas

De combinatie van spinazie, garnalen en Parmezaanse kaas ontdekte ik voor het eerst bij restaurant The Harbour Club en ik was gelijk verkocht! Ik besloot er thuis verder mee te experimenteren en maakte er deze spinaziesalade met garnalen, Parmezaanse kaas en een dressing van sojasaus van. Het is een heerlijke

Quiche met radijsjes, doperwten en pesto

Zoek je een hartige quiche waarin de heerlijke smaken van de zomer zijn verwerkt? Nou, dan heb ik wel wat lekkers voor je! Ik maakte namelijk een quiche met doperwten, radijsjes en pesto en dat was echt een geweldige combinatie. Deze quiche is ook nog eens heel makkelijk te maken,

Tomatensalade met parelcouscous en halloumi

Deze tomatensalade valt voor mij in de categorie ‘snel klaar en barst van de smaak’ en als ik iets fijn vind in de zomer is het wel een maaltijdsalade als deze. Terwijl de parelcouscous aan het koken is, snijd je de cherrytomaten en grill je de plakken halloumi. Alleen nog

Dorade uit de oven met gember, knoflook en peper

Mijn schoonzus kan waanzinnig goed koken. Naast haar Surinaamse kookrepertoire tovert ze geregeld andere verrassingen uit haar hoge hoed. Zoals Chinese gestoomde vis met gember, knoflook en peper. Ik heb een half idee hoe ze die maakt, maar ik moet het geheim nog een keer ontfutselen. Maar met haar gerecht

Geroosterde aubergine met yoghurt en pijnboompitten

Soms eet zelfs ik te weinig groenten. Als ik het veel te druk heb bijvoorbeeld, dan zit binnen afzienbare tijd de klad erin. Ik stond, licht mopperend op mezelf, in de keuken en vond nog 2 aubergines. Ik rommelde er wat mee aan en had voordat ik het wist deze

Snelle tomatentaart met feta en doperwten

Ik weet dat ik in herhaling val door dit nog een keer te melden, maar echt: van kliekjes maak je de allerlekkerste gerechten. Zo had ik nog wat cherrytomaten, een stukje feta en een half bakje Boursin over die echt op moesten. En in de vriezer vond ik nog plakjes

Crostini’s met Boursin, nectarine en garnalen

Samenwerking – Oh, wat ben ik aan het genieten van onze nieuwe buitenkeuken en het heerlijke buiten koken, borrelen en eten! Wat mij betreft houden we het buitenleven vol tot ver in de herfst en maken we optimaal gebruik van de momenten in onze tuin. Toen de buitenkeuken net was

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)