100 nummers delicious! Wat is jouw favoriete recept?

Over 5 dagen komt de 100ste editie van delicious. uit! Maar liefst 6.000 recepten zijn er al de revue gepasseerd in de afgelopen 99 nummers. Van frittata’s, paella’s, noedelsalades, kruidencouscous, scheermessen, garnalen, chocoladetaarten tot meringues.

Iedere keer is het weer feest als delicious. op de mat ploft. Ik ben groot fan en geniet met volle teugen van ‘ons momentje samen’ op de bank. Meestal in gezelschap van een grote reep chocolade met thee of kaasplankje met rode wijn. Vanaf het moment dat ik de cover omsla heb ik namelijk al trek. Ik weet ook zeker dat ik in het verleden van minstens 10% van die 6.000 recepten de intentie had om ze te maken…gaat vast ooit nog een keer lukken in mijn leven.

Ze zijn bij delicious. ontzettend benieuwd wat nou de ‘all time favourites‘ zijn van al die geweldige recepten. Welk recept (of meerdere) ken jij inmiddels uit je hoofd, maak je het liefst 1x in de maand of komt altijd op tafel tijdens de feestdagen? Vertel het delicious. of stem op de favorieten van andere lezers! Natuurlijk heb ik mijn favorieten ook verzameld en die vind je hieronder.

Win 1 van de 3 delicious. nummer 100 magazines!

Nou duurt het nog 5 dagen voordat de magazines in de winkel liggen, maar ik heb er thuis al 3 voor jullie klaarliggen! Wil je kans maken op een exemplaar? Laat dan onderaan deze blog een reactie achter met je naam, e-mailadres en vertel wat jouw favoriete recept of rubriek uit delicious. is. De 3 meest originele inzendingen winnen een exemplaar. Meedoen kan van vrijdag 11 juli t/m woensdag 16 juli. Donderdag 17 juli maak ik de winnaars bekend.

100 nummers delicious_winactie

Francesca’s all time delicious. favourites

Zoals gezegd, hier zijn mijn absolute delicious. favorieten. Je vindt deze ook terug in de stem app van delicious. op Facebook. En als je op een link of foto hieronder klikt, kom je bij het recept uit. Geniet!

5. Basilicum risotto met groene asperges

Francesca Kookt_Risotto met groene asperges_1_uitgelicht2

4. Ananas ontbijttaartjes

Ananas ontbijttaartjes_1_uitgelicht

3. Pistachekoekjes met lamsvlees, munt en granaatappel

Pistachekoekjes-met-lam-granaatappel-en-munt-640x450 kopie

2. Plaatcake met bosbessen en frambozen

Francesca Kookt_plaatcake met bosbessen en frambozen_1_uitgelicht

1. Pompoentaart met nootmuskaat en kaneel

Pompoentaart met kaneel en nootmuskaat1 kopie

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's
Categoriën: Winacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “100 nummers delicious! Wat is jouw favoriete recept?”

 1. Nog nooit gelezen !! Vroeger wel Tip culinair, maar das al een tyd terug!! Moet wel een mooi nummer zijn, nr 100 🙂

 2. OO wat een gave actie, het jubileum nummer lijkt me super.
  Mijn favoriete gerecht uit de Delicious is uit de Delicious augustus 2010 de bietengazpacho van blz. 97
  Iedere keer als de temperatuur boven de 28 graden uit komt, komt het gerecht bij ons op tafel, en soms gewoon ook in de winter omdat we het zo lekker vinden.
  Ik had het laatst voor een groot gezelschap gemaakt op een BBQ bij mijn zus, en het was een regelrechte hit, het was heet die dag en ik had hem ijskoud gemaakt en in hippe glaasjes opgediend, eerst niet verteld wat het was, en zelfs mensen die zeiden niet van bieten te houden vonden het lekker!

 3. Het is voor mij net als met een kook/bakboek: ik lees het letterlijk van A tot Z en maak middels de vele tips van Delicious. niet 100% volgens het recept, maar van vele bij elkaar een “eigen” Delicious.
  super gerecht 🙂
  Een favoriet wordt dan moeilijk, het zijn er vele bij elkaar.En het is dan ook met recht een top blad!

  Ik zou zeggen: op naar de volgende 100, ik kan er echt van genieten.

 4. Op het station blader ik de delicious. magazines altijd even door. Smullen!
  Mijn favoriet is de Chocolade-hazelnoten panettone. Ik maak ‘m bijvoorbeeld met de feestdagen, zodat het echt speciaal blijft. Hoewel ik denk dat zo’n lekker broodje nooit zal vervelen.. Dit recept heb ik het delicious. het bakboek! Een boek waarin de lekkerste bakrecepten van delicious. magazine zijn gebundeld. Ik heb al meerdere baksels gemaakt en zijn allemaal een succes. Boek is nog niet uit dus heb nog wel even te gaan. Lijkt mij ook leuk om eens echt te gaan koken en ik kan mij voorstellen dat er genoeg inspiratie in het nieuwe magazine te vinden is.
  Groetjes,
  Danique

 5. Jaren een abonnement gehad en een favoriet hier vooral bij de kinderen is een pasta met groene groenten en chipolata worstjes waarbij de groenten en pasta in bouillon gekookt worden Mmm heerlijk en de perfecte manier om de kids groenten te laten eten!

 6. Nadat ik zo’n 25 jaar een abonnement heb gehad op Tip/Delicious. Heb ik begin dit jaar mijn lidmaatschap opgezegd. Gelukkig heb ik na al die jaren meer dan voldoende inspiratie opgedaan en heeft Delicious mij risotto leren koken.
  Met als absolute hoogtepunt de Rucolarosotto met coquilles van eind vorig jaar!
  Zelfs de risotto- en/of schelpdieren “haters” gaan overstag als ik dit klaarmaak. Dit blijft ongetwijfeld één van mijn favorieten!

 7. Welk Delicious recept ik het liefst elke maand wel een keer maak? Dat weet ik wel! Ooit eens bij vrienden gegeten waarbij de een een heerlijk toetje had gemaakt… Eigenlijk al uit elkaar ploffen van al het lekkers en écht geen plek meer hebben voor dat ene toetje. Maar het toch op eten. Zo’n toetje is het.
  Achteraf beloven dat je het recept toegestuurd krijgt, of een simpel fotootje uit de Delicious ge-appt krijgen. Helaas is het er nooit van gekomen. Maar onthouden doe ik het wel: perziken uit de oven met bruine rum en slagroom. Ik begin nu al te watertanden. Zucht.

  Als iemand dit leest én het recept weet: zorg er voor dat dit verrukkelijke toetje op deze site komt.

  En als iemand mij blij kan maken met de 100e Delicious… graag!!

 8. Voor mij is de FAVO toch wel de Lemon Curd, heerlijk toepasbaar en geschikt voor ieder jaargetijde ( in ieder geval hier thuis wel)!

 9. De Thaise kip-kokossoep uit Delicious. nummer 11-2007 is een favo recept wat ik al jaren maak en koester. Het is een klassieke Thaise soep met heel geraffineerde smaken, je proeft zoet, zuur en heet tegelijk en wordt telkens opnieuw verrast!
  Lekker in combinatie met Thaise maiskoekjes (ook uit de Delicious).
  De lekkerste recepten verzamel ik trouwens in een schrift, zo raak ik ze nooit kwijt.
  En ik zou nummer 100 heel graag winnen!

 10. Ik zou dolgraag een dit blad door willen bladeren en daarna grondig lezen.
  Ik kan het helaas niet krijgen in ons dorp.
  Er is te weinig vraag naar.
  Heel erg jammer. Ik zou zo graag.
  Heel graag kom ik in aanmerking om te winnen en dan te delen met mijn vriendin.
  AJ

 11. Ik ben verliefd op de italiaanse keuken, de puurheid van gerechten en creativiteit en smaaksensatie van deze keuken maakt mij elke dag weer blij…mijn hart maakte een sprongetje toen de 99e op mijn mat viel.. Favoriet is de pasta met mosselen, aubegine en ricotta…perfect nu het weer mosseltijd is!!!

 12. Mijn favoriet.. Hmm, dat zijn er veel.. Maar een heeft wel een leuke herinnering, dat is de appel-bessenplaatkoek. Mijn broertje heeft hier zo lekker in lopen smullen, dat ik het succes van dit recept niet snel zal vergeten!