De winnaar van het foodblogevent oktober 2012 is…

Leuk zo’n foodblogevent organiseren, maar het kiezen van een winnaar is dus echt ondoenlijk… Je wordt een maand lang bekogeld met fantastische recepten, je proeft ervan en denkt bij iedere hap Oh, maar dit is de winnaar totdat je weer een andere hap in je mond neemt. Dus ja, ik vond het lastig 🙂 Maar ook verschrikkelijk leuk en inspirerend. 

Maar, jullie zitten niet te wachten op wat ik persoonlijk vind van het foodblogevent. Want er wordt een winnaar bekend gemaakt vandaag! Van het foodblogevent oktober 2012 met het thema ‘Puur Italiaans’. En dat thema heeft jullie goed aan het denken gezet 😉 De mooiste bespiegelingen kreeg ik binnen over wat nou precies ‘Puur Italiaans’ is. Ik denk niet dat daar ooit een eenduidig antwoord op zal zijn, maar dat het iets is wat je proeft en van binnen voelt als je aan het eten bent. “Mangia bene, stare bene” zoals een van de deelnemers deze maand al aangaf. 

En wie heeft mij deze maand zowel qua smaak als emotie geraakt…oftewel, wie heeft er gewonnen? Tadaaaaaa, dat is:

YellowChef met haar Zuppa di Marroni e Porcini!

 


Toen ik haar inzending binnen kreeg, moest ik gelijk weer denken aan mijn bezoek aan Isola d’Elba deze maand. Ik zie mijn zia Domina nog in het dorp komen aanlopen met zakken vol kastanjes die ze net geplukt had. Die vervolgens urenlang werden gepeld om te verwerken in mooie gerechten. En als we bij Luigi en Pinella gingen eten dan stonden daar manden vol met versgeplukte porcini die geserveerd werden met gnocchi. 

Dat pure haalde ik helemaal terug uit het recept van YellowChef. Door gebruik te maken van wat je in de natuur vindt. En daar vervolgens een heerlijke, aardse soep mee te maken was absoluut mijn favoriet. De geur was trouwens ook fantastisch. Ik had even een klein bos in huis. En dan woon ik op 11 hoog, moet je nagaan ;). 

YellowChef is in mijn ogen de terechte winnaar. Maar de kwaliteit van de andere inzendingen was ook zeer hoog. Ik kon merken dat er veel aandacht aan was besteed, en de passie van de foodbloggers over het Italiaanse eten was zeker aanwezig. Ik heb ervan genoten en ik heb heerlijk gegeten! 

Het is nu de beurt aan YellowChef om er een super foodblogevent voor november van te maken. Kom maar op met het thema 🙂

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “De winnaar van het foodblogevent oktober 2012 is…”