Francesca geeft weg: de Cuisinart Juicer + review

Tot voor kort was ik een overtuigd ‘smoothiemaakster’. Alles wat ik in huis had ging in de blender en daar maakte ik dan romige smoothies van. Groente, fruit, (plantaardige) melk, yoghurt, zaden, muesli, water en superfoods. Ja echt, alles ging erin. Ik maak ze nog steeds, die lekkere dikke smoothies, maar sinds kort hebben ze concurrentie gekregen. Want ik heb het juicen ontdekt! Een aantal weken geleden mocht ik namelijk van Cuisinart hun nieuwe design juicer uitproberen. En laat ik daar nou heel gelukkig van zijn geworden.

Pers al het goede van groente en fruit

Ik was wat sceptisch in het begin, moet ik bekennen. Want ging ik die versgeperste sappen wel lekker vinden? Voor iemand die houdt van de structuur van smoothies, nog een licht trauma heeft van sapjes die ik vroeger heb gedronken en soms online sappen voorbij ziet komen met combinaties die ik niet eens in mijn dromen zou maken, was het even omschakelen. Maar ze hebben me om hoor, die mensen daar bij Cuisinart hebben goed werk geleverd!

Francesca Kookt_review cuisinart juicer_2

Eerst maar eens over juicen, want wat is dat nou precies. Met een juicer scheidt je het sap en het vruchtvlees van groenten en fruit. Dit kun je op snelle of langzame wijze (slow juicing) doen, met als gemeenschappelijk resultaat dat je een glas met puur sap overhoudt. Doordat er geen vezels meer inzitten kan je lichaam de voedingsstoffen sneller opnemen en hoeft het minder hard te werken om deze te verteren. Oftewel, een glas sap is echt een glas vol power. Maar vergeet niet dat je lichaam ook vezels nodig heeft, dus een leven alleen op sappen is geen aanrader. Maar ach, balans en variatie is de basis van ons voedingspatroon, niet waar?

Er wordt veelal geadviseerd om sappen te maken van groene (blad)groenten. Hier zitten de meeste voedingsstoffen in. Dit kan alleen vrij ‘groen’ zijn qua smaak en daarom voeg ik zelf altijd nog iets van fruit toe. Zoals appel, ananas, bessen of mango. Ook wortel is goed om een zoet smaakje te geven aan je sap. Een sap van alleen fruit maken kan natuurlijk ook. Dat is een echte treat, ik kan bijvoorbeeld niet wachten om een mooi sapje te maken van aardbeien!

Cuisinar Juicer in de test

De Cuisinart Juicer is een tof ding voor op op je aanrecht. Hij heeft een strak retro uiterlijk en is net niet te groot. Hij heeft een krachtige motor van 500 watt en weet daardoor wel wat werken is. Ik had binnen no time een kan van 500ml sap geperst.

Francesca Kookt_review cuisinart juicer_3

Het viel me op dat de Juicer zo makkelijk is in het gebruik. Vooraf hak je je groenten en fruit in grove stukken (en schillen hoeft niet!), daarna zet je je juicer aan en via de grote vulopening bovenin pers je alle ingredienten erdoor. That’s it, binnen een paar minuten kun je klaar zijn. Dat vind ik wel heel fijn in de ochtend, zo heb je snel een geweldige vitamineshot binnen.

Naar het schoonmaken was ik ook erg benieuwd, want er blijft aardig wat vruchtvlees achter en dat moet wel makkelijk en snel schoon te maken zijn. Ook dat is goed geregeld. Je haalt de kap eraf en gooit het vruchtvlees weg (later volgen er nog tips op de blog wat je hier eventueel nog mee kunt doen). Er zit een borsteltje bij waarmee je het heel makkelijk schoon borstelt onder de kraan. Alle onderdelen zet je vervolgens in de vaatwasser. En klaar.

Hoe smaken die sapjes?

Ik word er blij van! Lekker fris, puur en met een juiste balans tussen groen en zoet. Tenminste, bij mijn sapjes wel, want anders vind ik ze niet lekker. Het eerste sapje was voor mijn peuter, gewoon een appelsapje. Hij is namelijk gek hierop en we gebruiken meestal ongezoet appel diksap. Nu pakte ik 2 appels, perste ze door de juicer en daar was de appelsap. Wat is dat toch lekker.

Francesca Kookt_review cuisinart juicer_4

Vervolgens maakte ik een sap van 1 winterwortel, 1 komkommer, 2 appels en 2 stengels bleekselderij. Schot in de roos, heerlijk sapje! Voordat ik het wist, had ik ‘m al op.

Francesca Kookt_review cuisinart juicer_5

Ook erg lekker; 500gr wortelen, 1/2 citroen, 1 appel en een snufje gember.

Ik zit nu middenin mijn grote juice smaakontdekking. Over een paar weken krijgen jullie op de blog een uitgebreid overzicht van mijn favoriete recepten. Hebben jullie nog favoriete combi’s, geef ze dan zeker aan me door!

Maak kans op een Cuisinart Juicer!

Vanwege het 2-jarig bestaan van Francesca Kookt! mag ik jullie van Cuisinart deze Juicer cadeau doen!

Francesca Kookt_review cuisinart juicer_6

Om kans te maken hierop laat je onderaan deze blog een reactie achter waarin je mij laat weten waarom jij de Juicer zo graag wilt winnen. Je hoeft dus niet te liken, sharen, retweeten of pinnen. Een goede motivatie met een geldig e-mailadres is voldoende! Meedoen kan van zaterdag 10 mei t/m vrijdag 16 mei en op zaterdag 17 mei maak ik de winnaar bekend.

Heel veel succes en geniet van de sapjes!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Reviews, Winacties

Reacties over “Francesca geeft weg: de Cuisinart Juicer + review”

 1. Wat een mogelijkheden met die mooie design Juicer van Cuisinart! De dag beginnen met groente en fruit sapjes. Gezonder kan een dag niet beginnen!

 2. Omdat ik je blog fantastisch vind en een juicer nog ontbreekt in mijn supplies in de keuken, zou ik deze echt heel graag willen winnen. Daarnaast ben ik heel erg benieuwd of een wortel bleekselderij sapje nu echt zo lekker smaakt? Het ziet er wel goed uit. Het lijkt mij de ideale start van de dag: mik groente en fruit in de juicer en je hebt al een groot deel van wat je moet binnenkrijgen binnen!

 3. Wow, wakker worden en dan zo’n shot gezondheid. Dat lijkt me wel heel gaaf. Ik doe mee!

 4. Wat ik met de juicer zou doen? Groente en fruit juicen uit onze eigen tuin! Groente komt past volgend jaar aan de orde (huis is net gekocht) maar ik kon het niet laten om vast fruitbomen en struiken te planten, dus daar kunnen we dit jaar al van genieten!

 5. Een vers geperste sap is veel gezonder dan de voorverpakte sappen vol met suiker en conservatie middelen in de winkel. Ik koop elke week versgeperste sinaas sap bij Emte. Zal geweldig zijn als ik voortaan eindelijk mijn eigen sinaas sap kan maken met deze sapcentrifuge.Zal heel gelukkig zijn met deze prijs. Ik zou dolgraag deze cuisinart juicer zodat ik met behulp van heerlijke verse sappen op weg kan gaan naar een gezonder lichaam en leven.Ik zal heel gelukkig zijn met deze prijs 🙂

 6. Hebben, hebben, hebben!!! Ideaal voor mezelf in de strijd tegen de kilootjes.
  En helemaal voor onze vier kleine kinderen (1-6jr), waarmee we af en toe flink strijd hebben voor hun fruithap. Die vitamientjes gaan we lekker verstoppen in een vers geperst sapje! 😉

 7. Deze wil ik wel! 🙂 Ik eet normaal vrijwel geen groentes, omdat ik het niet lekker vind. Nu wil ik de groente in sapjes gaan verwerken, zodat ik toch aan mijn vitamines e.d. kom…dus deze zou daarbij wel heel handig zijn.

 8. Omdat jouw blog fantastisch is en ik altijd op geweldige ideeën kom als ik het weer gelezen heb. Vol experimenteren en doen, vooral doen!! Dank voor je inspiratie en ik hoop dat ik win! Groetjes femke

 9. Eind augustus wordt mijn zoon/dochter geboren en zou hem/haar heel graag (tegen de tijd dat dit mogelijk is) een gezond ‘juice-hapje’ willen geven.
  Mede mogelijk gemaakt door Francesca Kookt!

 10. Sinds een paar maanden is mijn zus bezig met gezond eten. Hardstikke goed natuurlijk en ze is nu ook gezond slank (van een L naar een S), maar ze slaat door… Ze eet geen snoep meer, geen patatje, geen normaal avond eten meer want het moet extreem gezond en vers zijn. De pasta moet volkoren zijn, de yoghurt moet biologisch zijn en er wordt alleen maar brood gegeten met een of andere naam die ik niet meer weet. Uiteindelijk……………… zijn ik en mijn moeder ook mee gaan doen met gezond eten. Ik zou haar graag met deze de Cuisinart Juicer willen bedanken voor het positieve effect haar lijnen op de familie had. Zou leuk zijn om haar blijer dan blij te zien als ik dit mag winnen….

 11. Sinds enige tijd heb ik een praktijk voor acnepatienten, Voeding speelt hierin een behangrijke rol. Ik haal veel inspiratie van je site. Zo’n aparaat staat boven aan mijn verlanglijstje, maar ook op de 2e 3e 4e 5e en zelfs op de 6e plaats. Dus je helpt niet alleen mij maar ook nog een hele boel anderen!! Dat noem ik dus een win win situatie!

Reacties zijn gesloten.