Nieuw! Baby recepten ontwikkeling

Ik vind dit zo leuk om aan jullie te vertellen! Dat ik al het een en ander speciaal voor kinderen doe, kan niemand bijna zijn ontgaan. Maar nu is daar iets geweldigs bij gekomen. Want vanaf deze maand ontwikkelt Francesca Kookt! eigen baby recepten in opdracht! En dat doe ik niet alleen. Samen met Linda Peek vorm ik een creatief receptenduo. Linda is ook mama (van 2) en voedingsdeskundige. En niet geheel onbelangrijk, ze kan een flink potje koken 🙂 Gecombineerd met mij hebben we alle creatieve kracht en kennis in huis om speciaal voor de kleintjes recepten te maken.

Linda en Francesca ontwikkelen baby recepten

Hoe wij onze baby recepten ontwikkelen

En we hebben samen ook dezelfde filosofie als het gaat om kinderen en voeding. Wij willen graag dat ouders meer zelf en minder uit pakjes gaan koken. Dat kinderen weer gezonder gaan eten en kennis maken met zoveel mogelijk smaken als ze jong zijn. Zo bouw je een culinair fundament bij de kids waar ze in de toekomst veel profijt van hebben. Maar naast onze ambitie zijn we zelf ook (werkende) moeders. En we kennen daardoor de doordeweekse ‘kookstress’ binnen een gezin. Geen tijd om uren in de keuken te staan en bij voorkeur kook je 1 gerecht waar het hele gezin van kan eten.

Koken voor kinderen kan echt makkelijk!

Daarom zijn al onze recepten ‘kookstress’-proof. Gezond staat voorop, maar makkelijk zijn ze ook allemaal. We werken niet met complexe ingredienten en koken bij voorkeur met seizoensproducten (scheelt ook weer geld). Daarnaast geven we tips hoe je een gerecht zowel voor een baby/dreumes als voor een heel gezin kunt gebruiken. En wist je dat er veel gerechtjes voor een baby zijn die je heel gemakkelijk per portie kunt invriezen? Ideaal voor de momenten dat het druk is, maar je toch iets gezonds voor je kleintje op tafel wilt toveren.

Maak kennis met onze baby recepten!

In opdracht van Jonge Gezinnen hebben we onze eerste recepten al ontwikkeld. Deze staan nu geïntegreerd in de receptenzoeker voor baby en dreumes. Linda en ik zijn enorm trots op het eindresultaat! En we zijn natuurlijk heel benieuwd wat jullie vinden. Dus papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en iedereen die weleens voor kinderen kookt, nemen jullie ook een kijkje? En laat ons vooral jullie feedback weten daarna. Want stiekem zijn we natuurlijk alweer met een nieuw projectje bezig 🙂

Baby chili con carne

Baby chili con carne_2

 Zelfgemaakte fruit ijsjes

Fruit ijsjes_2

Fruithap met seizoensfruit

Fruithap inspiratie_2

Groenten met baby guacamole dip

Groente met baby guacamole dip_2 Lasagna van koolrabi

Lasagna van koolrabi_2

Pasta met tonijn en sperziebonen

Pasta met tonijn en sperziebonen_2

Rabarber compote met appel en dadel

Rabarbercompote met appel en dadel_2 Spinazie stamppotje met geitenkaas

Stamppot met spinazie en geitenkaas_2 Verse tomatensoep met basilicum

Tomatensoep met basilicum_2

Torentje van quinoa met witvis en groenten

Torentje van quinoa witvis groente_2

 

Eetkalender 2020
Koop 'm nu in de pre-sale zonder verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Nieuw! Baby recepten ontwikkeling”

 1. Het lijkt op het eten dat ik vroeger kreeg van mijn moeder. Uit de pan aangepast eten.
  Dus niet de “merkpotjes”.
  Lekker eten daar gaat het om.

  Succes, AJ

 2. Het is allemaal zo eenvoudig! Helaas geldt dat niet voor iedereen. Super dat jullie je kennis en lekker recepten willen delen. Ieder kind verdient een gezonde maaltijd! En jullie laten zien hoe makkelijk het kan zijn. Super! Succes ermee! En mochten jullie een profi keuken nodig hebben, Linda weet mij wel te vinden.

 3. Wat een heerlijke inspiratie. Ik ben alleen met mijn dochter van 8 maanden. Ze lust eigenlijk alles wel, het ontbreekt mij vaak aan inspiratie. Aan het eind van de dag is de energie op en nu kan ik in het weekend lekker kokerellen en dan invriezen voor een drukke en vermoeiende dag… Helemaal TOP! Ga vooral zo door!!!

 4. hoi heb je misschien ook een kookboek voor kinderen gemaakt waar recepten in staan. ik zoek namelijk een boek waar recepten in staan voor baby tot grotere kinderen waar warme maaltijden in zitten maar ook fruithapjes .

  mvg patricia