2022: Het jaar waarin ik voor mezelf koos

Exact een jaar geleden zat ik hier op dezelfde bank met kriebels in mijn buik. Wat keek ik uit naar het nieuwe jaar wat eraan zat te komen. Waarin we hopelijk eindelijk verlost zouden zijn van wereldwijde pandemiedingen en met wilde plannen voor mijn bedrijf en leven. Ik zou mijn

hoera welkom op de nieuwe site francescakookt

Hoera! Welkom op de nieuwe site van Francesca Kookt

Vandaag, exact 10 jaar geleden, publiceerde ik mijn allereerste blog. Ik had toen niet kunnen dromen wat dat allemaal teweeg zou brengen. Mijn baan in de reclamewereld verruilde ik voor een onzekere toekomst waarin ik mijn gevoel en passie volgde. Met Francesca Kookt, miljoenen bezoekers, duizenden recepten en verhalen, 5

Mijn paasbrunchbox en meer zalig lekkers voor Pasen

Het is bijna Pasen! En speciaal voor deze paasdagen heb ik een Zalige Paasbrunchbox samengesteld met allemaal producten van Nederlandse bodem. Naast de box is er nog tal van ander paaslekkers te bestellen. Van gevulde paaskip, beenham, Hollandse asperges, boerenboter met karamel, vlierbloesemsiroop tot wijn. Het volledige aanbod vind je

Fijne feestdagen en tot in 2022!

Lieve allemaal, ik wens jullie hele fijne kerstdagen toe, met veel lekker eten uiteraard, die je hopelijk met de mensen die je het meest lief hebt kunt doorbrengen. Ik ga dat ook doen. Kleiner dan anders, maar nog warmer dan anders. En dat waardeer ik nog meer dan anders ❤.

Francesca’s Top & Flop van 2020

Ja, wat schrijf je nou over 2020. Ik zit er al een week tegenaan te hikken en besloot dat ik er vooral heel weinig over ga schrijven. Het jaar is bijna voorbij en ik ben gek genoeg dankbaar dat wij het met z’n vieren thuis gefikst hebben samen. Dat we

Gelukkig nieuwjaar en tot over een maand!

Lieve allemaal! Met deze blog wil ik jullie heel veel moois toewensen voor 2020. Met liefde, gezondheid, nieuwe plannen, dromen of avonturen en heel veel lekker eten. Gisteren hebben wij het nieuwe jaar al ingeluid en samen met onze oudste een lijstje gemaakt met 3 goede voornemens en 3 dingen

Alles wat je wilt weten over de Eetkalender 2020

Twee weken geleden was het dan zover, op 1 oktober kwam mijn Eetkalender 2020 uit! De vijfde, extra dikke jubileumeditie die nu naast doordeweekse maaltijden ook weekendrecepten bevat. Ik ben zo trots op deze editie! Vandaag vertel ik jullie meer over de inhoud en deel foto’s van de perslancering die

In september bepalen jullie de inhoud!

Ik vind het ontzettend leuk om jullie iedere dag te voorzien van food inspiratie. Gelukkig heb ik inspiratie te over, waardoor ik kan blijven schrijven over verschillende food onderwerpen. Maar ik geniet ook van de inspiratie die ik van jullie krijg! En daarom heb ik iets leuks bedacht. In september

De zomerprogrammering van Francesca Kookt

Het is 1 juli, de zon schijnt buiten en over 2 weken heeft mijn 7-jarige al zomervakantie. Wat mij betreft is het dus al volle bak zomer! En dat betekent dat ik het ook wat rustiger aan ga doen en vooral heel veel wil gaan genieten met mijn mannen nu

Dominique zegt gedag

Jeetje, ik weet even niet zo goed waar ik moet beginnen. Misschien hebben jullie het nieuws al voorbij zien komen. Vandaag is officieel mijn laatste werkdag bij Francesca Kookt. En voordat ik daar allerlei dingen over ga zeggen, wil ik allereerst jullie allemaal bedanken. Bedankt voor deze waanzinnige tijd die

Dank je wel 2017 + de mooiste bloopers!

Traditioneel eindig ik het jaar altijd met mijn terugblik op de dingen waar ik trots op ben, zowel privé als met Francesca Kookt. Zo ook vandaag en het was een feest om terug te kijken naar het afgelopen jaar, vooral toen ik alle babyfoto’s van Zayne weer aan het bekijken

Zelf de Eetkalender uitgeven, wat een avontuur!

Vooropgesteld, ik ben knetter eigenwijs. En vooral die karaktereigenschap heeft aan de basis gelegen om dit jaar zelf de Eetkalender 2018 uit te geven. Ja, helemaal zelf. Van idee, recepten, teksten, foto’s, opmaak, marketing, drukwerk, verpakking en verzending. Dat is naast eigenwijs ook knetter spannend en misschien ook wel knetter

Francesca Kookt bestaat 5 jaar!

Ik zie mezelf nog zitten 5 jaar geleden. Aan dezelfde eettafel, in een ander huis. Met pijn en moeite had ik een eigen logo geknutseld in Word, daar maakte ik vervolgens een screenshot van en plakte deze in een Blogger (wie kent het niet) template. Mijn blog ‘Francesca Kookt’ was

Dank je wel 2016

Traditiegetrouw, dat mag ik inmiddels wel zeggen na drie jaar, schrijf ik op de laatste dag van het jaar mijn ‘dank je wel’. En wat was dit jaar weer turbulent. Met enorme pieken en dalen, euforie en tranen. Een jaar waar ik dankbaar op terugkijk, want ook de moeilijke momenten

Alle ballen op Dominique, Francesca is met verlof!

Er zijn inmiddels meerdere van jullie die denken dat ik ga bevallen in de keuken, omdat ik maar door blijf gaan…maar niets is minder waar. Ik ben namelijk met zwangerschapsverlof! Al voor de Kerst en nu is het echt officieel. De ‘out of office’ staat aan, ik heb een overdracht

Ondertussen op de redactie van Francesca Kookt #2

Hier op de redactie van Francesca Kookt (lees: aan de eettafel bij Francesca thuis) praten we wat af over hetgeen we hebben gegeten, nog gaan koken of willen ontdekken. En wanneer we niet samen op ‘de redactie’ zijn? Dan bespreken we het gewoon via WhatsApp. Deze gesprekken zijn vaak grappig,

Ondertussen op de redactie van Francesca Kookt #1

Hier op de redactie van Francesca Kookt (lees: aan de eettafel bij Francesca thuis) praten we wat af over hetgeen we hebben gegeten, nog gaan koken of willen ontdekken. En wanneer we niet samen op ‘de redactie’ zijn? Dan bespreken we het gewoon via WhatsApp. Deze gesprekken zijn vaak grappig,

Klaar voor Kids Culinair Zoetermeer 2016!

Ook dit jaar organiseren wij het Kids Culinair gedeelte op Culinair Zoetermeer. Voor mij wordt dit de eerste keer en voor Francesca wordt het alweer de vierde editie. Voor degene die net als ik niet goed weten wat het precies inhoudt: Op de Markt in Zoetermeer vindt dit jaar van

10x eetrariteiten die je nog niet van me wist

Goed, met de billen bloot vandaag. Want er zijn aardig wat rare dingen die jullie nog niet van me weten. Op het gebied van eten dan, verder ben ik natuurlijk heel normaal. Mijn mannen, familie en vrienden zullen dat ook direct beamen. Zoek het woord doodnormaal op in de Dikke

Nieuw in het team: Maak kennis met Dominique!

“Er komt een moment dat je het allemaal niet meer zelf aankunt en dat punt bereikte ik vorig jaar. Na deze oproep voor een nieuwe stagiaire kreeg ik enorm veel leuke reacties en CV’s toegestuurd. Een daarvan was Dominique die niet alleen op zoek was naar een stageplek, maar ook

Dank je wel 2015

Net als in 2014 eindig ik het jaar met de dingen waar ik dankbaar voor ben. En dat zijn er heel veel geweest het afgelopen jaar. Heb ik hard gewerkt? Nou, best wel. Maar dat was het allemaal waard. Ik ben razend trots op wat ik heb mogen bereiken en

Hallo kerstvakantie!

Nou dachten jullie gisteren op Twitter wellicht dat ik een grapje maakte, maar niets is minder waar. Ik heb kerstvakantie! Nou ja, vakantie… Jullie laatste kookvragen zijn zojuist beantwoord en nu ga ik eerst een paar dagen genieten met de liefdes van mijn leven, familie en vrienden. Daarna duik ik

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)