Caprese nachos

Jullie denken waarschijnlijk dat ik gek ben geworden na het lezen van bovenstaande titel. Wees niet bang, want ik ga echt geen nachos met mozzarella en tomaat combineren. Het zou misschien wel kunnen, maar ik zie dat niet zo zitten 😉 Wel kwam ik onlangs op de toffe blog Half

Madaga review: great little foods voor kleintjes

Willen we niet allemaal vers koken voor onze kleintjes? Vanaf het moment van het eerste groentehapje, daarna het fruithapje en vervolgens de eerste echte maaltijden? Dat kun je natuurlijk zelf doen, maar dat vergt wel tijd en creativiteit. Want koken voor baby’s is anders dan voor kinderen die al volledig

Ultiem genieten bij 1000en1smaken.nl

Delicatessenwinkels en webshops die uitblinken in hun foodassortiment. Waar producten met passie worden geselecteerd en verkocht. Daar kan ik nou echt van genieten. En onlangs maakte ik kennis met een nieuwe delicatessen webshop die als een speer in mijn favorieten terecht kwam: 1000en1smaken.nl De naam zegt al genoeg, want op

Sweet tahini truffels

Soms komen er van die nieuwe producten uit waarvan je denkt ‘hey, dat is interessant’. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe sweet tahini van Lima. Deze crunchy tahini is er in 2 zoete varianten, met dadels en rozijnen. Ik probeerde de laatste voor jullie uit, als spread op brood en ik maakte

Proef de echte cacao smaak met cacao nibs van Vitafood

Voor de online biologische supermarkt Ecomarkt reviewen we tweewekelijks een product uit hun assortiment. Deze keer waren de cacao nibs van Vitafood aan de beurt. Omdat ik deze zelf al veel gebruik in ontbijtjes en desserts vroeg ik aan co-blogger Sabrina of zij deze eens wilde uitproberen. In deze blog

Francesca’s bootcamp challenge – day #1

Er zijn heel veel dingen die ik doe in mijn leven, maar sporten komt niet in dat rijtje voor. Ik probeer het wel heel vaak, maar hou er net zo snel weer op. Laten we het rijtje even afgaan: fitnessen (jaren abonnementsgeld betaald zonder zelfs nog te weten waar de

Smulpaapjes eten spruitjes!

Een van mijn favoriete websites in Nederland over kinderen en voeding is Smulpaapje. Oprichtster Susan was klaar met de standaard kindermenu’s en besloot de Nederlandse restaurants op de kaart te zetten waar kinderen worden behandeld als smulpaapjes. In deze blog lees je haar verhaal en een van de favoriete recepten

Mama, mag ik chocolademelk?

Iedere dag weer dezelfde vragen. “Mama, mag ik snoepje?”, ‘Mama, mag ik koekje?”, “Mama, mag ik chocolade?”, “Mama, mag ik chocolademelk?”. Het zal wel de leeftijd zijn en het helpt niet mee als er recentelijk een verjaardag is geweest waarbij alle snoep, koek en chocolade in ruime hoeveelheden voorradig waren.

Moleculair koken voor beginners

Tot een paar jaar geleden was moleculair koken alleen nog weggelegd voor de gastronomie. Wie heeft er niet gehoord van de meester van het moleculair koken, Ferran Adrià van het voormalige restaurant El Bulli. En laten we Heston Blumenthal van The Fat Duck niet vergeten. Maar ook dichterbij huis hebben

Spelt pannenkoeken met fruitcocktail

Onder het mom ‘we bakken weleens een pannenkoekje op zondagochtend’ heb ik vandaag weer een heerlijk en simpel pannenkoekrecept voor jullie, namelijk spelt pannenkoeken. Deze keer heb ik speltbloem gebruikt in plaats van tarwebloem. Die kun je heel goed met elkaar vervangen in dezelfde verhoudingen. Spelt is geen tarwesoort, maar

Ga mee naar Hof van Saksen

Mijn vrienden van Smulpaapje hebben iets geweldigs georganiseerd! Twee fantastische workshops (onder andere van Desemenzo) in de culinaire boerderij met overnachting, alle maaltijden en drankjes. Ontspannen, culinair genieten en in de keuken staan. Nou, dan ben ik volmaakt gelukkig! Ik ben er dan ook zeker bij tijdens een van de

Banaan pindakaas muffins

Vorige week was mijn peuter jarig en dan moet er natuurlijk getrakteerd worden! Ik schrijf al eerder een blog over gezonde traktaties en daar had ik met gemak iets uit kunnen kiezen. Maar ik was in een bakbui en wilde iets met muffins doen. Die kleine kids worden daar toch

De grote raspen review

Er zijn eindeloos veel raspen te koop. Fijne, grove, medium, roterende, profile en kaasraspen. En dan vergeet ik er vast nog een aantal. Daarom vonden we het tijd worden om eens een paar raspen te reviewen. Samen met fonq.nl kozen we 3 compleet verschillende raspen uit en die heb ik

Grillen aan tafel met de Infrarette

Met z’n allen gezellig aan tafel en gourmetten. Daar houden we van in Nederland! Het gourmetstel staat bij velen in de kast en wordt geregeld op tafel getoverd tijdens feestdagen of wanneer er we er zin in hebben. Maar gourmetten heeft ook een aantal nadelen. Denk aan de hoeveelheid vet

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)