Speelse broodjes voor kinderen

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik graag met en voor kinderen kook. Niet alleen voor mijn eigen peuter, maar ook voor anderen. Lekker en gezond eten is leuk, maar voordat kinderen zo ver zijn, moet je ze soms wel even een handje helpen. Want het gaat niet altijd

Een kijkje in mijn leven: december 2013

December stond bij ons thuis alleen maar in het teken van koken, eten en uit eten. Het was een heerlijke feestmaand en ik heb er van genoten, maar ik kan even geen feestmaaltijd meer zien 😉 Het is ook een beetje een gekke maand, want als foodblogger ben je al

Tip! Gebruik die aluminiumfolie zoals het hoort

“You’ve been using aluminium foil wrong!” Bij zo’n titel word ik eigenlijk meteen al een beetje narrig. Hoezo doe ík het verkeerd?! Maar eerlijk is eerlijk, ik vind die rollen aluminium- en vershoudfolie ondingen dus nieuwsgierig was ik ook wel. Want hoe vaak heb ik niet staan tieren in de

Kardemomkwark met kakifruit

Dit geweldig lekkere recept komt van de makers van de FoodWeLove box. Het maandelijkse cadeautje voor alle foodies: een box gevuld met de beste food producten en iedere maand is het weer een verrassing wat erin zit. In de East meets West box zaten producten als kardemompeulen en saffraan waarmee

Variëren met de aardappelen van Aviko

In december werd ik uitgenodigd voor de Special Side Dishes workshop van Aviko en Culy. Nou ben ik zo’n type die nooit met aardappelen uit een pakje of zakje kookt dus ik heb mezelf eerst even achter de oren gekrabd of dit echt wat voor mij was. Maar de workshop

Francesca Kookt! Flop 10 van 2013

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ik snap wel waarom jullie deze recepten het minst bekeken hebben in 2013. De Flop 10 van 2013 kenmerkt zich namelijk door de meest slechte foto’s die ik in 2013 heb gemaakt 😉 Ik heb grinnikend achter de laptop deze

Francesca Kookt! Top 10 van 2013

De laatste dag van 2013, nog een paar uur en we gaan massaal aan de oliebollen, appelbeignets en champagne. En dan is het opeens 2014. Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden en waar alles nog open staat. Laat maar komen, ik heb zin in het nieuwe jaar 🙂

Stem op het beste lezersonderwerp van 2013 en win!

In augustus van dit jaar publiceerde ik een lijst van 8 onderwerpen die waren aangedragen door lezers van de blog. Deze ‘you’re in food charge’ blogs zou ik eigenlijk allemaal al lang gepubliceerd hebben. Maar ja, gelukkig ben ik een mens en geen machine en door drukte en allerlei andere

Brioche potjes met blauwe bessen

Dit ontbijt maakte ik voor het kerstontbijt en ik was verrast door het gemak en het fantastische resultaat. Want deze brioche potjes met blauwe bessen zijn zo gemaakt, worden heerlijk zacht en fluffy in de oven en zien er qua presentatie geweldig uit. Niet alleen geschikt voor kerstochtend, maar voor

Review leesboek van Geronimo Stilton + winactie!

Een paar weken geleden werd ik gevraagd om het nieuwe leesboek van Geronimo Stilton voor keukenprinsen en -prinsessen te reviewen. Of eigenlijk is het meer een spannend kookverhaal van Geronimo. Nee, nog sterker…het is een muizenissig verhaal met lekkere recepten! “Wie wordt de nieuwe meesterchef?” is een nieuw muizenissig avontuur

Caprese eieren

Een fantastische lunch hoeft niet heel complex te zijn. Een paar goede ingredienten, een beetje liefde en een oven doen al het werk. En daarna kun je heerlijk genieten. Voor deze caprese eieren gebruikte ik de basis ingredienten voor een caprese en combineerde deze met een paar biologische eieren. Nog

Kookworkshop NOBLE Academy met Edwin Kats

In januari 2014 start restaurant NOBLE met de NOBLE Academy. In meerdaagse kookworkshops kunnen amateurkoks de fijne kneepjes van het vak leren. Co-blogger Bo was aanwezig bij de eerste kookworkshop van de NOBLE Academy waar met Patron Cuisinier Edwin Kats een diner werd bereid. Ze vertelt jullie er alles over

10 alternatieven voor ontbijten met brood

Ik wil niet iedere dag ontbijten met brood. Niet zozeer vanwege de koolhydraten of de discussie over tarwe, maar meer omdat ik hou van variatie. Het smaakt me beter en het is gezonder, ik kan geen betere reden bedenken. En hou me ten goede, een donkerbruin broodje met oude kaas…yum!

Fijne kerstdagen!

Lieve foodies, op deze kerstochtend wil ik jullie allemaal een hele fijne kerst toewensen. Hopelijk zitten jullie net zo ontspannen als ik te genieten van een ontbijtje. Ik heb ervan genoten om de afgelopen maanden voor jullie alle kerstrecepten voor te bereiden. Eet er lekker van! Maar belangrijkste blijft om

De opkomst van de cheesecake toetjes

Mijn goede vriend Richard is door zijn London roots nogal verslingerd geraakt aan cheesecake toetjes. In deze gastblog lees je meer over zijn zoektocht naar het perfecte cheesecake toetje in Nederland. Niet gesponsord en we zijn er dus ook niet voor betaald. Maar voortgekomen uit een diepgewortelde passie voor cheesecake

Alle Francesca Kookt kerstmenu’s op een rij

Het is de dag voor Kerstmis en jullie krijgen geen nieuwe recepten meer van me. Het leek me wel genoeg voor nu 😉 Maar aangezien er zoveel kerstmenu’s de revue hebben gepasseerd, heb ik ze nog wel even netjes voor jullie onder elkaar gezet. Voor de lastminute kerstrecept inspiratie. Maak

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)