Ravioli met postelein-pistachenoten en kalfsoester

In het krat van afgelopen week zat hele mooie postelein. Dit is een groente die niet vaak wordt gegeten in Nederland, terwijl het toch een hele lekkere, licht zure smaak heeft die in veel gerechten past. Je kunt het ook op alle mogelijke manieren klaarmaken. Ik wilde er iets bijzonders

Wendy's pittige ovenkip

Een tijdje geleden zag ik een heerlijke kookfoto op Facebook langs schieten van mijn vriendinnetje Wendy. Dat bleek haar recept voor pittige ovenkip te zijn. Ze heeft het geheime recept met me gedeeld en het was een toppertje :). In het echte recept wordt een hele rode peper en een

Tiramisu met aardbeien en frambozen

Voor deze tiramisu gebruik je een keer geen koffie, maar dessertwijn. Heerlijk fris in combinatie met de aardbeien en frambozen. Een ideale tiramisu voor de zomer. Wat je nodig hebt voor 4-6 personen 1 grote bak aardbeien 1 klein bakje frambozen 100gr poedersuiker 250ml slagroom 1 vanille stokje 1tl vanille

Courgette omelet met tomaat en spinazie

Dit recept voor courgette omelet met tomaat en spinazie is perfect voor een lichte, vegetarische avondmaaltijd. Ook heerlijk als lunch. Wat je nodig hebt voor 2 personen 2 teentjes knoflook 10 cherrytomaten 1/2 courgette 1 lente-ui 6 eieren 2el melk zwarte peper zeezout olijfolie 1 hand (wilde) spinazie geraspte belegen

Review De Krat: de tweede week

Ik heb vanavond al de koelkast volgeladen met de inhoud van het 3e kratje van mijn experiment en ik heb jullie nog niet eens verteld wat ik van de tweede week vond :). Het eerste wat ik zag in het krat was prachtige verse knoflook. Hoe vaak kook je daar

Melanzane alla parmigiana

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Melanzane alla parmigiana is een heerlijk vegetarisch recept met aubergine, tomaten en lekker veel buffelmozzarella. Waar komt melanzane alla parmigiana vandaan? Vrij vertaald betekent melanzane alla parmigiana aubergine met Parmezaanse kaas en het is een van oorsprong Siciliaans gerecht. Vaak wordt gedacht dat parmigiana slaat op de kaas, maar dat

Win een fles Aceto Balsamico di Modena!

Ik ga weer strooien met een van de mooie producten van Fattoria La Vialla; de Aceto Balsamico di Modena. Deze komt rechtstreeks uit Italië en misschien is deze fles straks van jou :). Als je hierop kans wilt maken, like mijn pagina dan op Facebook of retweet de actie op

Rabarber flip

In De Krat zaten 3 grote mooie stengels rabarber. Nou had ik daar natuurlijk heel gezond mee kunnen gaan koken. Maar, ik had zin om te zondigen. En dat is gelukt 🙂 Wat je nodig hebt voor 4 personen: 3 grote stengels rabarber 1tl kaneel 100gr suiker of 5el vloeibare

Voorjaars groentensoep met visballetjes

Ik ben gek op verse soep en vooral groentensoep. Deze variant, die ik op ZTRDG tegen kwam, smaakte heerlijk tijdens onze luie zondagmiddag lunch. Een aantal groenten heb ik uit De Krat gehaald. Wat je nodig hebt voor 4 personen: 200gr zalmfilet 200gr schelvisfilet 2 sneetjes witbrood 2el room 1

Review De Krat: Het eerste weekend

Afgelopen vrijdag kreeg ik mijn eerste Krat. Het werd afgeleverd bij ons kantoor in Amsterdam en alleen de levering was al een feest. Want alle ingrediënten zitten echt in een krat. Zoals het je verteld wordt op de site, zo doen ze het ook in de werkelijkheid. En daardoor zie

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)