Griekse yoghurt met aardbeienmousse en groene thee

Een heerlijk fris toetje door de aardbeien en groene thee en een kruidige bite van de kardemom. Wat je nodig hebt voor 2-3 personen: – 200ml groene thee, afgekoeld – 500gr rijpe aardbeien – 250ml Griekse yoghurt – 1-2el vloeibare (sinaasappelbloesem) honing – 1tl gemalen kardemom Wat je gaat doen:

Krabscharen met limoen mayonaise

Zelf krab koken is nogal een klus, daarom haal ik voor dit recept gekookte krabscharen bij de visboer. Leg de krabscharen thuis in de koelkast zodat ze goed koud zijn en eet het nog dezelfde dag. Wat je nodig hebt voor 4 personen: – 8-12 gekookte krabscharen – limoen mayonaise

Limoenmayonaise

Een heerlijke frisse limoenmayonaise voor bij visgerechten. Wat je nodig hebt voor 4 personen: – 2 eidooiers – 1 eetlepel dijon mosterd – 1 theelepel limoensap – 200ml zonnebloemolie – geraspte limoenschil – peper – zeezout Wat je gaat doen: Meng de eidooiers met de mosterd en de limoensap. Meng

Spinaziesoep met gerookte zalm en zeewier

Zeewier en zalm zijn echte powerfoods. Zeewier bevat bijvoorbeeld 10x meer calcium dan melk en 8x meer ijzer dan rundvlees. En zalm bevat veel eiwitten en goede vetten: vooral omega-3 vetzuren die bloedverdunnend werken en ontstekingen tegengaan. Nou, als je dat allemaal weet dan ga je het toch gelijk eten

Review: koken met De Krat

Het is heerlijk om met pure, eerlijke ingrediënten te koken. En ook nog eens heel gezond. Maar met een druk leven lukt het mij echt niet om iedere week biologische inkopen te doen. Totdat ik las over De Krat! Wat een geweldig initiatief is dat… Je kunt iedere week een

Lasagne van knolselderij

Lasagne is een van mijn favoriete gerechten en ik was benieuwd of ik die ook kon maken zonder lasagnebladen. Dat bleek geen enkel probleem te zijn, want met ‘bladen’ van knolselderij krijg je een zalige lasagne waar je je vingers bij aflikt. In deze lasagne van knolselderij heb ik de

salade met gegrilde paprika en hummus 1 1

Salade met gegrilde paprika en hummus

Hummus is een mengsel van kikkererwten, tahin, knoflook en specerijen. Het wordt veel gegeten in landen in het Midden-Oosten en rond de Middellandse Zee. Meestal eten wij het bij brood of als een dip. Maar afgelopen week bedacht ik me dat je er ook prima een saladedressing van kunt maken

Francesca ontdekt – Ristorante Jammo Ja in Beesd

Soms kom je kleine pareltjes tegen op plekken waar je ze niet verwacht. Zo ontdekten we afgelopen zondag tijdens de Moederdag lunch het Italiaanse Ristorante Jammo Ja in Beesd. Samen met the Mr, kindje, oma en goede vriend hebben we ons laten onderdompelen in de echte Napolitaanse keuken. Alleen al

Scrambled eggs met gerookte zalm

Scrambled eggs is een typisch Engels ontbijt. We kennen het ook allemaal van de ontbijtbuffets in hotels. Ik maak het thuis vaak, zo ik dacht altijd op de juiste manier. Maar toen ik me er dit weekend eens in ging verdiepen, bleek dat ik toch niet zo authentiek bezig was.

salade met rauwe andijvie en gegrilde nectarines 1 1

Salade met andijvie en gegrilde nectarines

Bijna iedereen heeft wel eens andijviestamppot gegeten. Maar rauw is andijvie ook heel lekker, zoals in deze salade met andijvie en gegrilde nectarines die in een handomdraai klaar is. Wist je trouwens dat andijvie familie is van de witlof? Dat proef je ook aan de ietwat bittere smaak. Daarom is

Shake van sinaasappel, druiven, limoen en munt

Een supersapje voor de maandagochtend! Zeker na al dat eten en de gezelligheid van Moederdag, het is tijd om weer even op te laden. Wat je nodig hebt voor 2 kleine glazen – 1 glas versgeperst sinaasappelsap – 250gr pitloze blauwe druiven – sap van een halve limoen – 8

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)