Francesca’s Familie Weekmenu #33

Zo, ik ga even een weekmenu voor jullie maken. Tussen de verhuisdozen en zonder overzicht van mijn recepten. Alles uit het blote hoofdje dus vandaag. Wordt het wel een spontaan weekmenu van en jullie zijn ervan verzekerd dat alleen de allerlekkerste gerechten in het menu zijn gekomen, want die zitten

Hoe je niet moet Bakken met Menno

Francesca kreeg het stoere kookboek Bakken met Menno van Menno de Koning (je weet wel, de winnaar van Heel Holland Bakt 2014) opgestuurd. En ze wist meteen aan wie deze goed besteed zou zijn. Ik (hoi, Wendy hier) als co-blogger was maar al te blij om deze te mogen reviewen.

Nieuwe Haagse liefde: maak kennis met MaMa Kelly!

Ze is nieuw, prachtig, gezellig en kan ook nog goed koken. Ze is de ideale vrouw, vermomd als bistro. De nieuwste hotspot van Den Haag en haar naam is MaMa Kelly. Donderdag 16 april is de grand opening van deze mooie nieuwe horecazaak, vanaf vrijdag 17 april zijn ze geopend

Francesca’s Familie Weekmenu #32

Gisteren vertelde ik jullie dat ik even een blog chill-out inplan t/m 13 april. Even mijn hoofd leegmaken, offline gaan zodat ik online weer kan schitteren. Het voelt nu al goed! Toch krijgen jullie nu nog wel 2 blogs van mij deze en volgende week, namelijk de weekmenu’s. Die stonden

Panna cotta met karamel, zeezout en passievrucht

Ik ben niet zo’n trendsetter. Meer een ‘erachteraan hobbelaar’. Zo hebben de hippe foodies al een jaar (of is het inmiddels jaren) geleden kilo’s met Tony’s Chocolonely melk, karamel en zeezout opgegeten. En ik heb dat pas de afgelopen maand gedaan. Het is nu een ‘klassieker’ smaak die ik onder

Win de Marley Spoon paasspecial voor 4 personen

Kennen jullie Marley Spoon al? Je kunt bij hen op basis van je smaakprofiel iedere week bijzondere gerechten laten thuisbezorgen. Niet kant-en-klaar (dat koken doe je lekker zelf), maar je ontvangt de ingredienten ervan thuisbezorgd met een heldere uitleg erbij. Die ingredienten zijn van topkwaliteit en de recepten zijn net

Komkommerrolletjes met zalm, dille en mierikswortel

Komkommer, zalm en dille is altijd een fijne combinatie. En als je er dan ook nog wat mierikswortel aan toevoegt voor een beetje pit wordt het helemaal lekker. Ik maakte er komkommerrolletjes met zalm van als hapje bij de borrel. Ook een heerlijk hapje voor de brunch of als klein

Salade met sugar snaps, cannellini bonen en citroen

Serveer je deze Pasen een mooi stuk lamsvlees of kip tijdens de paasbrunch? Maak er dan een frisse salade bij als bijgerecht. Zoals deze salade met sugar snaps, cannellini bonen en citroen. De sugar snaps zijn nog knapperig omdat je ze kort hebt geblancheerd en dat smaakt heerlijk in combinatie

Vier de lente en zet jouw favoriete sap in het AH

SPONSORED – De coco pineapple, green monster, apple almond of raspberry sun…hoe zou jij je favoriete sapje of smoothie noemen? En nog belangrijker, wat stop je er allemaal in? De een is dol op basic sapjes met maximaal een paar ingrediënten en de ander gaat los met nog een snufje

Review Boutique Restaurant Bavette in Maasland

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen met het omschrijven van het Boutique Restaurant Bavette, zonder te verzanden in allemaal superlatieven die het misschien ongeloofwaardig laten klinken. Maar soms kom je ineens op een plek waar alles samenvalt. Waar je heerlijk zit te eten in een fijne setting

Francesca’s favorieten voor Pasen

Over 2 weken is het Pasen…tijd om mijn favorieten voor Pasen op een rijtje te zetten! De allerlekkerste kip voor de paasbrunch Heb je een paasbrunch in de planning staan met veel mensen, dan heb ik een hele goede tip voor je. De mensen van Boers&Boers, weet je nog van

Wentelteefjes uit de oven met frambozen en kardemom

Afgelopen vrijdag werden we verrast met een studiedag op de basisschool. Laten we het maar houden op de onervarenheid van nieuwe ouders op de basisschool. Wist ik veel dat er een agenda op de site staat waar dat soort dingen in staan. Maar goed, kleuter vrij en mama dus ook

Review Philips keukenmachine

Jarenlang heb ik overleefd zonder keukenmachine. Mijn staafmixer en hakmolentje waren in die tijd mijn grote vrienden en deeg kneedde ik gewoon met het handje. Nou ben ik zo’n type die niet veel nodig heeft in de keuken qua apparatuur. Tenminste, dat dacht ik altijd. Met een pan en een

Francesca’s Familie Weekmenu #31

Het is lente! Ik ben klaar met de zware maaltijden en het seizoen van de groene groenten en lichte maaltijden is begonnen. Dat gaan jullie natuurlijk allemaal terugzien in het weekmenu de komende tijd. Zo beginnen we deze week met een lichte maaltijdsalade met bulgur en kruiden, staat er dorade

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)