Programma Kids Food Experience bij Stravinsky

Samen koken met kinderen is niet alleen heel leuk, maar ook belangrijk. Het leert ze op jonge leeftijd dat eten niet iets is wat uit een pakje komt. Dat je zelf met verse ingrediënten aan de slag kunt en daar hele lekkere en creatieve dingen van kunt maken.

Kinderen die in aanraking komen met echt eten groeien daardoor hopelijk op tot een nieuwe generatie lekkerbekken die bewust omgaan met voeding en gezond en gevarieerd eten.

Kids Food Experience Culinair Zoetermeer 2013

Kids Food Experience bij Stravinsky

Daarom organiseer ik samen met Stravinsky in Hengelo de Kids Food Experience. Tijdens deze bijzondere experience kunnen de kinderen van 4 t/m 12 jaar uit Hengelo en omgeving op een speelse manier kennis maken met gezonde voeding. Ervaren met al hun zintuigen staat hierbij centraal. Dus proeven, kijken, ruiken en doen…alles mag!

De Kids Food Experience wordt gehouden zondag 25 augustus is gratis toegankelijk vanaf 11.00 uur. Inschrijven voor de workshops kan vooraf of tijdens de experience.

Het programma

Tussen 11.00 en 15.00 uur zijn er tal van activiteiten waar de kinderen aan kunnen deelnemen. Workshops, (blind) proeven, culinair knutselen en ook nog een creatieve wedstrijd.

Experience tafels

De proeftafel: aan deze tafel kunnen kinderen kennis maken met diverse soorten ingrediënten. Alles staat al voorgesneden op tafel. De kinderen nemen aan tafel plaats en dan begint de pret. Proeven, ruiken en aanraken, wat zijn al die gekke dingen die op tafel staan? Of durven ze misschien wel geblinddoekt te proeven? Aan het einde van de proefsessie laten we de ingrediënten zien en geven we uitleg over wat ze geproefd hebben.

De knutseltafel: je eigen koksmuts, placemat of sieraden van pasta maken? Aan deze tafel kan het allemaal! De kinderen kunnen zich uitleven en gaan daarna als echte aangeklede kok weer naar huis.

De wedstrijdtafel: tijdens de Kids Food Experience hebben we ook een heuse wedstrijd! Wie maakt de meest creatieve boterham van Hengelo? Maak jij er een vrachtwagen van? Of een vis, een bloem, een chimpansee of Hello Kitty? Laat je fantasie de vrije loop en maak de tofste boterham die je kunt bedenken. Aan het einde ga je op de foto met je creatie en de mooiste creatie van de dag wint een hele mooie prijs.

De activiteiten aan de tafels lopen continu door. Als er plaats is aan een van de tafels dan mag een kindje daar plaats nemen.

De workshops

11.15 – 12.00 uur    Fliere Fruit
Met fruit kun je de leukste en lekkerste dingen maken. Tijdens deze workshop gaan we die samen maken. Zoals fruit smoothies, fruit lolly’s gedoopt in chocola en fruit auto’s. En natuurlijk mag alles daarna gelijk opgegeten worden.

Fliere Fruit workshop_sfeervisual

12.30 – 13.15 uur    Gekke Groenten
Met groenten kun je veel meer doen dan alleen maar koken of roerbakken. Heb je bijvoorbeeld wel eens frietjes van groenten gemaakt? Of groenten muffins gebakken? Tijdens deze workshop gaan we op een hele andere manier met groenten aan de slag.

Gekke Groenten workshop_sfeervisual

13.45 – 14.45 uur    Papa Pizza
Misschien wel de leukste workshop van de middag. Namelijk zelf pizza maken! Niet alleen leren de kinderen hoe je zelf heel makkelijk pizzadeeg kunt maken, ze mogen ook zelf hun pizza uitrollen en beleggen. Nog even in de oven en daarna kunnen ze gelijk genieten van hun eigen mini pizza!

Papa Pizza workshop_sfeervisual

Aan de workshops kunnen maximaal 10 kinderen per keer deelnemen. Het is mogelijk om vooraf een plekje te reserveren of schrijf je in op de dag zelf. Vooraf reserveren kan zowel bij Stravinsky of Francesca Kookt!

Ook aan de ouders is gedacht

Tijdens de experience gaan de kinderen culinair aan de slag in een aparte ruimte binnen Stravinsky. Dit is een veilige omgeving waar ze niet zo maar in en uit kunnen lopen. De ouders kunnen daarom met een gerust hart wat drinken op het terras of een hapje eten in het restaurant. 

Stravinsky Hengelo

Kom ook naar de Kids Food Experience op 25 augustus en laat de kids ervaren hoe leuk en lekker gezond kan zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *