Wokken op inductie met noedels, groenten en pinda’s

Samenwerking – Eerder dit jaar maakte ik voor jullie een filmpje in samenwerking met Natuur & Milieu over mijn ervaringen met het koken op inductie. Daar kwamen heel veel reacties op met vragen over het koken op inductie. Die ga ik vandaag allemaal beantwoorden in een nieuwe video! En door

couscoussalade-met-kikkererwten-paprika-en-lente-ui-1

Couscoussalade met kikkererwten en paprika

Tijdens onze zomervakantie haalden we soms even een salade en sapje om ergens buiten te eten als we onderweg waren. Een van de salades die ik een keer kocht bij de supermarkt was een couscoussalade gevuld met onder andere kikkererwten, paprika, lente-ui en abrikozen. Ik vond het een heerlijke combinatie

Zo vind ik mijn baba ganoush het allerlekkerst

Wat doe je als je aubergines uit eigen tuin van een vriend krijgt? Dan ga je baba ganoush maken, tenminste ik wel. Deze auberginedip uit het Midden-Oosten vind ik zalig op een broodje, maar ook met platbrood of naan. Op alles wat lijkt op brood eigenlijk. Nou kwam ik tot

Heerlijke en makkelijke barbecue groente recepten

Als wij thuis gaan barbecueën is het eerste waar we aan denken welke vlees- en vissoorten we erop zullen leggen. Gek genoeg is dat nog steeds zo, terwijl we voor de ‘gewone’ maaltijd wel steeds vaker eerst aan de groenten denken voordat er eventueel nog iets van vlees of vis

Paprikasoep met venkelzaad, basilicum en orzo

Ik kwam tot de ontdekking dat ik vrijwel altijd iets van vlees of vis toevoeg aan mijn soepen, zeker als ik het als volwaardige maaltijd wil eten. Door de Week Zonder Vlees werd ik geïnspireerd om een voedzame soep te bedenken die geen vis of vlees zou bevatten. Het werd

Vegetarische korma met spruitjes

De afgelopen weken was het extreem rustig hier. Dat was nodig, want ik moest herstellen van een enorme kaakontsteking die werd opgevolgd door dé griep. Ergens halverwege werd mijn moeder opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking en toen was het feest compleet. Over feest gesproken, zowel Jessey als Zayne

Bruschetta met passata

Bruschetta met passata, basilicum en verse tomaat

We kennen allemaal de bruschetta met tomaat wel. Men neme brood, snijd dit in stukjes, wrijft ze in met olijfolie en een half teentje knoflook en roostert ze in de oven. Beleg vervolgens met stukjes tomaat en wat andere smaakmakers en je hebt een heerlijk borrelhapje. Dolgelukkig was ik met

Salade met spinazie, bloemkool en pitachips

Deze salade met spinazie en bloemkool is heerlijk om de week mee te beginnen. De grote verrassing in dit gerecht zijn de knoflook pitachips die je in de oven maakt. En aangezien de oven dan toch al aan staat, kun je net zo goed gelijk de bloemkool even roosteren met

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)