Winactie 3: Foodfotografie workshop + diner

Deze winactie is afgelopen en de gelukkige winnares is Jonna! Van harte gefeliciteerd en alle anderen bedankt voor het meedoen.

Toen ik 5 jaar geleden begon met bloggen kon ik niet fotograferen, maar dan ook ECHT niet. Met de tweede generatie iPhone stond ik onder het licht van de afzuigkap wanstaltige composities te maken. Deze onscherpe, te donkere en bovenal onsmakelijke foto’s gingen dan vervolgens online. En het mooie was dat jullie nog steeds mijn blogs lazen dus het gaat gelukkig niet alleen om de foto’s. Ik heb nog steeds geen verstand van fotograferen (ik vind het namelijk niet zo leuk, laat mij maar koken en schrijven), maar ik heb wel leren fotograferen en dat komt met name door vriendinnetje Wendy van DeedyLicious. Door haar tips, workshops en geduld (want als er iemand eigenwijs is…) kan ik beste knappe foodfoto’s maken inmiddels, vind ik zelf. Dat zette me aan het denken voor de derde winactie!

Aangezien DeedyLicious woont en werkt in Zoetermeer, net als ik, wilde ik van deze prijs een echt Zoetermeers feestje maken. En dan kom je al heel snel terecht bij Hofstede Meerzigt, mijn favoriete restaurant aan de rand van het Westerpark. Ik ben al meer dan 7 jaar trouwe gast, vier het liefst mijn feestjes hier en ben nog nooit teleurgesteld door Chef Alain. Sterker nog, afgelopen dinsdag at ik er samen met de Mr. om mijn 5-jarig jubileum samen te vieren en ik werd euforisch van ieder bordje. Hoe tof zou het zijn als ik ook iets met hen kon doen, dacht ik dus…

Wat je kunt winnen

Nou, daar komt ‘ie hoor! Met deze winactie kun je een privé foodfotografieworkshop met DeedyLicious winnen voor 2 personen. Zij leert je in deze workshop over styling en foodfotografie. Als foodfotograaf (ik doe haar nu tekort trouwens, want ze is ook nog grafisch ontwerpster en ontwerpt voor Francesca Kookt de Eetkalender en ebooks) leert ze je de kneepjes van het vak net zoals ze bij mij heeft gedaan. Hierdoor kan ik nu een helebooel zelf ‘shooten’, maar voor grote producties huur ik nog steeds Wendy in, want daar heb je gewoon een professional voor nodig. Kortom: een middag de keuken in en leren over compositie en diafragma’s! Een hele fijne combi van plezier, maar ook serieus bezig zijn. En als het me lukt in de agenda, kom ik ook nog even langs om iets te koken 😉

winactie3-foodfotografieworkshop-deedylicious-diner-hofstede-meerzigt-4

Maar goed, wat ga je dan doen na die workshop? Dan rij je 5 minuten door naar de prachtige locatie van Hofstede Meerzigt en schuif je daar aan tafel in het restaurant. Ik mag namelijk een volledig verzorgd 5-gangendiner voor 2 personen cadeau geven! Met de prachtige gerechten van Alain die begeleid worden door de wijnen van Sermad, dat wordt een geweldige avond. Je kunt er trouwens meer dan alleen fantastisch eten in het restaurant. Er zijn mogelijkheden voor vergaderen & partijen, je kunt er trouwen, zalig dineren in de tuin bij mooi weer en ze organiseren regelmatig bijzondere evenementen. Meer informatie vind je op hun site.

winactie3-foodfotografieworkshop-deedylicious-diner-hofstede-meerzigt-5

Zo doe je mee

Ik snap dat je staat te steigeren bij deze toffe prijs, doe ik stiekem ook nog! Dus om het overzichtelijk en leuk te houden voor iedereen een paar spelregels:

– Deze winactie loopt t/m donderdag 18 mei 2017 en de winnaar wordt bekendgemaakt op vrijdag 19 mei 2017.
– Meedoen aan de winactie doe je door een reactie onderaan deze blog achter te laten waarin je me vertelt waarom jij deze prijs graag wilt winnen, o.v.v. een geldig e-mailadres.
– De prijs bestaat uit een foodfotografieworkshop voor 2 personen bij DeedyLicious met aansluitend een volledig verzorgd diner voor 2 personen bij Hofstede Meerzigt.
– Delen via social media mag altijd, maar versterkt niet de kans om te winnen. Dit is geen like, share of tag-winactie. Ik wil alleen je motivatie lezen. En die moet me overtuigen 🙂
– Ik neem per mail contact met je op om te laten weten dat je gewonnen hebt. De winnaar zal ook bekend gemaakt worden op onze social media kanalen en in deze blog.
– Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Heel veel succes! Liefs, Francesca

De prijzen van deze winactie zijn ter beschikking gesteld door DeedyLicious en Hofstede Meerzigt. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Winacties

Reacties over “Winactie 3: Foodfotografie workshop + diner”

 1. … ik kan het niet laten om te reageren… fotografie is al zo lang een passie. Van techniek heb ik geen kaas gegeten, maar met mijn Canon maak ik veel ‘journalistieke verslagen’ voor anderen. Ik probeer dan de mensen en kinderen zo mooi mogelijk op de foto te vangen in de omgeving die er dan toe doet. Nu wil ik graag voor mijzelf een website maken en daar juist aandacht geven aan mijn foto’s #fotograafindedop. Als ik niet in de keuken sta, een kookboek in duik, jouw blogs lees, mijn kindjes heb of werk (ook dat moet gebeuren), maak ik het liefste foto’s. En ik leer graag. En eet graag… en heb ik al gezegd dat ik graag… foto’s maak 😉

 2. Hi Francesca,

  ‘Jajajajaja!’, dacht ik toen ik deze toffe winactie zag. Ik ben gek op eten fotograferen en ik wil daar nog heel.erg.veel meer over leren! Ik heb wel wat ervaring met foodfotografie, maar met name kadering van de foto en styling van het hele plaatje vind ik keer op keer een grote uitdaging. Dus ik kom zeker graag in aanmerking voor deze workshop. Ik watertand met regelmaat bij jouw en Wendy’s foto’s en denk dus heel veel van Wendy te kunnen leren.

  En wat ben ik benieuwd naar Hofstede Meerzigt – ik zie er zo vaak heerlijke foto’s over op je Instagram verschijnen. Deze plek staat al een tijdje op mijn to-golijstje, maar het is er tot nu toe nog niet van gekomen. Tijd dus om deze prijs te winnen 😉

  Thanks voor alle extra’s, het e-book en deze toffe winacties – je hoeft het niet te doen, maar je doet het toch 🙂 Wat een feestje!

  Grtz,
  Joor

 3. Allereerst van harte gefeliciteerd Francesca! Wat een gave prijzen zeg! Onlangs ben ik begonnen met een job in de Food. Enige tips en trucs voor wat betreft mooie Food foto’s, die kan ik zeker gebruiken. Ben momenteel niet erg tevreden met mijn foto’s. Hopelijk kun je door een paar kleine tips een groot effect te weeg brengen. Ik doe dan ook graag mee met deze geweldige winactie

 4. Wat een onwijs gave winactie. Ik zou graag samen met mijn zusje deze workshop willen volgen. Zij bakt de lekkerste en mooiste taarten en ik sta heel graag in de keuken. Zij houdt van fotograferen en ik stiekem zou ik het ook graag willen leren. Dit zou het ultieme zussenuitje worden, voordat ze op wereldreis gaat.

 5. Hoi Francesca, ik ben een startende onderneemster en heb van mijn passie mijn beroep gemaakt. Jaren lang in de sportbranche gewerkt en dit altijd gecombineerd met gezonde verse voeding. 2 jaar geleden werd ik ontslagen (helaas) en ging toen op zoek naar een baan. Hmmm dit werd een dingetje omdat ik toen 49 jaar was en nergens werd uitgenodigd:-(
  Niet bij de pakken neergezeten en een maaltijdservice gestart. Wat is er heerlijker dan elka dag bezig te mogen zijn met eten. Mijn bedrijfje is er nog lang niet maar ik werk hard en foe mn best. Mijn maaltijden fotograferen is niet mijn hobby 🙂 ben niet creatief met ern camera dus maar een iphone 7 aangeschaft omdat je daar mooie foto’s mee kunt maken. Samen met de foody app hoop ik dat het nu een beetje porremd:-). Wat ik hoop is zulke mooie foto’s te kunnen maken dat mijn manier van smaakvol koken op de foto eruit springt👌🏽😜 Dank je voor je Aktie gr Ingrid

Reacties zijn gesloten.