Granola met grapefruit en frambozen

Wist je dat er in Florida maar liefst 75.000 mensen dagelijks werken in de grapefruitteelt? Veelal komen de grapefruittelers uit families die al generaties lang deze vitaminebommetjes telen. Hun kennis over deze citrusvruchten en het subtropische klimaat zorgen voor ‘s werelds zoetste en sappigste grapefruits. En die vind je gewoon

Krentenbollen uit het boek ‘Brood uit eigen oven’

Als er iemand brood kan bakken in Nederland is het Levine wel. Jarenlang volg ik haar al op de blog ‘Uit de keuken van Levine‘ en ben keer op keer verbaasd over de prachtige broden die uit haar ovens rollen. Desembrood, vlechtbrood, zoete broodjes, kerstbrood, paasstollen, verzin het maar en

Soeptest: zelfgemaakt versus een pakje

De postbode belde onlangs bij me aan met een pan vol pakjes soep. Met dank aan Honig. Die iets nieuws bedacht hebben tegen voedselverspilling. 2014 is namelijk het jaar tegen voedselverspilling en uit onderzoek is gebleken dat 4 op de 10 Nederlanders wekelijks of vaker groente weggooien. Denk daarbij aan

Zelf focaccia maken

Tijdens een weekje vakantie in Frankrijk bakte ik voor het eerst zelf focaccia met rozemarijn uit eigen tuin. Dat was een groot succes dus die focaccia werd thuis nog een paar keer gebakken. Het is een heerlijk brood voor bij de borrel, snijd het versgebakken brood daarvoor in repen of

Zelf hamburgerbroodjes bakken

Ik ben een enorme hamburgerfan, maar ik ben geen fan van de hamburgerbroodjes die je kant en klaar in de winkel kunt kopen. Soms cheat ik met afbakbroodjes of ik koop grote bollen bij de bakker. Maar die smaken toch nooit zoals je wilt dat ze smaken. Alweer een tijd

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)