10 restaurants met mooiste uitzicht in de wereld

Thuis lekker koken is heerlijk, maar uit eten blijft toch ook altijd genieten. Op vakantie is het altijd maar even afwachten waar je terecht komt en of het lekker is. De volgende restaurants hebben in ieder geval een spectaculair uitzicht. Nu maar hopen dat het eten net zo genieten is.

Eagle’s Eye – Canada

eagle's eye

Je bent op de Kicking Horse Resort in Canada. Na een gondel lift van 15 minuten zit je op 7,700 meter boven het zeeniveau en heb je een prachtig uitzicht op de Rocky Mountains.

The River Cafe – Verenigde Staten

the river cafe

Dit restaurant vindt je in Brooklyn, New York, met een locatie schuin onder de Brooklyn Bridge. Hier kun je genieten van het uitzicht op de East River, de Brooklyn Bridge en het Vrijheidsbeeld.

Le Jules Verne – Frankrijk

le jules verne

Met een speciale lift wordt je naar het Jules Verne gebracht, gelegen op de tweede verdieping van de Eiffeltoren in Parijs. Op 125 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht op de stad van de liefde. Hoe romantisch is dat?

Piz Gloria – Zwitserland

piz gloria

In Mürren, Zwitserland vindt je het 360 draaiende restaurant Piz Gloria gelegen op de 2970 meter hoge Schilthoren in de Zwitserse Berner Alpen. Het restaurant dankt zijn naam aan de James Bond film ‘On Her Majesty’s Secret Service’. Vanuit het restaurant kun je de bergen Titlis, Jungfrau, Mönch en Eiger bewonderen. Ook zie je het gebergte Jura, de Vogezen en het Zwarte Woud. Je kunt hier alleen komen per kabelbaan of te voet.

Strofi – Griekenland

strofi

Een restaurant met een dakterras in Athene, Griekenland. Vanuit het dakterras heb je een prachtig uitzicht op Acropolis, de 156 meter hoge tafelberg in de Griekse hoofdstad.

Felix – China

felix

Op de achtentwintigste verdieping van het Peninsula Hotel in Hong Kong heb je naast een heerlijk diner ook een mooi uitzicht op de Skyline van Hong Kong en de haven.

Milkla – Turkije

milkla

Vanuit het dakterras van het Marmara Pera Hotel in Turkije kijk je naar Hagia Sophia en het Topkapi Palace. Hagia Sophia was vroeger een kathedraal en moskee, nu is het een museum. Het Topkapi Palace was jarenlang het onderkomen van de Osmaanse sultans, maar nu is het tevens een museum.

Sierra Mar – Verenigde Staten

Sierra mar

In een gebied aan de kust van Californië, ligt dit restaurant bij de Post Ranch Inn in de Big Sur. Hier zit je op een klif en kijk je naar de Pacifische Oceaan, oftewel de Grote Oceaan. Met een oppervlakte van 165,2 miljoen km² is de Grote Oceaan de grootste oceaan op aarde.

Elements Restaurant – Verenigde Staten

elements

Dit restaurant is bovenop de Camelback Mountain gebouwd in Arizona. Vanaf hier kun je Paradise Valley zien. Paradise Valley beslaat een oppervlakte van 40,1 km² land en het ligt op ongeveer 449 km³ meter boven zeeniveau.

The Rock Restaurant – Zanzibar

the rock

In de Indische Oceaan bij Zanzibar ligt het Rock Restaurant. Slechts te bereiken met een bootje, eet je boven op een rots, omringd door water. Je kijkt uit over de oceaan en op het Michanwi Pingwe strand van Zanzibar.

Bron foto’s: Zoover

afbeelding

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca