Orzosalade met citroen, broccoli en vega kip

Zin in een frisse en vegetarische maaltijdsalade om lekker in de avondzon te eten? Dan heb ik vandaag iets heel lekkers voor je in de aanbieding! Ik maakte namelijk een orzosalade met citroen en basilicum en combineerde die met geroosterde broccoli en gebakken vegetarische kipstukjes. In 25 minuten ben je

Stamppot met zoete aardappel, venkel en basilicum

Ik heb het al vaker geschreven, maar ik doe het gewoon nog een keer. Ook in de lente en zomer eet ik graag stamppot. Maar dan wel frisser, kleurrijker en met meer groenten. Zoals deze stamppot met zoete aardappel, venkel, mozzarella, cherrytomaten en basilicum. Een heerlijke, vegetarische stamppot met zoete

Caprese pastasalade

Caprese pastasalade

Ik zit in een caprese-fase. Een smaakcombinatie die nooit gaat vervelen en waar je alle kanten mee op kunt. Ik besloot afgelopen week om de tomaten, mozzarella, basilicum en olijfolie te combineren met volkoren fusili en toen was de caprese pastasalade ontstaan. Hartstikke makkelijk om te maken (en voor te

Salade caprese met geroosterde cherrytomaten

Hoe een traditionele salade caprese bereid moet worden, weten jullie vast wel. Met goede buffelmozzarella, smaakvolle tomaten, olijfolie extra vergine en blaadjes verse basilicum kom je al heel dicht in de buurt. Snufje zout en peper erover en ik ben dan een gelukkig mens. Soms ga ik helemaal los en

Capresespiesjes met gehaktballetjes en tomatensaus

Deze capresespiesjes met gehaktballetjes zijn perfect voor de paasbrunch, -borrel of ieder ander feestelijk moment. Nou kennen we allemaal wel de capresepiesjes, maar dit is toch echt de 3.0 versie ervan. En dat komt met name door de waanzinnig lekkere gehaktballetjes met tomatensaus die ik eraan heb toegevoegd. De saus

Melanzane alla parmigiana quiche

Mijn klassieke recept voor melanzane alla parmigiana, maar dan verpakt in een quiche. Waarvoor je het quichedeeg ook nog zelf maakt, wat helemaal niet zo ingewikkeld is namelijk. Met als resultaat een waanzinnige melanzane alla parmigiana quiche waar je iedereen aan tafel heel gelukkig zult maken. Beloofd! Je bent met

Paprikasoep met venkelzaad, basilicum en orzo

Ik kwam tot de ontdekking dat ik vrijwel altijd iets van vlees of vis toevoeg aan mijn soepen, zeker als ik het als volwaardige maaltijd wil eten. Door de Week Zonder Vlees werd ik geïnspireerd om een voedzame soep te bedenken die geen vis of vlees zou bevatten. Het werd

Bruschetta met passata

Bruschetta met passata, basilicum en verse tomaat

We kennen allemaal de bruschetta met tomaat wel. Men neme brood, snijd dit in stukjes, wrijft ze in met olijfolie en een half teentje knoflook en roostert ze in de oven. Beleg vervolgens met stukjes tomaat en wat andere smaakmakers en je hebt een heerlijk borrelhapje. Dolgelukkig was ik met

Pastasalade met tonijn, sardines en tomaat

Hallo vanaf de camping! We zitten hier nu bijna een week op Camping Il Collaccio in Preci, Umbrië. Je mag het bijna geen kamperen noemen, want we verblijven in een luxe safaritent van Eurocamp. Met keukentje, barbecue en veranda met uitzicht over de bergen. Het lijkt wel een sprookje als

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)