Francesca’s Familie Weekmenu #170

Het wordt prachtig mooi weer deze week dus we kunnen genieten van heerlijke voorjaarsgerechten…in de zon! Ik ga dit weekend maar vast alle kussens uit de schuur halen en de tuin voorjaarsklaar maken. We zijn wel toe aan de zon, vinden jullie ook niet? Ik heb er daarom ook voor

Eetdagboek #11: Pasen, friet en Eetkalenders

Het waren goedgevulde dagen afgelopen week met Pasen, werk, kinderen en leuke dingen. Oftewel…tijd weer voor een nieuw eetdagboek! Maandag We hebben dit jaar met Pasen echt niets uitgespookt. Geen paasontbijt, -brunch of andere activiteiten. Heerlijk vonden we het om een keer niets te hoeven plannen. Dat zal vast te

Francesca’s Familie Weekmenu #169

Ik heb april uitgeroepen tot grote schoonmaak-maand. Niet in huis (ik ben niet zo huishoudelijk aangelegd), maar in mijn werk en vooral hier op de blog. Achter de schermen ben ik alle oude recepten aan het lezen om te bepalen of ik ze nog goed genoeg vind. Sommige recepten sneuvelen

Chinese zoetzure kip met rijst

Ik wilde heel graag eens zelf de ‘echte’ Chinese zoetzure kip met rijst maken. Niet alleen maar met stukjes kip in een zoetzure saus. Maar met malse stukjes kip die eerst krokant gebakken zijn voordat ze in de saus gaan. Die dus. Nou daar had ik wat hulp bij nodig,

Geproefd #3: Van echte roti tot niet echte-boter

Er is weer veel geproefd in huize Kookt de afgelopen maanden en ik vond het tijd worden voor een nieuwe editie van Geproefd. In deze editie ontdek ik onder andere jam met minder suiker, onbekende specerijen, smaakvolle tomaten en proeven mijn kids ook mee. Pip & Nut notenpasta’s Alle potjes

Cannelloni met spinazie en ricotta

Ik vroeg ooit aan mijn moeder welk recept ze graag wilde terugzien in de Eetkalender. Het antwoord kwam snel en resoluut: dat moest cannelloni met spinazie en ricotta worden. Zo gezegd, zo gedaan en ik ging aan de slag. Het werd een zalig gerecht dat geschikt is voor het hele

Francesca’s Familie Weekmenu #168

Dag Pasen, paaseieren, paasbrood, paastakken, paashazen en nog meer paaseieren. We kunnen weer normaal gaan doen, want laten we eerlijk wezen…het lijkt wel of Pasen het nieuwe Kerst is geworden. Maar goed, daar deed ik natuurlijk vrolijk aan mee hier op de blog! Volgend jaar ga ik het wat rustiger

Bloggende mama: Pizza in een doos is soms ook goed

Hij kan lopen en snel ook. Een paar dagen voor zijn eerste verjaardag stond hij op en is nooit meer gaan zitten. Meneertje weet precies waar alles te vinden is. Zodra hij de keuken inloopt en al ‘etuh’ vragend rondstapt, weet ik al hoe laat het is. Nu moet er

Francesca’s Familie Weekmenu #167

Hier op de blog ben ik al helemaal in de paasstemming! Er zijn al veel nieuwe paasrecepten online gekomen en daar ga ik deze week vrolijk mee door. Hebben jullie al bepaald wat er gegeten gaat worden tijdens Pasen? Wordt het een uitgebreide paasbrunch, een dag vol lekkere hapjes of

Capresespiesjes met gehaktballetjes en tomatensaus

Deze capresespiesjes met gehaktballetjes zijn perfect voor de paasbrunch, -borrel of ieder ander feestelijk moment. Nou kennen we allemaal wel de capresepiesjes, maar dit is toch echt de 3.0 versie ervan. En dat komt met name door de waanzinnig lekkere gehaktballetjes met tomatensaus die ik eraan heb toegevoegd. De saus

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)