Salade caprese met geroosterde cherrytomaten

Hoe een traditionele salade caprese bereid moet worden, weten jullie vast wel. Met goede buffelmozzarella, smaakvolle tomaten, olijfolie extra vergine en blaadjes verse basilicum kom je al heel dicht in de buurt. Snufje zout en peper erover en ik ben dan een gelukkig mens. Soms ga ik helemaal los en

Bloggende mama: Daten op donderdagmiddag

Met een huis vol kleine kinderen, verplichtingen en verwachtingen vergeet je nog weleens dat je er als partners ook nog bent. Twee volwassen mensen die elkaar leuk vinden en zich nog kunnen herinneren hoe het was toen ze vroeger alle tijd van de wereld hadden. Die spontaan besloten om op

Quesadilla met avocado, gerookte zalm en rode ui

Wanneer je zin hebt in zowel quesadilla als guacamole (wat bij mij vrijwel dagelijks voorkomt in deze periode, haha) is een quesadilla met avocado, gerookte zalm en rode ui het perfecte antwoord. Het geheime ingrediënt is een eetlepel goede kwaliteit, oude balsamicoazijn wat een enorme smaakboost geeft aan de grove

Parels uit de Oosterschelde

De Oosterschelde is een kunstig stukje natuur dat niet alleen prachtig is om te zien, maar ons ook heel veel lekkers te bieden heeft. Samen met enkele chefs die aangesloten zijn bij Jeunes Restaurateurs (JRE) gingen we op pad, op (be)zoek naar de pareltjes uit de Oosterschelde. Een uitje naar

Jessey’s Familie Weekmenu #173

Op de terugweg van de Ardennen vroeg ik aan onze 7-jarige wat hij in het nieuwe weekmenu wilde hebben qua gerechten. Ik trok de laptop uit de tas en voordat ik het wist had Jessey een heerlijk weekmenu voor jullie gemaakt! Het is duidelijk dat hij van rood (en van

Waarom je van diëten doodongelukkig wordt

Eerst maar eens een persoonlijk verhaal voordat ik Jonathan aan het woord laat over diëten en waarom die niet werken. Want waarschijnlijk geloof je niets van zijn verhaal zoals ik dat vroeger, in de tijd dat ik keihard aan het diëten was, ook niet deed. Zolang ik me kan herinneren

Francesca’s Familie Weekmenu #172

Als jullie dit lezen, ben ik lekker een weekje op vakantie met de familie in de Ardennen. Vlakbij Spa om precies te zijn en ik heb zin in de rust en tijd met elkaar. Het is druk genoeg geweest de afgelopen maanden en van buiten in de natuur zijn knap

Red velvet wafels met vanilleroom en blauwe bessen

Deze red velvet wafels met vanilleroom en blauwe bessen in de kleuren van de Nederlandse vlag zijn perfect voor aankomende Koningsdag! De fluffy wafels, zoete room en frisse bessen combineren fantastisch met elkaar en met een vers glas jus d’orange kun je de dag gelijk beginnen met een Koninklijk ontbijt!

Francesca’s Familie Weekmenu #171

Het aspergeseizoen is onlangs geopend en dat leek me een prima aanleiding om deze voorjaarsgroente eens flink in het zonnetje te zetten in dit weekmenu. Niet echt in de zon natuurlijk, want dan gaan ze verkleuren. Hoe dat precies zit, lees je in mijn verslag over de opening van het

Hoeveel suiker eet ik eigenlijk per dag?

Samenwerking – Door mijn samenwerking met het Diabetes Fonds én hun Suiker Terugroepactie ben ik zelf ook weer kritischer naar mijn voeding gaan kijken. Ik realiseerde me dat ik eigenlijk nooit heb bijgehouden hoeveel suiker ik zelf per dag eet. Dan heb ik het niet over het totaal aan kcal

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)