Francesca’s familie weekmenu #120

Eindelijk kan ik ophouden met verlangen naar de lente, want het is zover. Maandag begint de lente officieel. En dat is gelukkig ook te merken want de afgelopen week hebben we volop van het zonnetje kunnen genieten. Zelfs met zulke temperaturen dat ik mijn winterjas niet meer aan hoefde. Wat een heerlijk gevoel is

Francesca’s familie weekmenu #119

Op het moment dat dit weekmenu online verschijnt ben ik op de terugweg naar Nederland na een weekje wintersporten in Frankrijk. En ik heb een flauw vermoeden dat er in de afgelopen week behoorlijk wat kaasfondues en baguettes gesmikkeld zijn. Dat hoort ook natuurlijk, op vakantie moet je ervan genieten

Francesca’s familie weekmenu #118

Naast dat ik ontzettend kan genieten van eten, kan ik ook al genieten van kijken naar eten. Van iedere kleur in de regenboog is er wel eten te vinden en je komt ook altijd verschillende kleuren tegen. Want ieder seizoen heeft zo z’n eigen tinten en daarnaast vind je in

Alles wat je wilt weten over azijn

Na mijn eerdere onderzoek naar olijfolie is vandaag in de rubriek product onbekend het podium voor azijn. Ook zo’n product dat veel mensen dagelijks gebruiken, wij althans wel, en maar weinig echt over weten. Waar bestaat het precies uit bijvoorbeeld? En hoe wordt het gemaakt? En hoe herken je nu

Francesca’s familie weekmenu #117

Een van mijn allergrootste passies (naast koken) is skiën. Vanaf dat ik kon lopen stond ik eigenlijk ook al op de ski’s. Mijn moeder was namelijk skilerares in Nederland en zo stonden we elke zaterdagmiddag op de ski’s op de borstelbaan en minimaal 1 keer per jaar in de sneeuw.

Quesadilla met geitenkaas en spinazie

Quesadilla’s zijn voor de Mexicaanse en Tex Mex keuken wat tosti’s voor ons zijn. De letterlijke vertaling is dan ook ‘kaasdingetje’. Een feest voor kaasliefhebbers dus. Het is daarnaast ook nog eens super simpel om te maken en lekker als lunch of met een kom soep als avondmaaltijd. Vandaag deel

Francesca’s Familie Weekmenu #116

Meestal als ik het weekmenu maak heb ik vooraf al een leuk idee voor een ‘thema’. Bijvoorbeeld dat ik aandacht besteedt aan Hollandse producten of focus op gerechten die de zomer uitstralen. En die thema’s kun je natuurlijk zo breed trekken zoals je zelf wil. Vandaag kon ik even niks

Appeltaart

Vandaag deel ik met jullie het recept voor mijn appeltaart. Want volgens mij heeft iedereen wel zo z’n eigen versie op deze taart. Met of zonder custard, met of zonder extra specerijen, met of zonder nootjes, etc. etc. Bij ons thuis was appeltaart een standaard wanneer er iemand jarig was.

Restauranttips #4: ontdekkingen in Amsterdam

Het handige aan het feit dat Francesca in Zuid-Holland woont en ik in Noord-Holland is dat we daardoor in beide provincies nieuwe hotspots ontdekken. Daarnaast doen we vaak genoeg ontdekkingen in elkaars of geheel andere provincies, dus op die manier verzamelen we restauranttips verspreidt over het hele land en kunnen

Francesca’s familie weekmenu #115

En toen was het alweer februari. Ben ik de enige die de tijd zo voorbij vind vliegen? Langzamerhand wordt het ook alweer wat later donker en m’n lentekriebels beginnen op te komen. Ja, nu al. misschien komt dat wel omdat de lente mijn favoriete seizoen van het jaar is. Zo

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)