Restaurant review: BarRestaurant in Ouderkerk a/d Amstel

BarRestaurant is gesloten en bestaat niet meer. Deze review is er dus alleen nog om te lezen, erheen gaan zou ik niet meer doen.

BarRestaurant ligt in de achtertuin van mijn werk. Dat je er eerst nog even voor in de auto moet stappen en 5 minuten later arriveert is verwaarloosbaar. Je bent dan niet meer in grijs van Zuid-Oost, maar in het pittoreske Ouderkerk waar je heerlijk aan de Amstel kunt vertoeven. Mijn achtertuin dus.

In BarRestaurant klopt wat mij betreft alles. De stijlvolle inrichting die je uitnodigt om binnen te komen, het vriendelijke personeel en vooral het heerlijke terras aan het water. Alles voor een informele, ongecompliceerde, gezellige en lekkere lunch, borrel of etentje.  En het eten, yep dat is ook goed. Want anders zou ik ze niet op mijn blog zetten 🙂

Voor de lunch hebben ze een kleine kaart van heerlijke broodjes, hamburgers, salades tot overheerlijke gnocchi met bospaddenstoelen. Die ik iedere keer dat ik daar lunch weer opnieuw bestel, omdat mijn smaakpapillen niets anders meer toestaan.

Wil je lekker borrelen, dan kan dat ook. Ze hebben heerlijke bar bites variërend van brood & aioli, gefrituurde spiering, geitenkaaskroketjes, pata negra, bitterballen tot heerlijke zwarte olijfjes met ansjovis.

De dinerkaart hebben ze ook klein gehouden (houd ik van) en daar vind je onder andere een mooie bouillabaisse, caesar en niçoise salade, maar ook een heerlijke tarte tatin van witlof en hele of halve kreeft. Qua hoofdgerechten kun je onder andere kiezen uit harder, visvangst van de dag, zo’n hele grote heerlijke burger, black angus rund, boerderijhoen en jawel…wederom de gnocchi! Volgens mij weten ze wel dat die overheerlijk is 🙂

En toetjes, yep die hebben ze ook. Aardbeien met balsamico, rabarber met cheesecake en witte chocolade, crème brûlée en voor de liefhebbers een kaasplateau.

Ik hou van zaken waar alles klopt, waar je niet het gevoel hebt dat je ‘op’ hoeft te zitten en waar het personeel je zo goed bediend dat je niet meer zelf hoeft na te denken. Maar gewoon lekker kunt genieten van je bezoek. Ze hebben het goed voor elkaar bij BarRestaurant.

Rij er vooral eens langs en wacht daarmee niet te lang. Dan kun je nog even lekker buiten zitten 🙂

BarRestaurant
Amstelzijde 37
Ouderkerk a/d Amstel
020-639 25 89
Website
Facebook

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Restaurant reviews

Reacties over “Restaurant review: BarRestaurant in Ouderkerk a/d Amstel”

Reacties zijn gesloten.