Restaurant review: l’Ozio in Amsterdam

Op een winterse dag, kwam ik in de middag l’Ozio binnen vallen. Letterlijk, want ik had verkeerde schoenen aan en gleed alle kanten op op de Amsterdamse straten. 

Voor mij was l’Ozio helemaal nieuw. Ik opende de deur en was gelijk onder de indruk van het interieur. Een tikkeltje rauw, minimalistisch en met een hele prettige sfeer. 

De zaak was nog leeg, met uitzondering van mijn tafelgenoten die achter in de hoek zaten. Ik zwaaide naar ze, om gelijk volledig afgeleid te zijn door alle fantastische antipasti die rechts op de bar stonden uitgestald als ware helden. 

Ik werd begroet door een grote Italiaanse glimlach, zag de open keuken waar de heerlijkste geuren uit kwamen. En toen zag ik de Italiaanse mama. Ze liep daar rond met een grote doek om haar hoofd, duidelijk in charge van de keuken. En toen was ik al om. Hier werd duidelijk Italiaans gekookt en niet alleen dat. Tutto e fatto in casa! Oftewel, alles is homemade.

Mijn tafelgenoten en ik genoten van een goed glas witte wijn. En ik besloot om de regie over het eten wat uit handen te geven. Ik bestelde 2 schalen met antipasta met de opdracht ‘maak maar wat lekkers’. En dat pakte meer dan prima uit. Heerlijke gegrilde groenten, bruschetta’s, fijne prosciutto en andere lekkernijen vonden de weg naar onze tafel. 


Per secondo bestelde ik een proeverij van hun pastagerechten. We genoten van de zwarte fettuccine met tonijn en cherry tomaatjes, de pappardelle met wild zwijn en de ravioli van de dag.De absolute winnaar was voor mij de groene gnocchi met een saus van prei en Bagoss kaas. Wat een explosie qua smaak!

 


Ik heb mezelf ook nog laten verleiden tot een stukje Torta Sbrisolona naast mijn dubbele espresso. En toen was het helemaal goed. Een prettig interieur, zeer persoonlijke bediening en fantastisch eten. Ik kom zeker terug en vaak ook. 


l’Ozio
Iedere dag geopend voor lunch en diner
Ferdinand Bolstraat 26
1072 LK Amsterdam
020-470 81 83
website
facebook

Categoriën: Restaurant reviews

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *