Review Catch by Simonis

Waar zal ik eens beginnen. Want laat ik maar gelijk eerlijk zijn, dit wordt geen beste restaurant review. Onze veelbelovende avond bij Catch by Simonis was jammer genoeg een teleurstelling.

Catch by Simonis_3

Van Simonis naar Catch

Iedereen in Scheveningen en – als je van vis houdt – daarbuiten kent Simonis. Daar haal en eet je de beste vis. Je gaat naar Simonis in de haven of aan het strand om lekker vis te eten en dat lukt altijd. Ik hou ervan en ga graag naar ze toe.

En toen kondigde Simonis aan dat ze een nieuw restaurant gingen openen: Catch by Simonis. Drie stappen verwijderd van The Harbour Club en een vergelijkbaar concept. Laat ik het ‘op niveau vis eten’ noemen. Mooie inrichting, goed personeel, topkwaliteit vis en bereiding. En laat ik daar nou ook van houden.

Aan tafel

Ongeveer 1,5 maand geleden is Catch geopend en wij vonden het tijd om het eens uit te proberen. Dus op een zonnige doordeweekse avond schoven wij buiten aan tafel met 4 personen en onze peuter. De ligging en inrichting zijn fantastisch. Er is veel aandacht besteed aan de verbouwing en dat merk je. Buiten op het terras zit je ontspannen op banken met uitkijk op de haven. So far, so good.

De bediening begon goed, maar werd met het half uur trager. Je voelt als gast dat ze nog niet op elkaar zijn ingespeeld. We hebben die avond een aardige tijd mogen wachten op drankjes, eten en koffie. En vooral die koffie spande de kroon. Na zeker 25 minuten kwam deze eindelijk en op onze vraag of de ober de koffie zelf gebrand had, kwam het antwoord ‘oh, vind u dat u lang heeft moeten wachten dan?’.

Onze ‘vaste’ ober redde de avond nog een beetje door zijn grapjes, openheid en af en toe ook loslippigheid waardoor wij nog wat te lachen hadden aan tafel. Maar 1 persoon kan helaas niet het functioneren van de rest goed maken.

Het eten

Geblunder van het personeel kan ik nog door de vingers zien als ik verschrikkelijk goed eten krijg voorgeschoteld. Ik heb wel eens in een Italiaans restaurant gegeten waar er ruzie werd gemaakt in de keuken, de borden op de grond vielen en ik standaard rode wijn kreeg terwijl ik witte wijn bestelde. Maar daar was het eten zo fantastisch dat ik het allemaal op de koop toe nam.

Maar je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen. Ook dat eten was niet best bij Catch.

Bij mij ging het echt fout. Ik had vooraf een tartaar van tonijn met gefrituurde tonijn sushi. Mijn tartaar was qua kleur erg bruin en enorm flauw. Een oplettende lezer attendeerde mij erop dat de bruine kleur geen afspiegeling is van de versheid van de tonijn. Daar ben ik het mee eens, maar kleur in combinatie met smaak gaf mij het gevoel dat ze niet vers was. De gefrituurde tonijn sushi was prima, maar niet echt bijzonder.

Catch by Simonis_5

Mijn tafelgenoot bestelde coquilles zonder Parmezaanse kaas (hij haat kaas) en die werden geserveerd met. De ober kwam terug en vertelde dat het een foutje was, maar dat het ook niet anders kon, want alle coquilles werden ’s middags al voorbereid met de Parmezaanse kaas. Au.

We hadden ook nog sardines en gamba’s vooraf. Daar was niets op aan te merken.

Catch by Simonis_4

Voor mijn peuter waren er kindermenu’s. Onder andere vis met patat en pasta met groenten. Ik wilde graag de pasta maar dan met een stukje vis erbij. Na 5 minuten overtuigen is het me eindelijk gelukt om een stukje gegrilde vis bij de pasta te krijgen. Want de vis werd alleen geserveerd met patat, want zo stond het op de kaart. De vis van mijn peuter was trouwens geweldig. Als ik heel eerlijk ben, was dat het lekkerste stukje vis wat ik de hele avond aan tafel heb geproefd.

De mannen aan tafel hadden een visplateau besteld als hoofdgerecht. Ik nam zeeduivel met een champagnesaus en de andere dame aan tafel bestelde zeebaars. Die zeebaars was fantastisch, ik heb ‘m zelf half opgegeten omdat mijn hoofdgerecht niet te doen was. Dus de zeebaars is meer dan geslaagd.

Catch by Simonis_2

De heren waren gemiddeld over hun fruits de mer. Het zijn nogal viseters (to put it mildly) en ze weten wat ze eten. En de belangrijkste kritiek was dat het niet vers proefde. En dat vind ik bij dit restaurant een echte no go. Als je bij Simonis zelf eet is alle vis kraakvers. De omloopsnelheid is daar niet natuurlijk ook gigantisch, dus de verse vis blijft constant aangevoerd worden. Maar helaas twijfelden we bij Catch.

Catch by Simonis_8

Tja, en dan mijn hoofdgerecht. Ik ga er niet omheen draaien, de zeeduivel was echt niet lekker. De vis was taai en de saus was zuur. Ik hou van zeeduivel en dit is een stevige vis, maar deze was echt taai. Ik heb het aangegeven en de kok reageerde dat het gerecht zo helemaal klopte. Dan ben ik natuurlijk een beetje uitgepraat en vind het jammer dat ze niet naar goedbedoelde kritiek willen luisteren. Ik heb het uiteindelijk dus niet opgegeten en heb wat sushi’s van mijn buurman en de halve zeebaars van mijn overbuurvrouw opgegeten.

Catch by Simonis_7

En het toetje? Nou, dat durfden we niet meer. Inmiddels was het ook half 11 ’s avonds en moest er een peuter heel hard naar bed.

Francesca’s eindoordeel

De zaak van Catch is prachtig, maar ze hebben het nog lang niet onder controle. De uitstraling en de kaart is een 9, maar de bediening en het eten is een 5+. Ik geef ze nog het voordeel van de twijfel omdat ze recent geopend zijn. Kinderziektes zijn er altijd. Dus misschien kom ik over een jaartje weer eens kijken. En in de tussentijd haal ik de lekkerste visjes gewoon weer bij Simonis zelf en als ik een visavond wil met alles erop en eraan staat mijn oude vertrouwde The Harbour Club nog steeds bovenaan het lijstje.

Catch by Simonis
Dr. Lelykade 43
2583 CL Scheveningen
070-3387609
info@catchbysimonis.nl

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Restaurant reviews

Reacties over “Review Catch by Simonis”

  1. Wat een slechte zaak .ik reserver een week van te voren. Moet meer dan een half uur wachten. Ga maar aan de baar zitten zegt de dame die de desktop bemand. Maar er is geen plaats aan de bar. Dan komt de manager en scheept ons af met een tafeltje geschikt voor drie . Maar we zijn met z’n vieren . Gauw een stoel er bij en dan mag je onder trap zitten naar de eerste etage. Dus niet en maar weg gegaan. Wat een flut restaurant…

    1. Hi Rene, dat is jammer zeg. Wel goed dat je dit bericht plaatst, want ik wilde nog een keer gaan eten daar om te kijken hoe het nu is. Maar ik twijfel na het lezen van jouw reactie haha. Nee grapje, ik moet er echt weer een keer gaan eten 🙂

Reacties zijn gesloten.