Sprookjesachtig diner bij de Vrienden van Jacob*

Vaak genoeg beleef ik een heerlijke avond in een restaurant. Door het fijne eten, de goede service, de mooie plek, het gezelschap of een combinatie van deze. Maar onlangs ben ik uiteten geweest zoals ik nog niet eerder heb ervaren. Ik was namelijk aanwezig bij een betoverend 4-gangendiner bij de Vrienden van Jacob * geheel in Beauty and the Beast stijl.

Alain Alders, chefkok van de Vrienden van Jacob, had namelijk een carteblanche van IENS gekregen. Even uitleggen: carteblanche is een concept van IENS waarbij een gerenommeerde chef de kans krijgt om voor één dag een bijzonder concept uit te voeren. Dat kan bijvoorbeeld iets zijn omtrent zijn lievelingsingrediënt, iets op een bijzondere locatie of iets dat compleet afwijkt van wat hij normaal in zijn restaurant doet. Zoals in dit geval dus dat je ervoor kiest om je restaurant om te toveren tot een sprookje!

En het is niet zo gek dat Alain voor Beauty and the Beast heeft gekozen, want als je Landgoed Duin en Kruidberg kent weet je dat dit zo in de film zou passen. Het restaurant bevindt zich namelijk in het prachtige kasteel. In deze trailer krijg je daar een indruk van.

En op de avond zelf kwam het sprookje ook daadwerkelijk tot leven. Zo waren er paarden met lakeien bij de ingang, een rode loper, fakkels, uitbundige galajurken, live gezongen filmmuziek en natuurlijk een betoverd diner. We namen plaats aan een romantisch gedekte tafel en in totaal kregen we vier gangen met bij iedere gang een bijpassende wijn, twee amuses en koffie met friandises.

Ook de gerechten waren in Beauty and the Beast stijl, zo was het eerste gerecht, in saffraan gemarineerde kabeljauw met soft shell crab, net het beest en het nagerecht dessert van witte chocolade, aardbei, amandel en gezouten citroen was sprekend Belle. Tussendoor genoten we van op de huid gebakken corvinafilet met jus van ossenstaart en een dry aged runderlende met schuim van hollandaise en gel van kumquat. Stuk voor stuk zowel qua smaak als presentatie betoverende gerechten. Een van de amuses werd geserveerd in een roos, ook dat paste weer perfect in het sprookje.

Al bij al was dit sprookjesachtige diner een unieke beleving. Jammer genoeg is iedere carteblanche eenmalig, dus deze editie kun je helaas niet meer meemaken. Wel kun je nog naar de speelfilm van Beauty and the Beast gaan die nu in de bioscoop draait of natuurlijk naar een van de volgende edities van IENS carteblanche. Zelf vind ik het een unieke culinaire beleving en een aanrader voor iedere liefhebber.

Dit sprookjesachtige diner bij de Vrienden van Jacob zal ik niet snel vergeten, zijn jullie weleens op zo’n bijzondere manier uiteten geweest?

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Restaurant reviews

Reacties over “Sprookjesachtig diner bij de Vrienden van Jacob*”

  1. Wat ontzettend leuk zeg, dit thema is natuurlijk geweldig maar het lijkt me ook super als Alice in Wonderland.

Reacties zijn gesloten.