Veelzijdig Café Rotterdam: eten met het mooiste uitzicht over Rotterdam

Ze zeggen weleens dat je ‘Amsterdam mensen’ en ‘Rotterdam mensen’ hebt. De sfeer in de ene stad is namelijk de ander niet en dat vinden de mensen zelf ook. Als geboren Haarlemmer zou ik automatisch bij de ‘Amsterdam mensen’ moeten horen. Daar ging ik zelf ook eigenlijk vanuit. Maar tot mijn verrassing blijkt dat ik ook heel goed gedij in ‘het Rotterdamse’. Zoals in Café Rotterdam, met hun nuchtere en relaxte sfeer waar ik me prima bij thuis voel.

cafe-rotterdam-review-1

Café Rotterdam heeft een volledige restyling gehad. Hoe het hiervoor smoelde weet ik niet, maar ik hoorde tijdens onze persproeverij van de andere gasten dat het zo mooi verbouwd is. Aangezien ik geen vergelijkingsmateriaal heb, want tja ik kom dus niet zo vaak in Rotterdam, vertel ik jullie vandaag alleen over mijn eerste indruk. Laat ik eens beginnen met de locatie: net over de Erasmusbrug en even zoekende naar de ingang loop je een ijzeren trap op. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar er wachtte mij een grote open ruimte op die super tof is ingericht. Een industrieel en open interieur waarbij ook zeker op de details is gelet. De ronde tafels met wit linnen doen chique aan, maar zorgen ook juist voor contrast. De blikvanger is het gigantische raam over de hele breedte van het pand. Het geeft je een geweldig uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam.

cafe-rotterdam-review-6

Alleen hierom zou ik Café Rotterdam al aanraden. Daarnaast heeft het restaurant in de zomer ook nog eens een groot terras, wat het een heerlijke hotspot maakt voor een zondagse lunch of een cocktail aan het einde van de middag.

Terwijl ik dit allemaal aan het typen ben, besef ik mij dat ik bijna vergeet om jullie te vertellen over het eten. En dat zou zonde zijn, want dit is zéker noemenswaardig. Het voorgerecht was een hele smakelijke binnenkomer: avocado met zoet- zuur van komkommer, mozzarella en ijs van gorgonzola. IJs van gorgonzola? Ja, je leest het goed, en dat is me toch lekker. Daar mag je me ‘s nachts gewoon voor wakker waken. Het ijs in combinatie met de lichte smaken was bijzonder goed gecombineerd.

cafe-rotterdam-review-2

Het tussengerecht is wederom een combinatie tussen lichte en goed op elkaar afgestemde smaken. Langzaam gegaarde kabeljauw met groene kool, ansjovis en saus van verjus en basilicum. Een visueel aantrekkelijk gerecht dat ook nog eens zeer smaakvol is.

cafe-rotterdam-review-3

Net als je denkt dat het hierna niet beter kan worden komt het hoofdgerecht om de hoek kijken. Wauw, alleen al de aanblik van de gekonfijte lamsnek laat me het water direct in de mond lopen. De verschillende bereidingen van topinamboer dragen hier ook zeker aan bij. Dit gerecht was wat mij betreft de winnaar van de avond.

cafe-rotterdam-review-4

Na zo’n knaller moet er wel een heel groot feest op tafel komen wil het dessert dit nog gaan overtreffen. Het yoghurtijs met kokos, venkel en sap van lychee en yuzu doet dit visueel helaas niet, maar komt qua smaak wel dicht in de buurt van de overige gerechten alhoewel we de toevoeging van iets krokants hadden kunnen waarderen.

cafe-rotterdam-review-7

Mijn overall indruk van Café Rotterdam is dat het een plek is waar je zowel terecht kunt om heerlijk (en voor een goede prijs) te dineren of een drankje te drinken. Waarschijnlijk zijn de Rotterdammers zelf wel op de hoogte van deze hotspot, maar het is ook zeker een aanrader als je Rotterdam nog niet kent en een plek zoekt voor een lunch, diner of cocktail tijdens een weekendje weg.

Cafe Rotterdam
Wilhelminakade 699
3072 AP Rotterdam
010- 290 8442
info@caferotterdam.nl

Deze review is tot stand gekomen na een persproeverij waar we zeer enthousiast vandaan kwamen. Lees hier onze disclaimer.

Volg Francesca Kookt ook op FacebookTwitterGoogle+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op 
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categoriën: Restaurant reviews

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *