Stamppot met pompoen, snijbiet en linzen

Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke stamppot met pompoen, snijbiet en linzen gemaakt, die ook nog eens volledig plantaardig is. Bomvol smaak door de toevoeging van gerookt paprikapoeder, rozemarijn en ingekookte appelciderazijn. Wij hebben echt enorm gesmuld van deze stamppot, de smaak is heel romig en intens. De snijbiet

Mini saucijzenbroodjes met Thaise currypasta

Ik ben dol op Thaise currypasta en gebruik het regelmatig in mijn gerechten. Laatst wilde ik mini saucijzenbroodjes maken, maar dan wel met een twist. Ik dook in mijn voorraad- en specerijenkast en mijn oog viel op een pakje Thaise gele currypasta. Waarom niet, dacht ik! Als ik daarmee veel

Salade met biet, peer en blauwe kaas

Na een heerlijke kerstvakantie is het tijd om mijn stilzwijgen te doorbreken ;-). En dat doe ik vandaag met deze salade met biet, peer en blauwe kaas! De bietjes roosterde ik even in de oven met onder andere balsamicoazijn en tegelijkertijd bakte ik wat partjes peer in de boter. Nog

Fijne feestdagen en tot in 2022!

Lieve allemaal, ik wens jullie hele fijne kerstdagen toe, met veel lekker eten uiteraard, die je hopelijk met de mensen die je het meest lief hebt kunt doorbrengen. Ik ga dat ook doen. Kleiner dan anders, maar nog warmer dan anders. En dat waardeer ik nog meer dan anders ❤.

Truffel sneeuwpopjes

Deze schattige truffel sneeuwpopjes zijn gemaakt van witte chocolade, slagroom en kokos en zó klaar. Serveer ze bij de koffie en thee na een etentje. Wedden dat je gasten er een lach van op hun gezicht krijgen? Je kunt deze truffel sneeuwpopjes ook samen met kinderen maken, dat vinden ze

De antwoorden op al jullie kerstkookvragen!

Kerstkookvraag is volgens mij niet eens een officieel woord… Maar ik vind het een prachtige, allesomvattende term voor alle vragen die ik de afgelopen tijd van jullie heb ontvangen. De kerstkookvragen die ik heb ontvangen via mail, DM en in reacties op social media heb ik gebundeld in dit artikel

Hasselback aardappels met truffel en knoflook

Geen feestelijk diner zonder een mooi aardappel bijgerecht! Zoals deze klassieke hasselback aardappels die ik combineerde met truffel, knoflook en Parmezaanse kaas. Hasselback aardappels zijn heel makkelijk te maken, zeker als je mijn tip (zie het recept hieronder) opvolgt voor het insnijden, dan heb je de aardappels zo snel als

Geroosterde knolselderij met kastanje en champignon

Wat een feest voor de smaakpapillen is deze geroosterde knolselderij met kastanjes en champignons. Door de langzame garing en glaze van boter, olie, balsamicoazijn en honing krijgt de knolselderij een waanzinnige smaak. Je kunt de geroosterde knolselderij serveren als bijgerecht bij een vleesgerecht, maar deze is op zichzelf ook geweldig

Gegrilde aubergine met sjalot vinaigrette

Deze gegrilde aubergine is zo lekker van smaak! En heel makkelijk om voor te bereiden, want je kunt de aubergine al prima een dag eerder grillen en in de sjalot vinaigrette leggen. Daar wordt de smaak alleen maar beter van. Als je toch al aan het grillen bent, kun je

Salade met gerookte eendenborst en sojadressing

Voor deze prachtige salade met gerookte eendenborsfilet gebruikte ik plakje gerookte eendenborst en die combineerde ik met veldsla, sinaasappel, biet, walnoten en een sojadressing. Het snijden van de partjes sinaasappel en biet, het roosteren van de walnoten en het maken van de dressing kun je voorbereiden en vast klaarzetten. Het

Gehaktballetjes met cranberrysaus + 2 extra hapjes

Deze mini gehaktballetjes met cranberrysaus zijn heel feestelijk om te serveren als hapje tijdens het kerstdiner en combineren heel goed met de kerstpunch. Ze zijn heel makkelijk om te maken en je kunt ze goed voorbereiden. Voor de saus combineerde ik cranberry- en barbecuesaus met tijm en rozemarijn. Heel veel

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)