Traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus

Oestersaus is een geweldige smaakmaker voor groenten, zeker in combinatie met spruitjes. Zo heb ik mijn jongste kind ooit aan de spruitjes gekregen en hij is er nog steeds dol op. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor een traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus. Daar voegde ik ook

Francesca’s Weekmenu #303 – Menu van mijn mannen

Ik heb mijn mannen maar weer eens gevraagd om een weekmenu samen te stellen. En daar waren ze snel uit: vijf dagen shoarma was het antwoord. Met vegetarische shoarma, een kapsalon, broodje lamsshoarma, shoarma nasi en nog iets anders met shoarma. Zeer eensgezind waren de drie heren, maar we hebben

Wat is piment en wat kun je ermee?

“Hoi Francesca, wat is piment, heeft het een specifieke smaak en kan ik het ook vervangen door bijvoorbeeld nootmuskaat of kruidnagel?” Deze vraag krijg ik steeds vaker en dat is ook niet heel gek, want ik gebruik veelvuldig piment in mijn recepten. Dus ik vond het tijd om deze vraag

Zelfgemaakte Griekse pita’s

Wanneer je zelf Griekse pita’s bakt zijn deze heerlijk luchtig en zacht. En eigenlijk zijn ze heel makkelijk om te maken, je moet alleen een beetje geduld hebben voor het kneden en rijzen. Maar dat is het allemaal waard! Want als je daarna een stuk van de pita afscheurt en

Vegetarische curry met aubergine en pastinaak

Als ik een avondmaaltijd met veel groenten wil voorschotelen aan mijn mannen is curry vaak een goed idee. Naast wokgerechten en pastasauzen, want ook daarmee krijg ik altijd een royale hoeveelheid groenten bij de heren naar binnen ;-). Maar vandaag blijven we in de curry’s en deel ik met jullie

Hartige taart met pastinaak, appel en Gruyère

Bij de eerste hap van deze hartige taart met pastinaak, appel en Gruyère proef je gelijk de herfst. Hij is heel makkelijk te maken, rijk en romig van smaak. Wij aten deze hartige taart met pastinaak lekker als avondeten, daar kun je als je wilt nog een kopje soep bij

Tapenade van zwarte olijven met walnoot

De klassieke, Zuid-Franse tapenade wordt gemaakt van (zwarte) olijven, kappertjes, ansjovis, wat olijfolie en een vleugje citroensap. Je maalt het fijn tot een dikke puree en je tapenade is al klaar. Heerlijk op een warm stokbroodje of crackertje, je blijft ervan eten. Ik vond het een uitdaging om een vegetarische

Francesca’s Weekmenu #301 – Peulvrucht favorieten

Peulvruchten zijn zaden, of vruchten, die groeien in een omhulsel, oftewel de peul. Eenmaal gerijpt wordt het omhulsel verwijderd en eet je de vrucht. De familie van de peulvruchten is gigantisch. Denk aan witte bonen, bruine bonen, linzen, kikkererwten, kapucijners, bruine bonen, kidneybonen en nog veel meer bonen. Ook doperwten

Savooiekoolstamppot met koolrolletjes

Eigenlijk krijgen jullie vandaag twee recepten van me. Want ik vertel hoe je een heerlijke savooiekoolstamppot maakt met roergebakken kool, uitgebakken rookworst en mosterd. En ik leg uit hoe je heerlijke koolrolletjes maakt met gehaktvulling en een tomatensaus. Los al heerlijk, maar gecombineerd nog beter! Geniet van deze lekkere savooiekoolrecepten.

25x Herfstrecepten van zoet tot hartig

Op mijn blog vind je ontzettend veel lekkere herfstrecepten. Het najaar is op culinair gebied een van mijn favoriete seizoenen. Er zijn zoveel lekkere ingrediënten waar je mee kan koken! In dit artikel vertel ik je wat herfstgroenten precies zijn, hoe je de smaken kan combineren en met welke 25

Havermout met sinaasappel, kruidnagel en cranberry

Dol op havermout ben ik in de herfst- en wintermaanden. En wie mij een beetje volgt op Instagram ziet tal van variaties op het havermoutthema voorbijkomen. Ik vind het een uitdaging om steeds weer nieuwe smaakcombinaties te bedenken en vandaag deel ik met jullie mijn havermout met sinaasappel, kruidnagel en

Pompoencake met pumpkin spice frosting

Vandaag ga ik een zoet recept met mijn geliefde flespompoen met jullie delen. Ik bakte namelijk een zalige pompoencake waarvoor ik de pompoen eerst heb geroosterd in de oven, waardoor je een hele smeuïge cake krijgt. En als finishing touch maakte ik ook nog een frosting met pumpkin spice specerijen.

Francesca’s Weekmenu #300 – Klassiekers op het menu

Wat een mijlpaal weer, want vandaag deel ik met jullie het 300ste weekmenu van mijn hand! Wie even snel rekent, weet dat ik dus al 6 jaar weekmenu’s maak. Sterker nog, het is zelfs al 7 jaar. Want soms sla ik wat weekjes over ;-). Wat een tijd hè, en

Aziatische garnalencocktail met sinaasappeldressing

Deze feestelijke Aziatische garnalencocktail maakt de start van je etentje gelijk tot een succes! Heel makkelijk te maken en weer eens wat anders dan de klassieke garnalencocktail. De grote garnalen worden perfect gebakken en geserveerd met een frisse salade met wortel, romainesla, glasnoedels en een sinaasappeldressing. Ik ontdekte dit recept

Gebakken miso aubergine met rijst

Ik heb een nieuwe manier gevonden om mijn geliefde aubergine te bereiden! Deze gebakken miso aubergine is een explosie aan smaak en de saus combineert fantastisch met witte rijst. Puur comfortfood in een kommetje en mijn liefde voor miso is daardoor weer een beetje groter geworden. Meer receptinspiratie? Hier vind

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)