Broodje Oosterse paddenstoelen met lente-ui

Ik had laatst zo’n zin in paddenstoelen! En omdat ik al helemaal in de royaal belegde broodjes zat (waarover je hier meer leest) besloot ik er een heerlijk broodje Oosterse paddenstoelen van te maken. Met een combinatie van kastanjechampignons, oesterzwammen en portobello’s dook ik vervolgens de keuken in. Meer receptinspiratie?

Zoetzure pompoen met sinaasappel en kardemom

Ik heb werkelijk geen idee waarom ik nooit eerder zoetzure pompoen heb gemaakt. Zo zonde, want wat is dit lekker! Snel om te maken en met een waanzinnig resultaat. Een vriendinnetje van me wist het perfect te omschrijven, namelijk als snackgroente 3.0. Het is namelijk net alsof je snoepjes van

Zo verspil je nooit meer gekookte rijst

Als we nooit rijst zouden koken, zou er ook vrijwel geen rijst worden verspild. Want in gedroogde vorm is rijst ontzettend lang houdbaar, jaren zelfs. Vooral als je het goed droog, liefst in goed afgesloten potten of zakken, bewaard. Maar gekookte rijst is een heel ander verhaal. Eenmaal bereid is

Francesca’s Weekmenu #298 – Weekje extra energie

Iedereen heeft wel eens een moment in het jaar waarin je wat extra energie kunt gebruiken. Zo’n moment dat je niet vooruit te branden bent en dat aan alles voelt. Ik zit er nu middenin en dat inspireerde om een weekmenu te maken waar je extra energie van krijgt. Want

5x Tex Mex gerechten voor de vrijdag

Ben je net als ik ook zo dol op de Tex Mex keuken? Dan ga je blij worden van dit artikel met mijn 5 favoriete Tex Mex gerechten voor de vrijdag! Stuk voor stuk ultiem comfort food, alhoewel ik bijna alle gerechten uit deze keuken wel vind passen binnen deze

Blijmaakpasta met sjalot, tomaat en burrata

Ik maakte deze pasta laatst op Instagram en noemde ‘m voor de grap blijmaakpasta. Wist ik veel dat honderden mensen met mijn halve instructies in de stories aan de slag zouden gaan, want ik werd overspoeld met foto’s van mijn blijmaakpasta. Nou, daar werd ik dus weer blij van ;-).

Verleidelijke apple pie (appeltaart met korstdeeg)

Vandaag ben ik 43 geworden en bij een verjaardag hoort natuurlijk een feesttaart! En ik weet niet weet of dat leeftijdsgebonden is, maar met de jaren hou ik steeds minder van extreem zoete, knalgekleurde taarten met marsepein en slagroom. Wel hou ik steeds meer van ingetogen taartjes met lemon meringue,

Romige broccolisoep met pastinaak en oregano

Ik heb een klein broccolimonster thuis die net zo hard juicht bij de aanblik van een stronk broccoli als een bakje aardbeien. Broccoli staat dan ook zeker één keer per week bij ons op het menu. Laatst besloot ik er romige broccolisoep van te maken en combineerde de soep met

5 heerlijke recepten met appel

De appel is een fantastisch product! Je kan er zoveel kanten mee op en de lekkerste recepten mee maken. Zoet of hartig, het is maar net waar jij trek in hebt. Vanaf september begint het grote Nederlandse appelseizoen weer. Mijn favoriete appelrassen Elstar, Maribelle en Boskoop (die je misschien ook

Ruige guacamole in 5 minuten

Laatst overkwam het me weer. Ik had twee avocado’s gekocht en daarvan hoefde er maar één perfect rijp en groen te zijn. Zelfs na inspectie van het pitje aan de buitenkant had ik niet kunnen vermoeden dat de binnenkant al meerdere kleine, bruine plekjes had. Je raadt het waarschijnlijk al,

Croque Madame van oud stokbrood

Wanneer je in Frankrijk of België een croque bestelt, krijg je (meestal) een zalige tosti voorgeschoteld. Er zijn verschillende varianten en de croque madame is de variant met het gebakken spiegelei boven op de tosti. Met zachte dooier uiteraard, want dat maakt deze croque zo onweerstaanbaar lekker. Mijn mannen thuis

Wortelwraps met vegan chili, tomaat en avocado

Samenwerking – Ik hou enorm van goedgevulde wraps als lunch. Soms gebruik ik er kliekjes voor van de vorige avond, soms vul ik ze met rauwkost en op andere moment ga ik los en maak ik er een speciale vulling voor. Maar ongeacht waar ik mee aan de slag: de

Francesca’s Weekmenu #294 – Weer aan het werk!

In een aantal delen van het land zijn de scholen alweer begonnen, maar bij ons hadden we afgelopen week nog vakantie. Wij waren een weekje weg met de familie en het was geweldig, wat eigenlijk geldt voor de hele vakantie met mijn mannen. Wat een genot was het om 5

Mac and cheese met courgette en citroen

Voor een goede mac and cheese mag je me altijd uitnodigen om te komen eten. Alhoewel het een gerecht is wat ik voornamelijk eet in de herfst- en wintermaanden kun je er ook een zomerse variant van maken die wat lichter, maar nog steeds heerlijk romig is door het gebruik

Vlaflip met rood fruit en bastogne koek

Dit is echt een ultieme klassieker: de vlaflip. En aan een recept dat zo eenvoudig en lekker is, hoef je maar weinig te sleutelen. Hoogstens wat optimaliseren. En dat is precies wat ik met deze zomerse vlaflip met rood fruit heb gedaan! In plaats van de traditionele siroop gebruik ik

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)