Francesca’s familie weekmenu #143

Zo, daar ben ik weer! De afgelopen twee weken heb ik onwijs genoten van heel veel tapas, paella, sangria, het strand en bovenal de Spaanse zon. En ik heb écht m’n best gedaan de zon mee te nemen naar Nederland, maar zoals jullie wel merken is dat niet helemaal gelukt.

Thaise makreelkoekjes en Princes winnaar

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Samenwerking – Wat was het een feest om alle heerlijke gerechten voorbij te zien komen die mijn bloginsiders hebben gemaakt met de Princes makreel en ansjovis uit blik! Gisteren heb ik alle inzendingen bekeken en vandaag maak ik de winnaar bekend van het weekendje weg ter waarde van € 250,-

5x Makkelijke recepten voor op de camping

Aardappelsalade met tomaat, wortel en kruiden

Het zit me even niet mee hier achter de laptop. De combinatie zieke baby en een gigantische ‘writer’s block’ zorgen ervoor dat bloggen voor geen meter lukt. En je zult altijd zien dat dat juist gebeurt als Dominique op vakantie is. Ik besloot daarom een paar dagen niet te bloggen

Francesca’s Familie Weekmenu #142

Zo, mijn eerste weekmenu na 5 weken. Ik moest weer even puzzelen hoor! Dominique is altijd zo goed in het bedenken van thema’s en ik kies gewoon wat lekkere dingen uit en zorg dat alle gerechten bij elkaar een goed en gevarieerd weekmenu worden. Thema’s bedenken is nooit mijn sterkste

Geproefd #1: Van e-nummers tot walnootolie

Dominique en ik hebben een probleem. We krijgen het namelijk niet voor elkaar om jullie op regelmatige basis te voorzien van foodnieuws. Proberen doen we het wel, alleen bijhouden is ons struikelblok. Dat komt met name doordat we alles eerst uitgeprobeerd willen hebben voordat we het met jullie delen en

Francesca’s familie weekmenu #141

De afgelopen weken hebben jullie vooral weekmenu’s van mijn hand gekregen omdat Francesca vakantie vierde. Soms lijkt het wel alsof we elkaar alleen maar afwisselen met vakanties. Dat is natuurlijk niet echt zo, maar volgende week ben ik wel op vakantie en dan krijgen jullie het weekmenu weer van Francesca.

Bruschetta met passata

Bruschetta met passata, basilicum en verse tomaat

We kennen allemaal de bruschetta met tomaat wel. Men neme brood, snijd dit in stukjes, wrijft ze in met olijfolie en een half teentje knoflook en roostert ze in de oven. Beleg vervolgens met stukjes tomaat en wat andere smaakmakers en je hebt een heerlijk borrelhapje. Dolgelukkig was ik met

Restauranttips #5: Ontdekkingen in Den Haag

Ik woon er vlakbij, maar ik at er weinig. Dan heb ik het over Den Haag. Daar is het afgelopen half jaar verandering in gekomen en ik ontdekte flink wat hotspots in onze hofstad. Deze ga ik vandaag met jullie delen! Bistro Vertus Het was begin januari, en ik moest

Bewaartips voor je koelkast en vriezer

Hoe kun je nou het beste je eten bewaren in de koelkast en vriezer? In dit artikel geef ik je bewaartips voor het optimaal bewaren van producten waardoor je én voedselveilig én bewust bezig bent. Want voedsel weggooien is natuurlijk zonde, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Ken

Pastasalade met spinazie, avocado, tomaat & spekjes

Of je nu gaat picknicken, een barbecue houdt of op de camping staat, deze pastasalade met spinazie komt in alle gevallen van pas! Het is namelijk heel eenvoudig om te maken, je hebt er niet veel voor nodig, je kunt het gemakkelijk vervoeren én bovenal smaakt het heerlijk. Natuurlijk kun

Francesca’s familie weekmenu #140

Het weekmenu van deze week heeft niet echt een thema. Het is gewoon een gevarieerd menu geworden met allerlei lekkere gerechten die in het seizoen passen. Ik houd bij het maken van het weekmenu namelijk altijd de seizoenskalender uit de Eetkalender erbij, super handig vind ik dat. Meestal bepaal ik

Het kookboek Groente! van Niven Kunz

Zodra een sterrenchef aan de slag gaat met een kookboek kun je er meestal van uitgaan dat het geweldige recepten zal bevatten waarvoor je wel even de tijd mag nemen. Wat gebeurt er dan vervolgens vaak: het boek neemt een prominente positie in je boekenkast in om daar vervolgens heel

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken moeilijk? In de praktijk valt dat reuze mee. Vanuit gemak koop ik mayonaise eigenlijk altijd in de winkel. Er zitten ook een heleboel goede tussen, dus daar is verder niks mis mee. Maar zelf maken is wel veel leuker en waarschijnlijk ook een stuk lekkerder. Om daarachter

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)