Maïssoep met aardappel en paprika

Wanneer ik soep maak, gebruik ik regelmatig kippenbouillon of slagroom. Maar wat nou als je een volledig vegan, oftewel plantaardige soep wilt maken? Ik ging ermee aan de slag en maakte deze vegan maïssoep met aardappel en paprika. Het werd een heerlijke pan soep waar we met z’n allen thuis

Francesca’s Weekmenu #217 – De zon is weer terug

De zon laat zich weer flink zien de komende dagen en daar heb ik me door laten inspireren voor het nieuwe weekmenu. Met allemaal lichte, vrolijke en zonnige gerechten die je stuk voor stuk buiten kunt eten. Dat wordt genieten, eet lekker! Maandag In deze caprese salade combineerde ik verse

Deens broodje Stjerneskud met schol en garnalen

De eerste keer dat wij naar Denemarken reisden voor vakantie kreeg ik als tip om een keer een broodje Stjerneskud te bestellen. Ik keek een beetje wazig bij het horen van de naam, herinner ik me nog goed, maar werd al snel enthousiast toen ik te horen kreeg dat het

5x verrassende courgette recepten

Dit is de tijd dat de courgettes als de spreekwoordelijke paddenstoelen uit de grond schieten in menig moestuin. Het barst dus van de courgettes en dat heb ik zelf ook mogen ontdekken toen onze grote vriend T. steeds oogst uit eigen tuin bij ons kwam brengen. Hij houdt er zelf

Francesca’s Weekmenu #215 – Vol krachtige smaken

Ik had zin in een kruidig en smaakvol menu deze week en dat is meer dan gelukt! Alle gerechten kenmerken zich door het gebruik van intense specerijen, verse kruiden of Aziatische smaakmakers. Denk aan curry madras in de naanpizza’s, gerookt paprikapoeder in de pasta met garnalen, gember en komijn in

Citroen-maanzaadcake uit Masterclass Cakes

Mijn lieve en gewaardeerde collega Rutger van den Broek maakt bakboeken in een tempo wat ik bijna niet kan bijhouden. Maar ik weet ook dat hij aan ieder boek met evenveel liefde en passie werkt en dat alle baksels door hem persoonlijk uitvoerig getest worden. Wat een vakman, ik heb

Francesca’s Weekmenu #214 – Lekker in het seizoen

Nu de maand augustus is aangebroken heb ik weer eens goed gekeken welke groenten (en fruit) deze maand het meest lekker en duurzaam zijn. En daarmee heb ik uiteraard het weekmenu gemaakt, wat resulteerde in een heerlijke combinatie van gerechten. Zo vind je er bijvoorbeeld courgette spaghetti al ragù, linzenstoof

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)