Kerrie kip croissantjes voor een speciaal ontbijt

Dit is eigenlijk geen recept, maar lees toch maar verder. Sterker nog, je wil echt verder lezen. Ik heb namelijk iets bedacht met van dat oprolbare croissantdeeg wat ik veel eerder had moeten bedenken. Ik vulde ze namelijk met mijn Surinaamse kerrie kip! Het maakt de croissantjes veel lekkerder, ik

Traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing

De feestelijke decembermaand is aangebroken en dan eten en snoepen we wat af! Laat ik deze maand daarom maar aftrappen met een heerlijk recept boordevol groenten en peulvruchten. Deze traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing is ontzettend makkelijk om te maken, want de oven doet bijna al het werk. Het

Mini apfelstrudels met zelfgemaakte vanillesaus

Tijdens onze laatste zomervakantie at ik een perfecte apfelstrudel in Duitsland en ik kan mijn gelukzalige gevoel na de eerste hap nog helemaal voor de geest halen! Deze plek in Nedersaksen was wel enigszins uit de richting hiervoor, want de apfelstrudel komt oorspronkelijk uit Oostenrijk. Waar deze echt niet gemaakt

Hartige galette met biet, gorgonzola en hazelnoten

Het ziet er prachtig uit, het is heel makkelijk om te maken, ideaal gerecht voor kliekjes en bij mij is er nog nooit eentje mislukt. Dan heb ik het over een galette natuurlijk! Oftewel een taart gemaakt van taart- of bladerdeeg die je vult met ingrediënten en daarna rondom ‘dichtklapt’.

Bloemkoolrijst met ovengroenten en ras el hanout

Ik ben de laatste tijd bezig met project #leegjevriezer, want onze vriezer zit echt stampvol. Met dingen als diepvriesfruit- en groenten, specerijen, gember en laos, bakjes met kliekjes, vlees en vis. Niet eens hele gekke dingen, maar omdat het zoveel is ben ik het overzicht kwijt. En om eerlijk te

Citroen-maanzaadcake uit Masterclass Cakes

Mijn lieve en gewaardeerde collega Rutger van den Broek maakt bakboeken in een tempo wat ik bijna niet kan bijhouden. Maar ik weet ook dat hij aan ieder boek met evenveel liefde en passie werkt en dat alle baksels door hem persoonlijk uitvoerig getest worden. Wat een vakman, ik heb

Aardbeiencake met citroen en zure room

Onze peuter Zayne is helemaal verzot op aardbeien. Zet een tafel vol met taart, chocolade, friet, snoep én aardbeien en hij zal altijd als eerste de aardbeien willen eten. De appel valt niet ver van de boom, want zijn moeder is er al net zo gek op. Zodra het lente

Gnocchi uit de oven met venkel en wortel

Als ik gnocchi bereid is dat meestal gekookt. Maar gnocchi kun je ook perfect roerbakken of bakken in de oven. Zoals ik deed in dit recept voor gnocchi uit de oven met venkel, wortel en Parmezaanse kaas. Een makkelijk te bereiden vegetarisch gerecht waarvoor je weinig ingrediënten nodig hebt. Ideaal

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)